– Vi fokuserer på målene Rashford har skapt. Han kommer til å score igjen snart

Ole Gunnar Solskjær sier han ikke er bekymret for Marcus Rashford og er sikker på at unggutten snart noterer finner veien til nettmaskene igjen.

Publisert Sist oppdatert

Marcus Rashford har vært direkte involvert i 15 mål på de 16 siste Premier League-kampene, men har ikke scoret siden han gjorde comeback etter coronapausen.

LES OGSÅ: – Rashford har blitt symbolet på alt vi elsker ved United. 

Til gjengjeld vartet 22-åringen opp med to målgivende pasninger da Anthony Martial scoret hat trick mot Sheffield United.

– Fokuserer på det han skaper

Ole Gunnar Solskjær lar seg ikke stresse over det faktum at Rashford nå har vært på banen i tre kamper uten nettkjenning.

LANGE SKADEAVBREKK: Både Paul Pogba og Marcus Rashford var ute i lang tid med skader. Nå er begge tilbake på laget.

– Marcus har vært ute i lang tid, men har virket frisk de siste kampene. Mot Sheffield United bommet han på en sjanse eller to, men vi fokuserer på målene han skapte. Han er på vei til sin beste sesong i United-trøyen noensinne. Jeg ser frem til at han får flere minutter på banen og han kommer til å score snart, lover Solskjær.  

Wolverhampton benyttet helgen til å smette forbi United på tabellen i kampen om en Champions League-plass.

Med bare syv ligakamper igjen for Solskjærs mannskap, er det ikke rom for mange feiltrinn for United som jakter en plass i neste sesongs Champions League.

– Det er mange lag som slåss om en CL-plass

Første utfordring blir Brighton tirsdag kveld.

United må først og fremst unngå blemmene fra de siste to sesongene da det har blitt tap begge gangene i badebyen i Sør-England, med henholdsvis 0-1 og 3-2.

Solskjær vet at konkurransen om en CL-plass blir tøff. 

I FORM: United-spillerne gratulerer Anthony Martial etter en av de tre scoringene til franskmannen mot Sheffield United.

– Det er mange lag som kjemper om en Champions League-plass. Chelsea, Leicester, Wolverhampton og oss. Arsenal og Tottenham vil også gjøre det de kan. Det er en god opplevelse og erfaring å være i Champions League, og du ønsker å måle deg mot de beste. Det er mange lag, både foran og bak oss, og vi må bare fokusere på den neste kampen, sier Solskjær

Solid serie av Shaw

Solskjær vet at han tar med seg en tropp til Brighton som er stinn av selvtillit. United er ubeseiret i 14 kamper på rad siden 0-2-tapet mot Burnley i januar.

Det var også den siste kampen Luke Shaw ikke startet for United. 

Ole Gunnar Solskjær har valgt å rotere på laget både før og etter coronapausen. Luke Shaw har, kanskje noe overraskende spilt 14 kamper på rad.

SOLID: Luke Shaw har spilt samtlige av Uniteds kamper siden 0-2-tapet mot Burnley i januar. Det gir en rekke på 14 ubeseirede kamper både for venstrebacken og United.

– Vi må behandle spillerne i troppen ulikt, men Luke har vist god form etter at han kom tilbake etter en skade og spiller bra. Vi får se om han starter denne kampen, smiler Solskjær lurt. 

– Kan slå ut begge veier

United har tapt de to siste Premier League-kampene borte mot Brighton, men tirsdagens kamp vil bli spilt under ganske andre omstendigheter.

Tomme tribuner kan kan være en fordel for United på bortebane, men Solskjær sier det kan slå ut begge veier. 

TOMME TRIBUNER: – Det kan slå begge veier, selv for bortelag. Noen spillere presterer bedre med fans, mens andre sliper seg mer løs uten publikum, sier United-manager Ole Gunnar Solskjær.

– Mangel på fans påvirker spillerne ulikt. Noen spillere presterer bedre med fans på tribunen, mens andre slipper seg mer fri. Fotballen ser ut til å gå litt saktere uten fans og stemningen og entusiasmen de skaper, men de fysiske statistikkene viser at det ikke er så stor forskjell, sier Solskjær.

Og legger til:

– Ballen er mer i spill i øyeblikket, men du må skape din egen atmosfære og entusiasme på banen. Ulike spillere reagerer ulik på tomme tribuner. 

Powered by Labrador CMS