Lovpriser Fernandes etter kort innhopp

BRUGGE: Ole Gunnar Solskjær ville ikke bruke Bruno Fernandes mot Brugge, men ble nødt til å kaste inn portugiseren mot slutten. De knappe 15 minuttene var nok til å få Solskjær til å bruke store ord.

– Bruno utgjorde en stor forskjell da han kom inn og spilte de siste 10-15 minuttene. Egentlig ville jeg ikke bruke ham i dag, men vi trengte en som kunne roe ned laget og ta tak i kampen og vi var nær ved å vinne etter at han kom inn, sier Ole Gunnar Solskjær.

Umiddelbar forskjell

United og Brugge hadde scoret hvert sitt bisarre mål etter store forsvarsfeil, men det var vertene som virket skarpest både før og etter pause.

Med ti minutter igjen av ordinær tid så ikke Solskjær noe annet valg enn å kaste inn portugiseren til fordel for landsmannen Diogo Dalot som hadde en svak kamp.

VISTE KLASSE: Bruno Fernandes spilte bare de siste 15 minuttene, men det var nok til at Ole Gunnar Solskjær roste portugiseren etter kampen.

Effekten var umiddelbar og United fikk plutselig et langt bedre grep om kampen.

United-manageren roser den innflytelsen Fernandes har hatt siden han kom til klubben.

– Han har gjort noe med hele laget etter at han kom, sier Solskjær.

Klaget på ballen

Manchester Uniteds spill imponerte ingen. Særlig den første halvtimen var svak fra Uniteds side.

Anthony Martials scoring kan imidlertid bli gull verdt før returmøtet på Old Trafford om en uke.

Etter kampen beklaget Solskjær seg over de ufyselige forholdene og kritiserte også Europa League-ballen som ble benyttet.

VIKTIG MÅL: Anthony Martial scoret etter å ha utnyttet en forsvarsfeil av Brugge. Den scoringen gir United et bra utgangspunkt før returmøtet på Old Trafford selv om United spilte en svak kamp.

– Dette var en vanskelig kamp mot et godt organisert lag i vanskelig forhold. Det er ikke den beste kampen noen har sett. Vi var litt sløve, men forholdene og ballen gjorde det vanskelig for oss. Du kan spørre de som spilte med den, men det var likt for begge lag, påpeker Solskjær.

United-manageren gjorde hele seks bytter på laget som slo Chelsea på Stamford Bridge mandag.

Solskjær avviser imidlertid at det var for mange.

– Vi trengte å gi nye spillere sjanser. Vi fikk et uavgjort resultat og et bortemål. Vi drar hjem til Old Trafford nå, ser frem til kampen neste uke og forhåpentligvis gjør vi jobben der.

– Vi må hjelpe Martial

Sist Manchester United gjestet Jan Breydelstadion sikret Louis van Gaals United en plass i Champions Leagues gruppespill med en overbevisende 4-0-seier.

Skal United ta seg til Champions League gjennom europacup denne sesongen må Europa League vinnes, og i så måte var 1-1 mot Brugge i beste fall bare et museskritt på veien.

Og det startet dårlig for United som var på gyngende grunn flere ganger før vertene tok ledelsen.

KLAGET TIL DOMMEREN: United-spillerne mente ballen ikke lå i ro da Simon Mignolet tok utspillet som endte som målgivende pasning.

Emmanuel Dennis utnyttet et nølende United-forsvar og lobbet ballen over en utrusende Sergio Romero som befant seg i et stort ingenmannsland.

Heldigvis var også hjemmelaget i det gavmilde hjørnet da Anthony Martial snappet opp et Brugge innkast, kom alene med Simon Mignolet og satte ballen sikkert i mål.

– Vi skapte ikke nok løp rundt Anthony som var ute av kampen frem til målet. Som spiss må du være tålmodig, men han har to mål på to kamper nå og hadde et par sjanser til foruten målet, påpeker Solskjær.

Begge lag hadde sjanser til å vinne oppgjøret på Jan Breydelstadion. Martial traff stolpen før franskmannen og Juan Mata kombinerte fint før den siste pasningen fra Martial til Mata ble klarert i siste liten.

I motsatt ende hadde målscorer Dennis sine sjanser og United var heldige da Odilon Kossounou misbrukte en stor sjanse med drøye ti minutter igjen.

Søndag venter Watford i Premier League og da vil Solskjær gjøre flere endringer på laget.

Men sannsynligvis vil Martial igjen bekle spissrollen.

– Ighalo fikk 25 minutter i dag og kommer til å få flere minutter. Kanskje Mason er frisk igjen etter sykdom, vi får fredag hvor vi står, sier Solskjær.