JG

Scoret i Forest-seier

Flere av våre utlånte har vært i aksjon denne helgen. Det har resultert i blant annet to skader, to comeback og én scoring.

Publisert Sist oppdatert

Everton 0-1 Manchester City

Donny van de Beek og hans midlertidige lagkamerater i Everton gikk lørdag kveld på et knepent tap for ligaleder Manchester City.

Phil Fodens mål i sluttminuttene ble kampens eneste scoring og dermed faller de blå fra Merseyside enda nærmere nedrykksstreken. Van de Beek og kompani ligger nå på 17. plass, med bare ett poeng ned til Burnley.

Van de Beek startet kampen for Frank Lampards mannskap, men måtte ut etter 72 spilte minutter, etter det som kunne minne mistenkelig mye om en krampe.

Everton v Manchester City - Premier League
UT MED SKADE: Donny van de Beek måtte erstattes av Dele Alli med drøye 20 minutter igjen av hjemmekampen mot Manchester City.

Nederlenderen hadde på det tidspunktet nettopp gjort en heroisk inngripen der han nektet Foden å komme til avslutning fra kloss hold.

– Vi håper det er en krampe. Jeg har ikke lyst til å slå det fast 100 prosent, men det er det vi håper på. Han sa at det ikke føltes så altfor ille, sier Everton-trener Frank Lampard etter kampen, ifølge Manchester Evening News.

Lokalavis Liverpool Echo belønner Van de Beek med en syver på børsen:

– En skikkelig krigerkamp fra den innlånte nederlenderen, som ble avsluttet tidlig på grunn av skade. Everton håper nok at det ikke er en alvorlig en, siden han har gitt laget en ekstra dimensjon i motorrommet, både med sin teknikk og sin krigervilje, skriver Liverpool Echos Chris Beesley.

Southampton 2-0 Norwich

Etter en god periode rundt månedsskiftet er Norwich nå på ny i fritt fall på vei mot avgrunnen i Premier League. Fredag kveld gikk de på sitt tredje strake tap i ligaen da de røk på et 2-0-tap borte mot Southampton.

Brandon Williams spilte samtlige 90 minutter for de kanarigule gjestene, men klarte ikke å hindre Saints fra å ta alle tre poengene.

Den ungen backen gjorde en god takling før vertenes 1-0-scoring, men da han ikke klarte å klarere etterpå, kunne Valentino Livramento legge ballen inn mot Ché Adams, som til slutt fikk pirket ballen over mållinja.

Southampton v Norwich City - Premier League
TØFF DAG PÅ JOBBEN: Brandon Williams og Norwich fikk en strid tørn mot Armando Brojas Southampton.

Williams pådro seg også et gult kort i sluttminuttene, etter å ha felt nevnte Livramento.

Lokalavis Norwich Evening News gir Williams en firer på børsen etter fredagens forestilling.

Birmingham 0-2 Huddersfield

Tahith Chong er endelig tilbake fra skaden som har holdt ham ute av spill siden oktober og lørdag ettermiddagen fikk han sitt comeback i Birminghams hjemmemøte med Huddersfield.

Den nederlandske unggutten kom inn med litt over en halv andreomgang igjen på St. Andrew’s, men klarte ikke å snu kampen for Lee Bowyers mannskap, som endte med et 2-0-tap.

Birmingham City v Swansea City - Sky Bet Championship
TILBAKE: Tahith Chong er endelig tilbake etter sitt skadeavbrekk. Her fra et tidligere møte med Swansea.

Uniteds utlånte 22-åring skal ha vært nære scoring på tampen av kampen, uten at det ble noen uttelling ut av det.

Chong får karakteren 5,5 på spillerbørsen til Birmingham Mail etter innhoppet.

Teden Mengi, som også er utlånt til Birmingham, var for øvrig ikke i troppen til Birmingham.

Bournemouth 2-1 Stoke

Også Ethan Laird er tilbake etter skade. Lørdag fikk høyrebacken sin debut for Bournemouth da «the Cherries» snudde kampen mot Stoke hjemme på Dean Court.

Unggutten kom inn med på stillingen 1-0 til Stoke, men da han ruslet av igjen 17 minutter pluss tillegg senere, hadde Scott Parkers mannskap snudd det hele til Bournemouth-seier med sifrene 2-1.

Laird skal ikke ha vært direkte involvert i verken Dominic Solanke eller Jamal Lowes mål, men det er uansett flott å se endelig se 20-åringen spille fotball for Bournemouth etter januarovergangen.

Swansea City v Cardiff City - Sky Bet Championship
GOD I SWANSEA: Og nå er endelig Ethan Laird i gang med Bournemouth-karrieren.

Nottingham Forest 2-0 Bristol

Nottingham Forest tok et steg opp mot opprykkskamp i Championship med deres 2-0-seier over Bristol lørdag, og det skal Uniteds utlånte James Garner ha en del av æren for.

Midtbanegeneralen scoret nemlig Nottingham Forests andre mål i kampen. 20-åringen mottok ballen på kanten av gjestenes straffefelt, før han hamret ballen lavt inn i hjørnet bak gjestenes sisteskanse.

