En dirigent uten orkester

Publisert Sist oppdatert

Det slo ikke gnister av den første forestillingen til Bruno Fernandes på Drømmenes Teater.

Men det spiller ingen rolle hvem som svinger dirigentpinnen hvis ingen i orkesteret har fått utdelt notene.

Uten løp og bevegelser hjelper det ikke med verdens beste radar. Det som skjer rundt og foran Fernandes blir like viktig som det han foretar seg med ballen.

Kveldskampen mot Wolverhampton handlet «kun» om Manchester Uniteds mye omtalte nysignering, men ble mer enn noe annet en ny påminnelse om hvorfor laget trenger en spillertype som Fernandes.

Angrepet til Ole Gunnar Solskjær er nødt til å knekke koden mot etablert forsvar og skape flere målsjanser.

– Vi hadde for lite bevegelse rundt ham til at han fikk gjort det han skulle som tier, og derfor valgte jeg å trekke ham lenger ned i banen i andre omgang. Vi kommer til å se kvalitetene hans framover, forklarte Solskjær til TV 2.

Det er naturligvis for mye å forvente at Fernandes finner nøkkelen etter én treningsøkt på Carrington.

Problemet er at Fernandes er avhengig av det eneste han ikke kommer til å få.

Tid.

INVOLVERT: Bruno Fernandes hadde flest pasninger og flest skudd mot Wolverhampton.

Dette United-laget trenger kvalitetene hans umiddelbart. I mai forlater Champions League-toget stasjonen, og med billett der har Solskjær det utgangspunktet han drømmer om før 2020/21-sesongen.

Én ting er skeptikerne som må overbevises, en annen ting er mulighetene som åpner seg på overgangsmarkedet.

Derfor må nordmannen sørge for at Bruno Fernandes kan utgjøre en forskjell umiddelbart – i februar, mars, april og mai.

United-fansen ventet tålmodig på Alexis Sánchez til José Mourinhos garantier om at han ville slå ut i full blomst når han hadde funnet seg til rette etter det første vanskelige halvåret. Chileneren er allerede borte. Fred kan også fortelle Fernandes alt om hvor små marginene er på Old Trafford.

Nå står ikke overgangen til 55 millioner euro og faller på Fernandes’ fire første måneder i klubben, men jo før 25-åringen blir varm i trøya, jo bedre.

For hvor mange ganger skal United misbruke sjansen til å kneppe inn på Chelsea?

MÅLLØST: Ole Gunnar Solskjær måtte se Anthony Martial gå av banen uten scoring mot Wolverhampton.

Det luktet ikke like svidd av Fernandes som det har gjort av Erling Braut Haaland på tysk jord, men debuten mot Wolverhampton var likevel en bekreftelse på rapportene United-fansen har lest seg opp på de siste dagene.

Helt fra han fikk ballen for første gang etter 40 sekunder til applaus fra Old Trafford var han lagets viktigste brikke offensivt.

Flest pasninger og flest skudd – ett av dem et frispark med kraft og presisjon. 25-åringen virket komfortabel og moden for oppgaven. I midtbanekrigen møtte han portugiseren han idoliserte som guttunge, Joao Moutinho, og betrygget sine nye lagkamerater om at han er skodd for Premier League.

Fordelen er at det virker som Fernandes har de nødvendige verktøyene i verktøykassa.

Utfordringen er at han kommer inn i et prosjekt som mangler flyt og rytme.

MAKKER: Fred og Bruno Fernandes under lørdagens kamp på Old Trafford.

Landsmann Bernardo Silva sendte portugiseren en tekstmelding og ønsket ham velkommen til Premier League, men det er nok langt enklere å spille seg inn i et City-angrep der spillerne nærmest finner hverandre i blinde enn det som er tilfelle i United for øyeblikket.

At laget mangler sin største trussel i Marcus Rashford kan ikke undervurderes. Anthony Martial er ikke til å kjenne igjen uten makkeren, og det er helt åpenbart at angrepet mangler sin viktigste brikke.

Nå har Solskjær 16 dager på å bygge relasjoner før den sesongdefinerende bortekampen mot Chelsea.

Fire av de fem siste ligakampene har endt uten scoring, men på Stamford Bridge kan Fernandes ha både Scott McTominay, Paul Pogba og Odion Ighalo rundt seg.

Forhåpentligvis kan det gi søt musikk.

Powered by Labrador CMS