Skjermdump: Sporting TV

Avslo Tottenham-bud med usannsynlige klausuler

Publisert Sist oppdatert

Mye tyder på at sagaen om Bruno Fernandes nærmer seg slutten og at 25-åringen i løpet av kort tid vil presenteres som Ole Gunnar Solskjærs fjerde signering som United-manager.

Tirsdag kveld kom rapportene om at Manchester United og Sporting Lisboa er enige om en overgangssum på 55 millioner euro, pluss 10 millioner i klausuler.

Det skjer ti dager etter at forhandlingene gikk i lås. Sporting skal på det tidspunktet ha krevd 80 millioner euro, mens United ikke var villig til å betale mer enn 60 millioner.

Én av opplysningene som ble trukket fram som et av Manchester Uniteds argumenter i forhandlingene var at Sporting i sommer skal ha vært i dialog med Tottenham om en overgangssum på 45 millioner euro.

TIL UNITED? Bruno Fernandes, her i aksjon mot Lionel Messi, kan bli United-spiller i løpet av kort tid.

Det stemmer ikke ifølge Sporting-president Frederico Varandas. Nettstedet Sport Witness refererer til et videoklipp fra september der presidenten gjør rede for klubbens aktivitet i sommervinduet.

Et av punktene i den 50 minutter lange seansen er naturligvis Bruno Fernandes. Varandas forteller at det aldri var aktuelt å akseptere tilbudet fra Tottenham.

– Det eneste seriøse budet vi fikk på Bruno Fernandes var muntlig og kom fra Tottenham. Det var 45 millioner euro pluss 20 millioner i klausuler, sier Varandas i videoen.

– Klausulene var basert på at Tottenham skulle vinne Premier League, noe de aldri vil gjøre, og vinne Champions League, noe de heller aldri har gjort. Så jeg vurderte det som ekstremt lite sannsynlig at klausulene ville bli utbetalt. Derfor bestemte jeg meg for ikke å selge Bruno Fernandes.

Nå virker det uansett som at Sporting og Manchester United har møtes på halvveien.

Varandas roser Fernandes for hvordan spilleren håndterte avslaget i sommer.

– Det første jeg gjorde dagen etter at jeg avslo budet fra Tottenham var å ringe Bruno Fernandes og begrunne hvorfor. Jeg sa at han måtte bli værende dersom det ikke kom et nytt bud, noe han forsto. Han skjønte at summen ikke var høy nok for Sporting.

Powered by Labrador CMS