JEL

Lingard: – Forventet å få spille fra start

Publisert Sist oppdatert

Jesse Lingard sier at han forventet å spille fra start da United gjestet Liverpool tirsdag kveld. 

Engelskmannen var inne i startelleveren da Ralf Rangnick gikk for en offensiv 4-3-3-variant i 3-2-seieren over Norwich, men mistet plassen til Nemanja Matic da United la om til en 5-3-2-formasjon før rivaloppgjøret på Anfield.

Dermed måtte Lingard finne seg i å starte kampen på benken, før han til slutt fikk rikelig med spilletid, etter at han erstattet en skadet Paul Pogba ti minutter inn i kampen.

– Jeg ønsker bare å spille fotball. Det var flott å spille mot Norwich. Jeg nøt det og jeg følte at jeg holdt på å finne rytmen i kampen, men så ble jeg åpenbart byttet ut. Jeg forventet å starte igjen, men så ble Paul skadet, så da kom jeg inn tidlig nok til å spille nesten hele kampen uansett, sier Lingard til MUTV etter kampen.

– Jeg er alltid klar og alltid selvsikker. Så snart jeg er på banen gir jeg 110 prosent for drakta.

Liverpool v Manchester United - Premier League
KOM INN TIDLIG: Jesse Lingard fikk ikke startplassen han hadde sett for seg, men fikk likevel flere minutter på banen etter Paul Pogbas skade.

– Kjenner fansens smerte

Selv om Lingard til slutt fikk spille det aller meste av kampen, klarte verken 29-åringen eller noen av lagkameratene å forhindre et nytt braktap mot rivalene fra Merseyside.

Scoringer fra Mohamed Salah (2), Luis Diaz og Sadio Mané sørget for at det til slutt ble et ydmykende 4-0-nederlag, i kampen der United trengte poeng for å holde liv i håpet om en Champions League-plass.

De tre poengene gikk i stedet til Jürgen Klopps menn, som kjemper en beinhard kamp med Manchester City om sesongens Premier League-pokal.

– Liverpool kjemper om tittelen. Det er forskjellen. Vi kjemper ikke for noen ting i øyeblikket, sier Bruno Fernandes til Sky Sports etter kampen.

brunodalot
ALVORSPREGET: Bruno Fernandes sier at United-fansen fortjener bedre enn atter et stortap for rivalene fra Merseyside.

Portugiseren erkjenner at tirsdagens resultat og prestasjon på ingen måte var bra nok, og at United-supporterne fortjener mye bedre enn nok et stortap for scouserne.

Rangnick avslørte på sin pressekonferanse at Fernandes var blant dem som ledet samtalen i garderoben etter kampen. Midtbanespilleren oppfordrer nå lagkameratene til å gå i seg selv.

– Ser du på antall poeng (mellom Liverpool og United), ser du hvor stor forskjellen er. Jeg trenger ikke å stå her og snakke om nivåforskjellen. Vi må se på oss selv fra topp til bunn og skjønne hva det er som er galt, sier Fernandes, som ikke vil være med på at United nå bare kan vente på sesongslutt.

– Nei, vi er en stor klubb og må kjempe til slutten. Hvis noen ikke ønsker å konkurrere, må de bare holde seg unna laget med en gang. Ingen kan senke hodet og tenke at de bare vil ha ferie. Alle må skjønne at vi i alle fall må kjempe for drakta.

Også Lingard beklager overfor supporterne etter nok en ydmykelse.

– Det er forferdelig for fansen. Du kan kjenne smerten deres ute på banen når du ser stillingen. 4-0 er skuffende.

– Må omstille fort

Dersom det i det hele tatt finnes noe håp igjen om en fjerdeplass for United denne sesongen, kan det forsvinne dersom det ikke blir seier når Rangnicks mannskap gjester Arsenal lørdag.

«The Gunners» er sammen med Tottenham Uniteds fremste konkurrenter i kampen om fjerdeplassen på tabellen.

– Det er en stor kamp som kommer. Vi må omstille oss fort, fordi det er viktige tre poeng som står på spill på lørdag, sier Lingard.

– Det er en ny sjanse til å få med oss noen bonuspoeng og vi kommer til å dra dit med en innstilling om at vi skal vinne, at vi skal være fremme i skoa, være intense, gjøre de grunnleggende tingene og ha energien til å dra dit og vinne kampen.

Manchester United v Arsenal - Premier League
TOPP FIRE-KONKURRENTER: Arsenal kjemper også om den siste Champions League-plassen bak Liverpool, City og Chelsea. De måtte dog gi tapt mot Cristiano Ronaldo i høst.

Nå mener Lingard at alt United kan gjøre er å prestere bra på trening i dagene som kommer og håpe at det gir resultater på Emirates.

– Vi kommer til å jobbe hardt gjennom uken. Hvordan vi trener reflekterer hvordan vi spiller, så vi kan skru opp energien og intensiteten på trening for å få til det.

FACEBOOK
Powered by Labrador CMS