bran22

Er den ene løsningen nærmere enn vi tror?

Publisert Sist oppdatert

16 United-spillere er i fotball-VM, noe som betyr at det vil være en svekket tropp som starter oppkjøringen til andre halvdel av sesongen om kort tid.

VM-spillerne vil også få én ukes ferie etter at de er slått ut av mesterskapet, noe som betyr at ingen av dem egentlig kan regnes med til treningsleiren i Spania i første halvdel av desember.

Gruppespillet i VM ferdigspilles jo 2. desember, mens United skal spille i Spania henholdsvis 7. og 10. desember.

Mulig førsteellever i Spania

Det betyr at Spania-turen føles som en siste sjanse for noen United-spillere, og en unik sjanse for noen av de største talentene.

Så er det fortsatt noe usikkert rundt hva slags skader enkelte spillere har, altså om de rekker Spania-turen, men dette ser ut som en toppet United-11er i Spania, hvis vi for enkelthets skyld tar som utgangspunkt at alle spillere rekker den turneen.

De Gea – Wan-Bissaka, Lindelöf, Mengi, Williams – McTominay, Iqbal – Elanga/Sancho, Van de Beek, Garnacho – Martial

Har vi allerede den nye backen?

Det er egentlig tre posisjoner som det gjerne snakkes om at United trenger oppgraderinger i. Det trengs en ekstra høyreback, gjerne enda en sentral midtbanespiller og også en spiss.

Kanskje er den ene løsningen på dette nærmere enn vi tror.

Med Diogo Dalot, Tyrell Malacia og Luke Shaw i fotball-VM dukker nemlig både Aaron Wan-Bissaka og Brandon Williams opp i startelleveren over.

Wan-Bissakas fremtid i United virker uansett usikker, etter noen måneder med sykdom, skader og personlige utfordringer, og han har altså kun spilt fem minutter for United i høst – i et innhopp helt på tampen av 2-1-seieren mot Liverpool.

Brandon Williams har slitt med en skade i flere måneder, helt siden han forsvant ut nesten med en gang i preseason, men var omsider tilbake på treningsfeltet individuelt i oktober, og Erik ten Hag har allerede fastslått at han skal være med til Spania.

Det interessante med Williams er at han er en høyrebeint venstreback, men det betyr for meg at han kanskje også kunne gjøre en jobb som Diogo Dalots backup på høyrebacken når det er nødvendig. Kanskje kan han også omskoleres.

Så rykket Williams ned med Norwich forrige sesong, men han har fart, er aggressiv, har duellkraft og glad i å være offensiv. Det høres ikke helt håpløst ut hvis han blir skadefri og klarer å benytte sjansene han eventuelt får.

Det er mulig jeg overvurderer Williams, men han bare akkurat rukket å fylle 22 år. Jeg har alltid likt styrkene hans som er nevnt over og jeg vil gjerne se at han får en periode skadefri med Ten Hag før jeg avskriver ham som United-spiller.

Mye usikkert

Det er imidlertid flere andre spørsmål rundt laget, og en ting er det on Wan-Bissaka rekker touren.

Hva med Axel Tuanzebe, rekker han den? Det siste offisielle er vel at det kan holde hardt. Dermed ser det, foruten Victor Lindelöf, svært tynt ut på midtstopper-plass, og det kan fort være at U21-lagets Tyler Fredricson eller også Björn Hardley får muligheten, selv om jeg ikke helt ser potensialet på lengre sikt med noen av dem.

Siden Phil Jones egentlig ikke har vært nevnt over mange måneder nå så tar jeg fortsatt ikke ham med i vurderingene.

På midtbanen må det forventes at Zidane Iqbal omsider får sjansen.

Iqbal

Han ble flyttet opp til førstelaget til denne sesongen, og Ten Hag skal ha vært klar på at det er viktigere at Iqbal er en del av førstelaget enn at han spiller kamper for U21-laget. United.no ble fortalt at Iqbal en stund ønsket mer kamptrening, men at Ten Hag var krystallklar på at han nå er førstelagsspiller og at det er viktigst.

Derfor forventer jeg at han får en del minutter i Spania.

United.no er forresten blitt fortalt at flesteparten av U21-gutta, inkludert norske Isak Hansen-Aarøen, skal være med til Spania, men det gjenstår å se hvordan Ten Hag eventuelt matcher nordmannen, Kobbie Mainoo, Shola Shoretire og eventuelt også Charlie Savage.

Hva med Sancho?

Lengst framme så er alternativene litt flere.

Helt på topp skal nok Anthony Martial matches mest mulig optimalt for at han kan levere i alle de siste seks månedene av sesongen, og unge Charlie McNeill blir nok alternativet i 9er-rollen.

Samtidig er utgangspunktet at Jadon Sancho, Anthony Elanga og Alejandro Garnacho er med som kantalternativer, og det ble interessant å se hvordan Sancho matches hvis han er klar igjen da.

sancho2221

Sistnevnte har hatt sine utfordringer denne høsten, og overrasket nok mange da han for et par dager siden fjernet alt på sin Instagram-konto.

Elangas form har ikke vært den beste i høst, og med skade på Antony så er det ikke en umulig tanke at Sancho vurderes som høyrekant videre – spesielt siden Garnacho har slått gjennom på motsatt side.

Det virker i alle fall for meg usannsynlig at Garnacho skal omskoleres. Han er så ung at han må få utvikle seg videre der han er tryggest.

Rashford har vist at han ikke klarer å levere like bra på høyresiden så da er det for Ten Hag enten å ha Elanga som backup for Antony eller også finne en mer naturlig plass til Sancho der, selv om engelskmannen vel også foretrekker et utgangspunkt til venstre.

Mulig United-tropp til Spania:

Keepere: David de Gea, Martin Dubravka, Tom Heaton

Forsvar: Victor Lindelöf, Axel Tuanzebe, Teden Mengi, Aaron Wan-Bissaka, Brandon Williams, Tyler Fredricson, Marc Jurado, Björn Hardley, (Phil Jones)

Midtbane: Zidane Iqbal, Kobbie Mainoo, Scott McTominay, Charlie Savage, Shola Shoretire, Donny van de Beek, Isak Hansen-Aarøen, Maxi Oyedele,

Angripere: Anthony Elanga, Alejandro Garnacho, Jadon Sancho, Anthony Martial, Charlie McNeill

Powered by Labrador CMS