sanchotenhagrashford230423

– Jeg tror det vil hjelpe dem i fremtiden

Publisert Sist oppdatert

Erik ten Hag vant igjen på Wembley, og United er klare for FA-cupfinalen.

Brighton var oddsselskapenes favoritter før kampen, både på grunn av Uniteds form og de få dagene siden Sevilla-nederlaget, men United gikk altså seirende ut av kampen.

– Spillerne fortjener ros, for de slo tilbake, de viste karakterstyrke. Det vi må lære, som er neste steg, er å slå tilbake i samme kamp som vi opplever motgang i. Men mellom kamper kan vi gjøre det godt, det er ikke første gang, sa Ten Hag etter kampen, trolig vel vitende om at United etter Brentford-nederlaget i august aldri har tapt to kamper på rad igjen, og kun én gang har hatt to kamper på rad uten seier.

Kampbelastningen var ikke noe Ten Hag ville gi uttrykk for at var en bekymring for ham – han har nemlig vært ganske konsekvent hele sesongen om at han ikke vil bruke det som en unnskyldning for noe.

– Vi er i god fysisk form, og vi er sterke. Det er ikke første gang vi har et veldig dårlig kampprogram [inn mot en kamp], men hver gang spiller vi gode kamper. Det påvirker oss ikke. Det ser nesten ut som det er bedre for oss at vi har flere kamper med mindre tid til å komme oss igjen, det holder spillerne fokuserte.

Ten Hag ble også spurt om United har jobbet med straffesparkene, etter at det ble sju gode straffespark på rad mot Brighton i denne straffekonkurransen.

– Selvsagt jobbet vi med det. Det er en del av profesjonell fotball. Spesielt i engelsk fotball, hvor det er så mange cuper, og cuper er viktige for oss. Når en ikke kan avgjøre det i ordinær tid eller i ekstraomgangene, så er det straffene som avgjør. Vi gjorde det veldig godt – alle straffesparkene var briljante.

Se straffene:

  

 

Nå venter Manchester City i finalen.

– Vi kommer til å forberede oss veldig godt, men først må vi forberede oss til Premier League-kamper, for det er veldig viktig for denne klubben å komme i topp fire. Manchester United hører hjemme i Champions League, og om vi ønsker å få Manchester United tilbake i toppen, så må vi komme oss tilbake i Champions League. Vi må få det gjort.

– Torsdag kveld er det enda en viktig kamp her i London [Tottenham borte], og så må vi gjøre oss klar til neste kamp igjen.

Tror dette vil hjelpe Sancho og Rashford i fremtiden

David de Gea hadde en forferdelig kveld i Sevilla, men var en av Uniteds aller beste spillere i denne kampen.

Ten Hag roste spanjolen.

– David spilte en veldig god kamp, både med og uten ballen. Han hadde noen fantastiske redninger, noe han har hatt ofte denne sesongen. Vi har flest «clean sheets» i Premier League, og hadde det i dag også – fordi vi var besluttsomme, kjempet for det, og var organiserte.

Jadon Sancho og Marcus Rashford bommet begge på straffespark i straffekonkurranse i EM-finalen på Wembley for mindre enn to år siden, men fikk begge sjansen fra ellevemerket igjen her – og begge scoret.

– Vi visste om det [hva de opplevde på Wembley i juli 2021), men vi visste også at de er komfortable med straffespark, og de håndterte det.

– Det er en stund siden, men de er også så rolige og behersket på trening med straffespark. Jeg vet at dette er andre omstendigheter, men jeg synes det er veldig bra at de nå har hatt denne erfaringen, og jeg tror det vil hjelpe dem i fremtiden. Det var ingen nøling [knyttet til valget om å la de ta straffespark], fordi de er veldig gode straffetakere.

Brighton & Hove Albion v Manchester United: Emirates FA Cup Semi Final
SCORET FRA STRAFFEMERKET PÅ WEMBLEY: Marcus Rashford.
Powered by Labrador CMS