Men hvor lenge kan Bruno Fernandes holde seg på tronen? Det blir nemlig ikke lett!

Bruno Fernandes har hatt en ekstrem påvirkning på Manchester Uniteds resultater og prestasjoner siden han kom fra Sporting Lisboa for et drøyt år siden.

Ikke overraskende ble portugiseren kåret til det beste United-kjøpet siden 2013 av Supporterklubben.

Prestasjonene er imidlertid ikke bare oppsiktsvekkende på Old Trafford. De er også historiske i Premier League-sammenheng.

BARNDOMSTRENEREN TIL UNITED.NO: – Var sikker på Bruno ville lykkes i United

VAKKER SCORING: Bruno Fernandes feirer langskuddet som gikk i mål mot Everton.

Topper eksklusiv liste

Enkelt oppsummert er det for øyeblikket ingen spillere i Premier League-historien som har registrert målpoeng hyppigere enn Bruno Fernandes.

26-åringen slår Thierry Henry, Sergio Agüero, Mohamed Salah, Harry Kane, Robin van Persie og alle de andre.

Før søndagens kamp mot West Bromwich står Fernandes med 21 scoringer og 16 målgivende pasninger i Premier League. Totalt 37 målpoeng på 3121 minutter.

Med det bidrar Uniteds nye talisman med målpoeng hvert 84,4. minutt, noe som er hyppigere enn noen annen spiller i Premier League-historien med minst fem målpoeng fra 1992 og frem til i dag.

Med andre ord: I gjennomsnitt bidrar Fernandes med målpoeng i hver eneste kamp han spiller. Bare Thierry Henry (hvert 85,6. min.) og Sergio Agüero (hvert 86. min.) er de øvrige spillerne på listen som holder seg under 90 minutter.

– Bruno virker som en vinner og en leder ute på banen. Hvis han produserer også når det virkelig gjelder, kan han bli en katalysator for et storlag, slik som Cantona var det, sa Øyvind Alsaker til United-Supporteren i forbindelse med kåringen av det beste kjøpet siden 2013.

2. PLASS: Thierry Henry hadde førsteplassen før Bruno Fernandes kom til Premier League. Her med prisene for Golden Boot og Player of the Year i 2004.

Ti av Fernandes sine scoringer i Premier League har kommet fra straffemerket, men en rekke av de andre navnene på listen var også straffeskyttere.

På pallen har Fernandes selskap av Henry og Agüero. På fjerdeplass ligger Mohamed Salah (hvert 93 min.).

Samtidig er det verdt å påpeke at Fernandes (37 målpoeng) har langt færre målpoeng enn Henry (249), Agüero (226) og Salah (123).

Ledelsen er såpass knapp at Fernandes faller ned til tredjeplass dersom han spiller 90 minutter mot WBA uten målpoeng. Da vil både Henry og Agüero være foran igjen.

3. PLASS: Sergio Agüero har ikke vært mye på banen i 2020/21-sesongen, men har hatt for vane å levere jevnt og trutt for City.

Trenden med målpoeng i hver eneste kamp må med andre ord opprettholdes.

Fernandes gikk fem ligakamper uten scoring eller målgivende før han meldte seg på igjen i 9-0-seieren mot Southampton og 3-3-kampen mot Everton.

Siden debuten for ett år siden er det bare Salah (22 mål) som har scoret flere ligamål enn Fernandes (21 mål). James Ward-Prowse (5 mål) er den eneste som har scoret flere mål utenfor 16-meteren enn Fernandes (4 mål).

4. PLASS: Mohamed Salah ligger bak Fernandes, Henry og Agüero på listen over de mest effektive spillerne i Premier League.

Cavani, Macheda og Van Persie

På femteplass finner vi listens første overraskelse.

Edinson Cavani står nemlig med målpoeng hvert 94. minutt. Det forklarer kanskje hvorfor 33-åringen har spilt seg inn på United-laget til Ole Gunnar Solskjær?

Et enda mer overraskende United-innslag finner vi på 9. plass, som tilhører Federico Macheda. Det italienske vidunderbarnet registrerte riktignok bare seks målpoeng før han forsvant ut i periferien. Samtidig er selvfølgelig den avgjørende 3-2-scoringen mot Aston Villa i 2009 en del av historien.

9. PLASS: Federico Macheda var effektiv før han forsvant fra Old Trafford. Her feires 3-2-scoringen mot Aston Villa i 2009.

Bak Macheda ligger en annen United-profil med litt flere målpoeng. Robin van Persie har 10. plassen med sine 197 målpoeng (de fleste av dem for Arsenal) fordelt på over 20 000 minutter. Det gir målpoeng hvert 102. minutt.

Dagens United-manager Ole Gunnar Solskjær er på en imponerende 12. plass på listen. Nordmannen registrerte målpoeng hvert 109. minutt.

Det gjør ham marginalt mer effektiv enn Eric Cantona, som er hakket bedre enn den nederlandske målmaskinen Ruud van Nistelrooy.

Listen over de mest effektive sankerne av målpoeng i Premier league-historien domineres fullstendig av utenlandske spillere. Tottenhams Harry Kane er den eneste engelskmannen på listen over de 20 beste.

12. OG 18. PLASS: Ole Gunnar Solskjær er Premier Leagues tolvte mest effektive spiller. Ruud van Nistelrooy er nummer 18.

Bruno-rekordene

Dette er ikke den første rekorden Bruno Fernandes slår i Premier League. Her er noen av de mest imponerende bragdene:

Flere målinvolveringer enn kamper
På sine første 30 Premier League-kamper var Fernandes involvert i 33 mål med målgivende eller scoring. Andy Cole er den eneste som har startet bedre. I 1993/94-sesongen hadde han 37 målinvolveringer i sin første sesong for Newcastle før han ble hentet til Manchester United i 1995.

Raskeste midtbanespiller til ti scoringer
Fire United-spillere har nådd ti mål raskere enn Fernandes. Alle er angrepsspillere. Mens Fernandes brukte 17 kamper på sine ti ligamål, tilhører klubbrekorden Ruud van Nistelrooy som trengte 14 kamper. Deretter følger Robin van Persie og Andy Cole (begge 15 kamper) og Zlatan Ibrahimovic (16).

Scoret på åtte av åtte straffer i 2019/20-sesongen
Manchester United fikk til sammen tildelt 22 straffer, mest i Europa siden Barcelona fikk 24 i 2015/16-sesongen. Portugiserens første straffebom kom på forsøk nummer elleve. I skrivende stund har han scoret på 16 av 17 straffer.

Åtte sjanser på 45 minutter
Mot West Ham i desember skapte Fernandes åtte sjanser i åpent spill. Ingen United-spillere har skapt flere sjanser i en kamp de siste ti årene. Portugiseren kom inn i pausen og spilte bare andreomgang!

Tolv bortekamper med målpoeng
Fra februar til desember hadde Fernandes en rekke med tolv bortekamper på rad med målpoeng i samtlige i Premier League. Portugiseren ble stående på fem kamper på rad med scoring, noe Ruud van Nistelrooy (2002 og 2003), Robin van Persie (2013) og Zlatan Ibrahimovic (2017) har gjort før ham. Denis Law har rekorden med seks i 1963/64. United ble for øvrig det første laget i Premier League-historien som vant fire kamper på rad med tre eller flere mål i sommer – mot Sheffield United (3-0), Brighton (3-0), Bournemouth (5-2) og Aston Villa (3-0).