Det skulle også vise seg å bli kampens siste scoring.

Nottingham Forest v Bristol City - Sky Bet Championship
GOD: James Garner har levert sterkt for Nottingham Forest denne sesongen.

Garner får gode skussmål på spillerbørsen til Nottingham Posts Sarah Clapson, som gir midtbanemannen karakteren 8,5.

– Enda et flott mål til samlingen hans, på en ettermiddag der han igjen viser klassen sin. Kald og rolig hver gang han har ballen og ser alltid etter muligheter til å komme seg fremover i banen, skriver Clapson.

Getafe 2-2 Alavés

Alavés, som Facundo Pellistri har vært utlånt til de siste to sesongene, står i fare for å rykke ned fra La Liga. Lørdag fikk de en god mulighet til å ta tre viktige poeng borte mot Getafe, der de tok ledelsen to ganger, men måtte til slutt ta til takke med ett.

Uniteds utlånte uruguayaner kom inn med fem minutter igjen av ordinær tid, da stillingen var 2-2, men 20-åringen klarte aldri å levere det avgjørende bidraget for sitt lag.

Pellistri har slitt med spilletiden i det siste. Dette var hans første opptreden siden 9. januar.

Deportivo Alaves v Elche CF - La Liga Santander
SLITER MED TILLITEN: Lørdag fikk Facundo Pellistri i alle fall et innhopp igjen for Alavés.

Aberdeen 1-1 Dundee United

Dundee United skaffet seg ett poeng da de møtte Aberdeen på Pittodrie, foran øynene til hjemmelagets gamle manager, en viss Sir Alex Ferguson, som har fått sin statue avduket på sin tidligere hjemmebane.

Før kampen innrømmet Dylan Levitt til The Courier at Ferguson nok ikke kom til å huske fra tiden i United og kampen skulle dessverre også vise seg å bli av det slaget Levitt personlig nok ønsker å glemme.

Midtbanemannen måtte nemlig gå av banen med en skade før pause, og kunne dermed ikke gjøre noe med stillingen, som altså endte på 1-1. Ifølge Dundee United-trener Tam Courts er det snakk om en muskelskade, som også gjør at Levitt er usikker til onsdagens bortekamp mot Livingston.

Celtic FC v Dundee United - Cinch Scottish Premiership
MIDTBANEMANN: Dylan Levitt har fått prøve seg mot flere av Skottlands største lag, senest mot Aberdeen.

Bradford 0-2 Mansfield Town

Mansfield Town har ikke tapt en kamp siden november. I løpet av denne perioden har Nathan Bishop vært fast mellom stengene for «the Stags» og 22-åringen spilte 90 minutter og holdt nullen igjen da Mansfield slo Bradford borte lørdag.

Uniteds utlånte sisteskanse skal ha gjort flere kvalifiserte og viktige redninger i løpet av kampen.

Tidligere i uken uttalte Bishop at det ville bety mye for ham å rykke opp med sin utlånsklubb, noe som ser stadig mer oppnåelig ut.

Mansfield Town v Port Vale - Sky Bet League Two
GLAD I MANSFIELD: Nathan Bishop virker som at han trives på utlån hos Mansfield Town.

Mansfield ligger i skrivende stund på en playoffplass, men det er ikke mer enn tre poeng opp til direkte opprykk. Laget har også både to og tre kamper færre spilt enn enkelte av lagene foran seg.

– Helt siden jeg signerte for denne klubben har det vært blant de mest fornøyelige opplevelsene jeg har hatt. Selv når ting ikke har gått så bra for oss. Jeg er sannsynligvis nummer fem i rekken i United, men for min del handler det om å spille kamper og få så mange minutter som mulig, sa Bishop til Mansfield Chad

– Jeg har ikke diskutert noe med United ennå, men jeg har lyst til å spille så mye som mulig neste sesong, uansett hvor det er – det er det aller viktigste. 

Andre:

Amad Diallo var ubenyttet reserve da Rangers glapp en tomålsledelse og spilte 2-2 mot Motherwell søndag.

Anthony Martial måtte gå av banen med skade da Sevilla møtte Espanyol forrige uke og franskmannen ble ikke klar til søndagens lokalderby mot Real Betis. Sevilla vant for øvrig kampen 2-1 på hjemmebane.

Matej Kovar virker å ha tatt rollen som andrekeeper i Burton Albion. Heller ikke i lørdagens 2-0-tap for Shrewsbury i League One fikk 21-åringen spilletid.

20-årige Reece Devine fikk heller ikke spilletid da hans Walsall slo Hartlepool 3-1 på hjemmebane i League Two lørdag.

Di’Shon Bernard har slitt mer med spilletiden etter at Shota Arveladze tok over Hull City. Lørdag ble han værende på benken gjennom hele kampen da Hull slo Peterborough 3-0 på bortebane i Championship.

Ethan Galbraith har vært ute med en skade og var heller ikke tilbake da Doncaster spilte 2-2 borte mot AFC Wimbledon lørdag.

FACEBOOK
Powered by Labrador CMS