eth22

Ten Hag om sin nye kaptein: – Han oversetter min visjon til resten av laget

Publisert Sist oppdatert

Erik ten Hag har gjennomført sin andre sesongoppkjøring som United-manager og det er nå bare dager til nederlenderens andre sesong i sjefsstolen på Old Trafford sparkes i gang med hjemmekamp mot Wolverhampton førstkommende mandag.

I den anledning har United-manageren gjennomført et lengre intervju med Premier League Productions, som i sin helhet kan ses på klubbens hjemmesider.

I intervjuet blir Ten Hag spurt om en rekke temaer, deriblant hvordan det første året i sjefsstolen var, om han har lært noe og er blitt en bedre manager, hvordan troppen ser ut også flere spørsmål om enkeltspillere.

Utnevnelsen av ny kaptein i Bruno Fernandes og Ten Hags tanker om akkurat det kommer godt frem i intervjuet.

La oss snakke om Bruno Fernandes. Han er nå kapteinen din. Hva er det med han som gjorde at du valgte han som ny Manchester United-kaptein på permanent basis?

– Han er den som leder linja som et eksempel og alltid gir alt og presterer på et høyt nivå og alltid er opptatt av å bli en bedre versjon av seg selv hver eneste dag, både på trening og i kamp og han sprer positiv energi rundt seg.

– Det var perioder forrige sesong at det ikke så ut som om han kunne bli sliten, noe man ønsker å se. Samtidig har han ferdighetene til å styre kampen og er veldig intelligent og er på mange måter en oversetter fra meg som manager til resten av laget.

Bruker du han taktisk på den måten?

– Selvfølgelig, fordi han forstår fotball og han forstår hvordan vi ønsker å spille, noe han kan overføre til resten av laget og han har stor innvirkning på resten av gjengen.

Hvor samkjørte føler du at Bruno og deg selv er for å få frem din visjon på banen?

– Jeg er veldig trygg på ham, men det er ikke bare Bruno. Det er mange andre som også kan uttrykke og vise det, som Casemiro, Varane og Martínez. Vi har mange spillere som er ledere som kan fylle den rollen veldig bra.

Hvor kan han bli bedre?

– Bruno? Jeg mener at alle spillere alltid kan finne måter å bli bedre på, noe som gjelder Bruno også. En av hans beste egenskaper er følelsene han viser. Fotball trenger følelser og om du ønsker å prestere så trenger man følelsene for å vinne på dette nivået. Toppfotball handler kun om å vinne kamper og det er viktig å kunne kontrollere følelsene i alle situasjoner og det er der han kanskje kan ta ytterligere steg.

Powered by Labrador CMS