– For første gang på lenge føler du at United kan tette luka til toppen

Det er liten tvil om at Paul Scholes mener Bruno Fernandes har vært en god signering.

Publisert Sist oppdatert

Paul Scholes liker det han har sett av Bruno Fernandes i United-drakta (med Scholes’ gamlenummer) hittil.

– De har manglet den kvalitet på midtbanen, og siden han kom inn har de hatt det. Han kan fore ballen til spillere, han har et godt skudd og han ser ut som en skikkelig leder også. United har manglet det, sier Scholes i et intervju med BBC.

Scholes er mer usikker på Fernandes i en dypere midtbanerolle (og omtaler ham som fullt og helt en tier, blant annet på grunn av at han alltid har riktig kroppsstilling), og mener det gjenstår å se hvordan han eventuelt vil takle det å spille i en midtbanetoer.

– Han er mer som enn Eric Cantona, eller en Teddy Sheringham – og han kan gå forbi spillere også. Han er en som kommer inn med det som var sårt savnet på Old Trafford, og han ser ut til å ha livnet opp alle sammen. Laget spiller godt, og de ser ut til å være i stand til å score mål.

1996/97-ANGREPSDUO: Har Solskjær funnet sin Cantona i Bruno Fernandes?

– Manglet den ene spilleren som kunne utgjøre en forskjell

Paul Scholes tror ikke United er på nivå med Liverpool eller City helt ennå, men han tror Bruno Fernandes kan være spilleren som kan få en god spillergruppe til å vise at de er nettopp det.

– De er fortsatt bak, men de har hentet inn en briljant spiller som ser ut til å ha fått knyttet det hele sammen. De hadde en veldig god spillergruppe, men manglet den ene spilleren som kunne utgjøre en forskjell – som en David Silva eller Kevin De Bruyne som kan lime det hele sammen med sine offensive bevegelser. 

– Jeg tror fortsatt at de henger litt etter. De har sett gode ut i det siste siden Fernandes kom inn, men Liverpool og Manchester City er langt foran. Det er tre eller fire signeringer som kan hjelpe, men for første gang på lenge føler du at United kan tette luka til toppen.

SOLSKJÆR OG BRUNO: Er de gode tidene på vei tilbake til Old Trafford?

Fikk bare én telefon om overgang bort

Scholes var en briljant spiller i en årrekke for United, men det var få tilbud fra andre klubber.

– Jeg fikk én telefon fra en agent – Bryan Robsons gamle agent. Han ringte meg under EM 2000 for å spørre meg om jeg ville være interessert i en overgang til Inter, men det er den eneste telefonen jeg noen gang fikk. Jeg hørte aldri noe etter det, og manageren sa ikke noe til meg.

Kanskje var dette fordi de visste at Ferguson uansett ikke var lysten til å selge, i tillegg til at Scholes jo var meget godt fornøyd der han var.

– Jeg spilte i barndomsklubben min, jeg var en Manchester-gutt, og vi vant troféer hele tiden.

– Hvis manageren sa til meg at han ikke ønsket meg, så ville jeg definitivt dratt hvis det var en stor klubb i utlandet som ønsket meg, men det var aldri noen grunn til å tenke på Barcelona, Real Madrid eller AC Milan, for jeg var i den største klubben i verden uansett. Vi vant ikke Champions League så mange ganger som vi skulle gjort det, men vi var minst like gode som de lagene, om ikke bedre.

HADDE DET FINT I UNITED: Paul Scholes.
Powered by Labrador CMS