Haltende Rashford og seks andre stjerner å bekymre seg for

Publisert Sist oppdatert

Onsdag starter det som vi som holder med klubblag kaller «landslagspausen», der flere av United-stjernene skal gjennom tre kamper på sju dager.

Aaron Wan-Bissaka, Fred og Edinson Cavani er de eneste fra førsteelleveren som har noen dagers fri, siden de ikke er med sine respektive landslag. Alex Telles og Nemanja Matic har også fri.

For Cavanis del handler dette om at det søramerikanske fotballforbundet har brukt fornuften og utsatt denne landslagsrunden.

Mason Greenwood har allerede måttet trekke seg fra gruppespillet i U21-EM med en skade.

LES SAKEN: – Håper ikke det er noe alvorlig

Ellers er det spesielt sju spillere United-supporterne nå skal følge ekstra nøye med.

Marcus Rashford

Har haltet seg gjennom de siste ukene på banen. Stod over Mot Milan hjemme, gjorde comeback mot West Ham, men måtte gi seg ved pause i bortekampen mot Milan og manglet helt mot Leicester.

Onsdag gjennomførte England sin første treningsøkt – uten Rashford på treningsfeltet.

– Han burde ikke være i nærheten en gang av denne troppen. Han trenger en pause for å bli klar til EM, skrev Henry Winter i The Times tirsdag.

Rashford møtte opp på den engelske landslagssamlingen tirsdag, selv om noen umiddelbart spekulerte i at han ankom haltende. Se selv og døm i filmklippet under. Det kan selvsagt også dreie seg om en støl Rashford som tuslet ut av bilen ved ankomst.

La oss uansett krysse fingrene for at England gir Rashford den pausen han virket å ha behov for, i stedet for at han tvinges gjennom én, to eller også tre kamper den neste snaue uka.

 

Bruno Fernandes

Er inne i en mer moderat formperiode i United-drakten.

Én scoring, på straffe, etter to minutter mot City er hans eneste scoring på de siste åtte kampene. I samme periode er det også blitt én målgivende – pasningen til Amad Diallo i hjemmekampen mot Milan.

Skal ifølge Ole Gunnar Solskjær ha slått alle fysiske rekorder i bortekampen mot Milan, men måtte så stå over fra start mot Leicester i FA-cupen.

Ingen må imidlertid forvente en helt uthvilt Fernandes tilbake til Brighton-kampen om snaue to uker. I verste fall spiller Fernandes landskamp onsdag (Aserbajdsjan), lørdag (Serbia) og tirsdag (Luxembourg).

Da Portugal var gjennom det samme i november – tre kamper på seks dager – stod Fernandes over den første, men var på banen i de to siste av de tre landskampene.

Scott McTominay

Har en aggressiv spillestil, og har vært litt inn og ut av United-laget grunnet smeller de siste par månedene.

Nå venter det imidlertid tre landskamper på seks dager, og erfaringen fra november var at landslagssjefen ikke tok noen hensyn – McTominay måtte spille hvert minutt av alle kamper.

Det høres ikke ut som en optimal oppladning for resten av sesongen, og McTominay vil først være tilbake i Manchester igjen torsdag neste uke. Det betyr at han kanskje først er tilbake på trening igjen fredag – to dager før Brighton-kampen.

Harry Maguire / Luke Shaw

England skal også gjennom tre kamper på seks dager, og selv om Maguire sjelden forsvinner ut med skade så har det vært tydelig i United at Luke Shaw jevnlig har fått pauser den siste tiden – senest fra start av mot Leicester søndag.

Det kan nok også trenges de neste to ukene, og det positive var at Englands landslagssjef, Gareth Southgate, tok en del hensyn da laget var gjennom samme kampperiode i november. Da rullerte han godt på sine utvalgte, i et forsøk på å gi de pauser.

For Uniteds engelske stjerner gjelder det det samme som for McTominay – de vil være tilbake i Manchester igjen neste fredag – to dager før Brighton-kampen.

Paul Pogba

Her er det nesten litt motsatt bekymring.

Pogba kan absolutt tjene på å få noen landskamper, men Frankrike skal også gjennom tre kamper på seks dager. Det blir ekstra viktig at han tas vare på – slik at han ikke slår opp skaden, men derimot er klar til spill også mot Brighton.

Frankrikes kamp onsdag om en uke spilles for øvrig i Bosnia sent om kvelden. Det betyr at de Pogba (og Anthony Martial) tidligst er tilbake på United-trening fredag – to dager før Brighton-kampen.

Victor Lindelöf

Har slitt med ryggen i store deler av inneværende sesong, og skal nå, som de andre, gjennom tre kamper på seks dager.

Den svenske landslagssjefen matchet i november sin tropp i samme situasjon ved å gi Lindelöf to av de tre kampene.

Godt for mange

Ellers er det vel bare positivt om Dean Henderson får kamper for England, og David de Gea får det samme for Spania.

Eric Bailly, Amad Diallo, Daniel James og Donny van de Beek skal også gjennom tre kamper på seks dager, men for dem vil jo flest mulig kamper egentlig kun være positivt – hvis de kommer seg gjennom disse uten skader.

Det samme gjelder Anthony Martial (Frankrike).

De første landskampene spilles onsdag kveld, og vi kommer tilbake med en større landskampoversikt da.

Powered by Labrador CMS