Ranggard

Tar til motmæle mot Lingard-kritikk: – Kan ikke blidgjøre alle

Publisert Sist oppdatert

Ralf Rangnick avfeier kritikken han har fått etter at han ikke byttet inn Jesse Lingard i hjemmekampen mot Brentford. Hadde midtbanespilleren kommet inn, ville det antakelig ha blitt hans siste kamp på Old Trafford som United-spiller.

I stedet var det Fred, Phil Jones og Edinson Cavani som fikk æren av å komme inn i sesongens siste hjemmekamp.

Manchester Evening News melder at Lingard selv skal ha blitt skuffet over avgjørelsen. Broren Louie Scott omtalte det hele som «klasseløst» i et innlegg på sosiale medier.

Viser til manglende treningsgrunnlag

Når Rangnick konfronteres med dette under sin pressekonferanse før lørdagens møte med Brighton, tar tyskeren til motmæle mot kritikken.

– For det første har han spilt langt flere kamper de siste ukene enn hva han gjorde før jeg kom, begynner Rangnick.

Lingard har riktignok spilt like mange kamper under Rangnick som han gjorde under Ole Gunnar Solskjær og Michael Carrick tidligere i sesongen, men 29-åringen har fått vesentlig flere minutter under Rangnick (370 under Rangnick mot 179 under Solskjær og Carrick).

JEL

Rangnick påpeker så at Lingard hadde dårlig treningsgrunnlag inn mot Brentford-kampen.

– For det andre, så kontaktet han meg på spillerhotellet før Chelsea-kampen og spurte om jeg kunne la ham slippe å spille kampen og om jeg kunne la ham slippe å møte opp på trening i to dager etter Chelsea-kampen, av personlige grunner.

– Det lot jeg ham gjøre.

Den tyske United-treneren resonnerer videre at man i Premier League – i motsetning til i andre ligaer – bare har tre bytter til rådighet. Dermed fikk han et dilemma med å velge hvem som skulle få minutter.

– Det ble slik at jeg måtte velge mellom å sette på Edinson Cavani eller Jesse Lingard – eller til og med unge Alejandro Garnacho, som jeg også hadde elsket å sette på og gi en sjanse med en 3-0-ledelse og 15 min igjen. Men jeg valgte å sette inn Edinson, av de grunnene jeg nettopp forklarte. 

Rangnick påpeker videre at det kanskje også ville ha vært slik at andre igjen ville ha omtalt det som «klasseløst» dersom han hadde valgt å sette inn Lingard, og heller holde Cavani på benken.

Begge de to er på utgående kontrakt og er ventet å forlate United etter sesong.

– Du kan ikke blidgjøre alle. Slik fungerer denne sporten. 

Bryr seg ikke om internettrabalder – så lenge det ikke er spillerne som står bak

Tyskerens periode som manager har i stor grad blitt preget av det som har virket som intern uro.

En del av dette har stammet fra sosiale medier. I tillegg til tilfellet med Lingards bror, har også Eric Bailly uttrykt ønske om mer spilletid via en kommentar på sin Instagram-profil.

Manchester United v Chelsea - Premier League
SLITER MED TILLITEN: Eric Bailly skal ha uttrykt sin misnøye med manglende spilletid internt i United. Irritasjonen har også boblet over til sosiale medier.

Rangnick understreker igjen at han ikke fokuserer på hva som utspiller seg på de digitale plattformene.

– For å være ærlig, leser jeg ikke så mye (av det). Jeg har ikke hatt tid til å lese slikt de siste månedene. Jeg er ikke på Instagram, Facetime, Facebook… Jeg er ikke på de arenaene, så fokuset mitt har alltid vært her og på å utvikle laget sammen med trenerstaben min.

Lingard selv har også vekket oppsikt med sine handlinger på sosiale medier. Tidligere i sesongen reagerte flere på at midtbanespilleren la ut et bilde av seg selv i drakten til West Ham, klubben han var på utlån til forrige sesong.

Rangnick fastslår at han ikke bryr seg stort om sosiale medier, med mindre det er spillerne selv som har publisert noe de ikke burde.

– Med sosiale medier er det alltid noen som legger ut noe, og det mener jeg det er viktig at vi i klubben ikke bruker altfor mye krefter på. Med mindre det er spilleren selv – da kan det være en annen sak.

FACEBOOK
Powered by Labrador CMS