Hyller «bestefaren» i garderoben som det nest beste kjøpet

Sven Bisgaard Sundet fra «Heia Fotball» rangerer Juan Mata som det beste United-kjøpet siden 2013 bak Bruno Fernandes.

Publisert Sist oppdatert

I en stor kåring erklærte Supporterklubben nylig at Bruno Fernandes ikke overraskende topper juryens liste.

– Det beste kjøpet er jo enkel matte og trenger vel knapt noen begrunnelse. Bruno Fernandes har vært enestående fra dag én. Han har løftet hele laget og alle rundt seg, og han serverer målgivende pasninger og scoringer på bestilling, sier Bisgaard Sundet til United-Supporteren og kommer med følgende «punch line»:

– Ikke sett «makan» siden Cantona!

1. PLASS: Bruno Fernandes sitt første år siden overgangen fra Sporting CP har overgått alle forventninger. Portugiseren har den X-faktoren en klubb som Manchester United trenger, og leverer målpoeng på et svært imponerende nivå. US-redaksjonen mener han utvilsomt er det beste kjøpet siden Sir Alex ga seg i 2013.

Bisgaard Sundet er United-­sup­porter og programleder i NRK-­programmet «Heia Fotball».

På andreplass plukker han ut flere kandidater, før han lander på en populær spanjol som står fansen nær.

– Det nest beste kjøpet er vanskeligere. Det er litt tidlig å komme med en dom over Aaron Wan-Bissaka kanskje, men hvis han klarer å utvikle den offensive delen av spillet sitt så kan han bli en verdensklasseback som kan herje de neste ti årene. Han er en av de mest taklingssterke og aggressive forsvarsspillerne jeg har sett. Han har en unik evne til å jage ned motspillere. Det kunne også vært Zlatan Ibrahimovic eller Nemanja Matic, som jeg synes har vært tidvis eksepsjonell i noen kamper denne sesongen.

– Men jeg tror mitt favorittkjøp må være Juan Mata. Han var dyr og ble vel lenge regnet som et tilnærmet bomkjøp, men se nå da! I 2021 er han i ferd med å bli en skikkelig god, gammel bestefar i garderoben. Han er en mann som skjønner sin egen rolle i klubben. Endelig er det en spiller som aksepterer å sitte på benken. Han er en av få som virkelig har forstått hva det vil si å være en ekte United-spiller. Jeg elsker frisparkfoten og ikke minst mannen Mata, sier Bisgaard Sundet om den spanske 32-åringen som ble kjøpt av David Moyes i 2014.

POPULÆR: Juan Mata har vært en lojal spiller for Manchester United siden han ble hentet til klubben i 2014.

I motsatt ende av listen trekker sørlendingen fram Bastian Schweinsteiger og flere andre.

– Bunnkandidatene står dessverre i kø. Romelu Lukaku, Paul Pogba, Radamel Falcao, Angel Di Maria, Alexis Sánchez, Memphis Depay og ikke minst Bastian Schweinsteiger var alle kostbare. Schweinsteiger ble hentet etter at han var ferdig som toppspiller i mine øyne og fikk i tillegg skyhøy lønn. Bidro ikke med noen ting før vi sendte han på amerikalinjen. Et helt meningsløst kjøp som burde vært unngått og som i tillegg var et klart sykdomstegn på at United ikke hadde steketermometeret plassert i transfermarkedet.

NB! Sven Bisgaard Sundet er styremedlem i Manchester United Supporters’ Club Scandinavia.

Hvordan vurderer du United-kjøpene?

Om ikke du får opp et nytt vindu kan du åpne avstemningen på denne linken!

Powered by Labrador CMS