Nå er han bare ett mål bak rekorden til Best og Rooney

Mot Aston Villa scoret han sitt 16. mål for sesongen. Nå jakter Mason Greenwood rekorden som vil gjøre ham til en historisk tenåring i Manchester United.

Publisert Sist oppdatert

George Best (1965/66), Brian Kidd (1967/68) og Wayne Rooney (2004/05) deler rekorden for flest scoringer i løpet av én sesong for en tenåring i Manchester United, med 17 mål.

Med sin briljante avslutning like før pause på Villa Park sendte Mason Greenwood United opp i en svært viktig 2-0-ledelse, samtidig som han skjøt seg ett hakk nærmere trioen som innehar rekorden.

Enn så lenge…

Solskjær: – Kan ikke benke ham

Greenwood er nå oppe i 16 scoringer totalt denne sesongen, men ingenting tyder på at det stopper med det.

United-manager Ole Gunnar Solskjær sier det rett og slett er umulig å vrake 18-åringen slik han spiller nå. 

KANON: Mason Greenwood gratuleres av de andre United-spillerne etter sin strålende 2-0-scoring mot Aston Villa. Nå er han bare ett mål bak rekorden på 17 mål for en tenåring, i løpet av én sesong, i United.

– Du kan ikke benke spillere når de scorer. Han (Mason Greenwood, red. anm.) er 18 år og han vil selvsagt bli enda bedre. Han er en naturlig begavet spiller og har vært i akademiet vårt siden han var en liten gutt. Faren hans viste meg et bilde av ham da han var syv år gammel. Mason vet at vi har stor tro på ham, sa Solskjær etter seieren mot Villa.

Perfekt timing

United åpnet overraskende tamt på Villa Park torsdag kveld og var noe heldige som fikk et straffespark da Bruno Fernandes gikk i bakken. Men etter at portugiseren hadde sendt United i føringen, var det klasseforskjell på lagene.

Like før pause kombinerte Greenwood fint med Anthony Martial og banket inn 2-0 for United med sin 16. scoring for sesongen. 

Dermed er 18-åringen bare fire mål bak duoen Marcus Rashford og Anthony Martial som i øyeblikket er Uniteds toppscorere.

GODE RÅD: Ole Gunnar Solskjær var selv en målfarlig angriper og har vært en viktig veileder for Mason Greenwood som nå har fått sitt definitive gjennombrudd i United-trøyen.

Ole Gunnar Solskjær har gjentatte ganger rost Mason Greenwood opp i skyene, men etter seieren mot Villa hadde United-manageren også en klar formaning å komme med til Greenwood.

– Det er opp til ham hvor langt han vil nå. Jeg gjør det jeg kan for å hjelpe ham, men det er han som må prestere og vise seg frem på treninger og i kamper samtidig som han må gjøre de rette valgene også utenfor banen, sier Solskjær.  

Et interessant aspekt ved Greenwoods mål denne sesongen er at han har delt de 16 scoringene broderlig på 2019 og 2020 med åtte scoringer i hvert av kalenderårene.

Det er imidlertid verdt å merke seg at hele syv av de åtte målene i 2019 kom på Old Trafford, mens fire av målene i 2020 har kommet på bortebane og Greenwood står nå med fire mål på sine siste tre kamper. 

Greenwoods scoringer i 2019/20-sesongen:

2019:
Astana (H), 19. september (Europa League)
Rochdale (H) 25. september (Ligacupen)
Partizan (H) 7. november (Europa League)
Sheffield United (B) 24. november (Premier League)
AZ Alkmaar 2 (H) 12. desember (Europa League)
Everton (H) 15. desember (Premier League)
Newcastle (H) 26. desember (Premier League)

FULLTREFFER: Mason Greenwood scoret i ligacupen mot Rochdale. Det var ett av hans åtte mål i 2019. Han har scoret like mange i 2020, og med 16 mål er 18-åringen nå bare ett fattig mål unna rekorden til Wayne Rooney, George Best og Brian Kidd for flest mål av en tenåring i United i løpet av én sesong.

2020:
Norwich (H) 11. januar (Premier League)
Tranmere (B) 26. janaur (FA-cupen)
Watford (H) 23. februar (Premier League)
LASK (B) 12. mars (Europa League)
Brighton (B) 30. juni (Premier League)
Bournemouth 2 (H) 4. juli (Premier League)
Aston Villa (B) 9. juli (Premier League)

Powered by Labrador CMS