«En dirigent i verdensklasse»

Manchester United har mange gode individuelle spillere, men i Bruno Fernandes har laget fått en dirigent det oser verdensklasse av.

Manchester United imponerte stort i 60 minutter mot Brighton og det holdt til å ta tre uhyre viktige poeng.

En rekke United-spillere imponerte i kampen, men Bruno Fernandes var nok en gang den store spilleren, scoret to mål og var hjernen bak praktisk talt alt United foretok seg.

Her er våre vurderinger av United-spillernes innsats i den oppløftende 3-0-seieren.

David de Gea – 7
En svært rolig dag på jobben før pause. Brighton skapte et par brukbare muligheter etter hvilen, men da var kampen allerede avgjort. Strålende redning på Aaron Connollys skudd etter ca 70 minutter og våken da Brighton plutselig kviknet til med et par avslutninger. I hans neste kamp vil for øvrig De Gea tangerte Peter Schmeichels antall kamper i United-trøyen.

Aaron Wan-Bissaka – 7,5
God kontroll defensivt, men fikk det også overraskende lett før pause. Det ga den taklingssterke høyrebacken gode muligheter til å bidra offensivt, noe han også gjorde flere ganger. Oppløftende og energisk av backen som fikk hvile mot Norwich.

Victor Lindelöf – 7,5
Kald og rolig i alle praktisk talt alle situasjoner. Fikk det langt travlere etter pause, men beholdt konsentrasjonen og var solid i et veldig bra forsvar.

Harry Maguire – 6,5
Virket litt småstresset i enkelte situasjoner. Sterk i luften, men ga bort ballen unødig et par ganger.

Luke Shaw – 7,5
Stort sett full kontroll defensivt og veldig angrepsvillig før pausen. Gjentatte gode løp og skapte flere muligheter på venstrekanten sin. Svært oppløftende kamp av Shaw som fikk hvile den siste halvtimen.

Nemanja Matic – 8,5
Gjorde akkurat det han var satt til å gjøre. Balanserte United defensivt og bidro både i oppbyggings- og gjenvinningsfasen. Mange smarte pasningsvalg og forarbeidet til 3-0-scoringen er rett og slett verdensklasse av serberen. Flere svært gode defensive inngripener. En ny bunnsolid kamp, en av hans aller beste i United-trøyen.

Paul Pogba – 8,5
Franskmannen var den store formspilleren da Ole Gunnar Solskjær kom inn som United-manager i desember 2018. På Pogbas elleve første kamper noterte han seg for åtte mål og seks målgivende under nordmannen. Nå viser midtbanegeneralen en lignende form etter et langt skadeavbrekk. God både med og uten ball og en bauta på defensive dødballer. God, men ikke like dominerende i de knappe 20 minuttene han spilte etter pause, men da hadde han allerede gjort nok skade på Brighton.

Mason Greenwood – 8,5
Råfrekk scoring og 1-0-målet er et typisk Greenwood-mål. Skjærer inn i boksen, kjører overstegsfinter og drar skuddet tilbake i hjørnet. Nydelig mål og et konstant uromoment. Silkefot på innlegget til Bruno Fernandes sin 3-0-scoring. Oppofrende også defensivt. Viser at han er det soleklare valget på høyrekant nå.

Bruno Fernandes – 9,5
Selv om Brighton var tettpakket i forsvar, klarte portugiseren gjentatte ganger å finne både rom og pasningsalternativer. Kunne sendt United i føringen, men traff stolpen. Så kjørte Pogba og Fernandes en lignende kombinasjon og Fernandes fant nettmaskene, om enn med litt tur. Tidlig i 2. omgang serverte han også en strålende volley som sørget for 3-0 etter årets vakreste United-kontring. Portugiseren hadde kanskje en noe skuffende kamp mot Norwich og treffer ikke med alle pasningene, men skal du lage en førsteklasses omelett, må du knuse noen egg. Fernandes er i praktslag om dagen. Da tilgir vi at han sov en smule på et innøvd Brighton-frispark som ble meget farlig. 13 kamper, 6 mål, 4 målgivende og 0 tap. Dette United-orkesteret har fått en dirigent i verdensklasse!

Marcus Rashford – 6,5
Løpsvillig og oppofrende så lenge han var på banen, men blir fremdeles litt for unøyaktig i det avgjørende øyeblikkene. Det er imidlertid ikke noe i veien med verken overblikket eller innsatsen.

Anthony Martial – 6
Startet friskt med flere gode bevegelser og involveringer, men helten fra Sheffield United-kampen måtte ta til takke med rollen som andrefiolinist da lagkameratene briljerte.