Fire kamper på rad uten seier

KAMPREFERAT: Manchester United tok ledelsen etter 13 sekunder, men stort mer hadde de ikke å by på mot Brighton.

Publisert Sist oppdatert

United-kvinnene håpet å ta sin fjerde seier av fire mulige mot Brighton, men det ble heller Uniteds fjerde kamp på rad uten seier.

To av de kampene var riktignok mot topplag i cupsemifinaler, mens uavgjorten mot Reading i stor grad var på grunn av en gigantisk dommertabbe, men her var United rett og slett ikke gode nok.

Kantspillerne Leah Galton og Kirsty Hanson er skadet, og de var sårt savnet på et United-lag som tok ledelsen etter bare 13 sekunder, men som etter det hadde lite å by på.

Det endte 1-1 i Crawley, og United er nå nede på femteplass etter at Reading gikk forbi. United har spilt én kamp mindre enn Reading, og kan altså gå forbi igjen. Se tabellen her.

Tidlig ledelse

Det tok bare 13 sekunder.

Lauren James scoret begge målene på Broadfield Stadium i Crawley da United-kvinnene i fjor vant der mot Brighton i FA-cupen, og hun var svært delaktig i kampens første mål etter bare noen få sekunder.

Hun fikk ballen ute på siden, og løp med den litt før hun slo den innover via en Brighton-forsvarer, og ballen gikk i stolpen, og inn i keeper og inn. Ikke imponerende keeperspill av Megan Walsh, som ble kreditert med et selvmål.

INVOLVERT I MÅLET: Lauren James.
INVOLVERT I MÅLET: Lauren James.

Utligning like før pause

United dominerte etter scoringen, og kunne fort hatt flere mål det første kvarteret, og den aller største sjansen fikk Jackie Groenen, som fortsatt venter på sitt første United-mål.

Etter det første kvarteret kom Brighton mer inn i kampen, og det var egentlig ikke så veldig ufortjent da Brightons Aileen Whelan utlignet.

Brighton fikk slått inn etter at Kirsty Smiths klarering på venstresiden gikk rett til en Brighton-spiller i innleggsposisjon, og inne i feltet vant Brighton to dueller, og Whelans heading sørget for at Mary Earps måtte plukke ballen ut av eget nett.

KLARTE IKKE Å HINDRE 1-1: Mary Earps.
KLARTE IKKE Å HINDRE 1-1: Mary Earps.

Brighton nærmest

Brighton startet førsteomgangen katastrofalt, men var best i starten av andreomgangen, men egentlig skapte begge ganske fint lite, og det mest spennende som skjedde var en periode et vær som var ganske ufyselig.

Casey Stoney var svært misfornøyd på sidelinjen, og hun ble ikke særlig blidere da Brighton fikk en stor dobbeltsjanse med et kvarter igjen. Mary Earps reddet først, før Martha Harris hindret returen i å bli enda farligere, men United lot Brighton slippe for enkelt til.

Det gjorde vi også ved flere andre anledninger mot slutten, mens United egentlig aldri var særlig nærme før Jess Sigsworth kom på et godt bakromsløp på overtid, men hun ble taklet like før skuddøyeblikket. To minutter på overtid ble det også ropt på straffespark etter en mulig hands, men dommer lot den gå. Vi har ikke sett noen repriser av den, men det er nok uansett ikke en like stor skandale som da Reading fikk straffespark sist etter at Zelem headet ballen bort.

Brighton & Hove Albion 1–1 Manchester United

Women’s Super League
Broadfield Stadium, Crawley

Mål: 0-1 Megan Walsh (selvmål, 1.), 1-1 Aileen Whelan (45.).

Manchester United: Mary Earps – Martha Harris, Amy Turner, Millie Turner, Kirsty Smith – Hayley Ladd, Katie Zelem (C), Jackie Groenen – Ella Toone (Jess Sigsworth, 64.), Jane Ross, Lauren James (Lizzie Arnot, 78.).
Ubenyttede innbyttere: Aurora Mikalsen, Lotta Ökvist, Aimee Palmer, Rebecca May.

Powered by Labrador CMS