Brighton – Manchester United 0-4 (0-1)

Women´s Super League, Broadfield Stadium. Gult kort: Julia Zigiotti Olme, Poppy Pattinson, Brighton

0-1: Leah Galton (12), 0-2: Galton (66), 0-3: Rachel Williams (86), 0-4: Lucia Garcia (87)

United: Earps, Battle, Turner, Le Tissier, Blundell, Zelem, Bøe Risa (Williams 60.), Ladd, Galton, Toone, Russo (Garcia 78)

Manchester United var serieleder allerede før kampen mot Brighton, men kun på målforskjell. 4-0-seieren lørdag ettermiddag gjør at Marc SKinners jenter får en liten luke i toppen før søndagens storkamp mellom Arsenal og Manchester City.

Leah Galton sendte United i føringen etter knappe tolv minutter, men 1. omgangen var likevel preget av mye unøyaktighet fra begge lag.

Brighton & Hove Albion v Manchester United - Barclays Women's Super League
STARTER KAMPEN: Vilde Bøe Risa startet oppgjøret mot Brighton som United vant med overbevisende 4-0. Dermed troner United fremdeles på tabelltoppen.

United, med Vilde Bøe Risa fra start, var imidlertid klart bedre enn hjemmelaget og da Galton scoret sitt andre for dagen var kampen i realiteten avgjort.

Innbytterne Rachel Williams og Lucia Garcia scoret Uniteds to siste mål i en kamp der Marc Skinner igjen vil være mest fornøyd med det som ble prestert etter pause.

Vi fulgte kampen direkte:

Live:

SLUTT: Manchester United vinner 4-0 og trygger tabelltoppen. Leah Galton (2) Rachel Williams og Lucia Garcia sørget for målene i en kamp der Marc Skinners jenter måtte være tålmodige mot et Brighton-lag som forsvarte seg etter beste evne. Fire scoringer er også gull verdt for Uniteds målforskjell som er klart bedre enn de andre gullrivalenes.

90 min: Kaptein Zelem kombinerer fint med flere medspillere før hun avslutter litt for løst.

87 min: MÅL: Nå renner det inn. Lucia Garcia snapper et grusomt tilbakespill, runder keeper og setter inn Uniteds fjerde. Det var som vi sa tidligere. Om United bare kunne få den andre scoringen som i realiteten avgjorde kampen kunne det fort bli frislipp på slutten.

86 min: MÅL: 3-0 til United : Rachel Williams setter ballen i mål fra kloss hold etter en corner. Det er faktisk et glimrende hodestøt og ikke minst en fantastisk bevegelse i forkant av målet.

85 min: Et Dixie-Band sitter på tribunen og spiller Bananarama-sanger. Minner mye om hjemmelagets spill i dag. Brukbart forsøk og mye innsats, men resultatet er så som så…

83 min: Williams med en god sjanse til å punktere kampen, men avslutningen går rett på kampen. Le Tissier må også få behandling etter en smell, men det ser ikke altfor ille ut.

81 min: Brighton er nær etter en corner, men avslutningen går utenfor.

78 min: Bytte for United: Lucia Garcia kommer inn for Alessia Russo.

77 min: Brington ypper seg og kommer til avslutning. Det ender med corner som igjen ender med frispark til United.

75 min: …og den burde ha kommet der. Russo alene med keeper fra spiss vinkel. Skuddet går rett på keeper Williams.

74 min: Ella Toone setter ballen i mål etter en retur, men avblåses for offside. Det ligger en tredje scoring i luften…

66 min: MÅL: Galton gjør det igjen!! Nydelig pasning fra Blundell og Galton er alene med Brightons keeper Williams. Runder henne og det ser ut som vinkelen blir i knappeste laget, men Galton finner åpningen og legger på til 2-0. Da våger jeg å si at dette er avgjort.

64 min: Bytte for hjemmelaget: Elisabeth Terland kommer inn for vertene

60 min: Bytte for United: Rachel Williams kommer inn for Vilde Bøe Risa. Bøe Risa var god før pause, men har slitt litt mer med å styre på midten etter pause.

57 min: Litt stillingskrig her nå. United ønsker selvsagt en ny scoring for å trygge ledelsen, men angriper ikke helhjertet. Brighton kjemper febrilsk for å holde seg inne i kampen.

53 min: Brightons Poppy Pattinson får gult kort. Denne gangen er det Ona Battle som blir tatt.

51 min: Brighton får en brukbar sjanse, men avslutningen blir altfor puslete.

2. omgang er i gang:

PAUSE: United leder 1-0 takket være Leah Galtons scoring, men burde hatt flere nettkjenninger. Marc Skinner vil nok gjerne se et enda mer kynisk United-lag i angrep, men for all del, det er klasseforskjell på lagene så langt.

45 min: Brighton med det som trolig er omgangens siste sjanse. Håpløs utnyttelse. Et løst skudd går langt utenfor.

40 min: Hjemmelagets Julia Zigiotti Olme tar tak i Hayley Ladds trøye og vil ikke slippe. Får selvsagt det gule kortet for den, men dommeren kunne brukt fordelsparagrafen for Ella Toone fikk en brukbar mulighet.

39 min: Bøe Risa får en ny sjanse, men denne gangen får hun ikke riktg vinkel på avslutningen. Nå ligger det en scoring i luften.

37 min: Oi, der er Bøe Risa nær scoring! Nydelig frispark løftes inn i feltet og Bergensjenten stusser nydelig. Treffer Brighton-keeper Lydia Williams i skulderen, før keeperen som snapper returen.

35 min: Ladd stoppes med ufine midler. Lukter gult kort snart…

31 min: Le Tissier takles hardt, men fair. Lander i en stor sølepytt ved sidelinjen, reiser seg full av gjørme mens blikket hennes levner liten tvil om at hun kan styre sin begeistring for akkurat det ufrivillige badet.

29 min: Brighton får en brukbar mulighet etter en corner. Den stusses videre, men over målet til Mary Earps. Uniteds solid målvakt hadde nok grei kontroll.

26 min: Hjemmelagets spillere vrirker frustrerte. Lager mange kyniske frispark. For United handler det bare om å male videre. Det vil komme flere mål her om United blir litt mer presise i angrep.

18 min: Det er nære 2-0 for United. Toone legger inn og Russo er hundredeler for sent ute til å sette pannebrasken på innlegget.

15 min: Den scoringen kom litt ut av ingenting, men det er tydelig å se at det er ganske mange plasser som skiller disse to lagene på tabellen. United er litt bedre i alt.

12 min: MÅL: Så tar United ledelsen. En corner slås inn og Leah Galton får heade inn fra kloss hold etter håpløst keeperspill. Vel, vel. Vi takker og bukker

10 min: Det har vært en artig åpning på kampen, men foreløpig mangler det litt på presisjonen hos begge lag. Oppstykket er vel den rette beskrivelsen.

4 min: Småfarlig i begge ender. Russo kommer til innlegg på kanten, men Brighton får klarert. Så er det hjemmelaget som får en mulighet på kontring, men det er vinket for offside. Mary Earps leverte uansett en solid redning.

3 min: Vilde Bøe Risa med en tidlig involvering. Får ros fra Sky Sports sine kommentatorer for strålende innsats i Uniteds cupturneringer. United har ballen mest i starten.

1 min: Hjemmelaget med avspark og vi er i gang. United stiller i de lysegrønne tredjedraktene.