– Noen ganger i fotballen er det slik at motstanderen prøver å stoppe din beste spiller

Publisert Sist oppdatert

Hva skal til for å vinne mot et lag som Manchester City?

Det ble et tema på del to av Ole Gunnar Solskjærs pressekonferanse før City-kampen.

– En må angripe og forsvare seg på sitt absolutt høyeste nivå. Det er små marginer, og det kan tidvis være ren og skjær flaks, men det er også små taktiske justeringer en kan gjøre, siteres United-manageren på.

– Hjertet kommer til å stoppe noen ganger når en bare forsvarer seg hele tiden. I noen av seierne vi har hatt, der vi har hatt noen herlige angrep og skapt noen veldig gode kontringsmuligheter, så har også de [City] hatt store sjanser.

– Vi vet at i 95-100 minutter, hva enn det blir, så må vi være på tå hev, vi må tidvis forsvare oss høyt og presse, og en må være veldig gode til å forsvare seg lavt til tider.

MÅ VÆRE GODE PÅ FLERE MÅTER: Marcus Rashfords styrke på kontringer har i enkelte kamper terrorisert Manchester City, mens spillere som Luke Shaw og Fred (i bakgrunnen) har vært nøkkelspillere defensivt. Alle tre storspilte mot City i forrige ligakamp på Etihad Stadium, da United vant 2-1.

Kan skape sjanser selv uten ball

En annen viktig ting for Solskjær er at alle United-spillerne tar ansvar. Det ga han uttrykk for da han ble spurt om Bruno Fernandes’ rolle og ansvar.

– Jeg tenker at det å ta ansvar er viktig for alle når de spiller fotball. Ikke vent på at ting skal skje – du må få ting til å skje. Og vi forventer at alle skal være ledere, at alle skal ta det ansvaret.

– Det kan selvsagt kanskje være Bruno [som tar det ansvaret], men jeg vet at lag prøver å mannsmarkere ham til tider, og det er ikke en beskyldning rettet mot noen. Noen ganger i fotballen er det slik at motstanderen prøver å stoppe din beste spiller, og da må noen andre stå frem. 

Samtidig mener Solskjær også at Fernandes – og også lagkameratene hans – kan skape noe selv om de ikke får ballen mye.

– Bruno kan finne en posisjon, og lage rom for andre. Han har skapt sjanser for andre selv når han ikke har vært borti ballen. Og en ser at andre har skapt sjanser for Bruno når de ikke har berørt ballen.

– Det handler om bevegelser, og å skape rom for lagkameratene, og å ta det ansvaret.

MÅLGIVENDE: Bruno Fernandes hadde den målgivende pasningen til Anthony Martials scoring (bildet) forrige gang United vant mot City.
Powered by Labrador CMS