Skjermdump: TV 2

– Visste at det var det vi fikk

Publisert Sist oppdatert

Under den lukkede delen av pressekonferansen, fortsetter Ole Gunnar Solskjær rosen av Edinson Cavani.

I tillegg svarer nordmannen på om han forventet at Bruno Fernandes skulle kreve såpass mye av lagkameratene da han hentet portugiseren til klubben, samt om de fysiske kravene han stiller til spillerne sine.

MØTER SHEFFIELD UNITED ONSDAG:
Skadekrise for Chris Wilder: Mangler opptil ni spillere mot United
Kneskaden var ikke alvorlig – Rashford er tilgjengelig. Trente tirsdag
Scoret hat-trick sist: Martial tilbake som spiss mot Sheffield United?
Greenwood imponerte mot Liverpool: – Veldig trygg på at Mason vil levere. Han har trent med Cavani i en halv sesong nå

– Fotballspråket er felles

Under den åpne delen av pressekonferansen, roste Solskjær spissveteran Edinson Cavani opp i skyene, både for rollen uruguayaneren gjør på banen, men også for mentorrollen utenfor banen. Dette fortsetter også under den lukkede delen av presseseansen.

Under seieren mot Liverpool, kunne man observere hvordan Cavani instruerte Mason Greenwood, både før og etter 19-åringens 1-1-scoring.

Solskjær får spørsmål om dette er noe han ser ofte, også på treningsfeltet.

– Jeg ser spillerne snakke sammen hele tiden, sier United-treneren og utdyper:

– Edinson kan, med sin erfaring, være veldig til hjelp. Han er der som en reserve og som en mentor. Det har ikke noe å si om det er Marcus (Rashford), Anthony (Martial), Dan (James), eller Mason (Greenwood).

MENTOR: Edinson Cavani øser av sin erfaring til unge United-angripere.

– De har alle noe å lære fra Edinson. Jo mer ydmyk du er, jo mer sulten du er etter å lære, jo mer du lytter, jo bedre blir du. Edinson har vært i enhver posisjon der man kan score eller vinne ballen tilbake i løpet av karrieren, og det er så mye de kan lære av ham.

OGSÅ FRA PRESSEKONFERANSEN: – Diallo kommer til å få tid til å bevise at han kan ta plassen

Uruguayanske Cavani har begrensede engelskkunnskaper, noe som gjør at han «ikke kan ta de lengste analysene». Likevel forteller Solskjær at 33-åringen, med hjelp av oversettere som Paul Pogba, Nemanja Matic, Juan Mata og Bruno Fernandes, bidrar med sine innspill.

– Fotballspråket er et felles språk, så han har lært de viktigste ordene.

– Hvis det er noe han vil spille inn, er han ikke for sjenert til å gi beskjed og spillerne hjelper, forteller nordmannen, før han forteller om angeren han føler over at han lærte tysk, og ikke spansk på skolen.

– Tysken hjelper meg ikke så mye her i England, humrer han.

TOLK: Paul Pogba hjelper til med å oversette Edinson Cavanis budskap til lagkameratene.

Liker Fernandes’ vinnermentalitet

En annen som har gjort seg bemerket både med beina og med snakketøyet, er Bruno Fernandes. Portugiseren har flere ganger blitt avbildet i heftig diskusjon med både medspillere, motspillere og dommere.

At midtbanemaestroen skulle være såpass ivrig på å si ifra, var noe Solskjær visste da han hentet 26-åringen til England.

– Ja, jeg visste at det var det vi fikk. Jeg så ham live, og jeg tror han var i øret på alle lagkameratene, på dommeren og på linjedommerne, sier Solskjær og legger til:

– Jeg liker det.

IKKE REDD FOR Å SI IFRA: Bruno Fernandes vet hvor skapet skal stå.

Nordmannen forklarer at han som spiller var del av et United-lag, der spillerne diskuterte hver dag og på hver eneste trening. 47-åringen forklarer at man som United-spiller må kunne ta imot meldinger og råd, ettersom man gjør det for å finne det rette for laget.

– Det er vinnermentaliteten jeg har lyst til å se. Da må jeg gjøre det mindre, hvis alle spillerne har den mentaliteten.

Krever full innsats – med mindre man heter Ronaldo

Til slutt får Solskjær spørsmål om Mason Greenwood har blitt blindet av den foregående sesongen, der han virkelig slo gjennom på førstelagsnivå.

19-åringen leverte varene, i form av ett mål og én målgivende pasning, da United slo Liverpool ut av FA-cupen, men slet før dette både med lite spilletid og få målpoeng.

United-manageren svarer at det kan være vanskelig å bygge på en fantastisk førstesesong.

Det er alltid en utfordring. Alt er en prøve. Vi snakker om «andresesong-syndromet» og hvis du tar øynene av ballen i bare ett lite sekund, er Premier League nådeløst. 

HEISANN, GODFORM: Mason Greenwood har ikke liknet helt på seg selv denne sesongen, men leverte så det holdt mot Liverpool.

Jeg har alltid sagt at 99 prosent innsats er 100 prosent mislykket. Spillere som slapper av litt på trening hver dag, sier Solskjær før han avbryter seg selv og presiserer at dette ikke gjelder Greenwood, men fotballspillere generelt.

47-åringen forteller at spillerne nå har blitt vant til de høye kravene han stiller til spillernes arbeidsinnsats.

Jeg føler at vi nå har kommet oss forbi de problemene, fordi spillerne vet om kravene mine når det gjelder arbeidsvaner, de fysiske kravene jeg har.

Solskjær drar frem at han studerer løpsdistansen til spillerne etter enhver kamp, for å se hvem som legger ned lengst distanse.

Jeg ser på løpestatistikken etter hver kamp. Det er ikke noe sted å gjemme seg. Det er heller ikke noe jeg har lagt skjul på, at jeg vil ha spillere som kan løpe over motstanderen.

KAN UNNE SEG LITT HVILE: Ole Gunnar Solskjær sier at Cristiano Ronaldo er en av få som har kunnet ta seg en liten ekstra pustepause i United.

Nordmannen forteller at det er svært få spillere som er såpass gode at de kan unne seg å løpe noe mindre.

– Det krever en h***etes god spiller for å kunne hvile litt, sier Solskjær og legger til:

– Kanskje (Cristiano) Ronaldo fikk lov til det én eller to ganger i gamle dager, men det er ikke mange flere som har fått lov til det i Manchester United. 

MØTER SHEFFIELD UNITED ONSDAG:
Skadekrise for Chris Wilder: Mangler opptil ni spillere mot United
Kneskaden var ikke alvorlig – Rashford er tilgjengelig. Trente tirsdag
Scoret hat-trick sist: Martial tilbake som spiss mot Sheffield United?
Greenwood imponerte mot Liverpool: – Veldig trygg på at Mason vil levere. Han har trent med Cavani i en halv sesong nå

Powered by Labrador CMS