Young Boys

Seks nye spillere inn i Champions League-troppen – fem av dem kan få debuten mot Young Boys

Publisert Sist oppdatert

United har lagt til seks av sine stortalenter til Champions League-troppen, noe som antakelig betyr at de er tiltenkt roller under gruppespillkampen mot Young Boys onsdag kveld.

Björn Hardley, Charlie Wellens, Charlie Savage, Zidane Iqbal, Sam Mather og Shola Shoretire er alle tilgjengelige for Ralf Rangnick før møtet med sveitserne, i en kamp der United vil være gruppevinnere uansett resultat.

Shoretire ble som kjent klubbhistoriens yngste spiller i en europeisk turnering da han kom inn mot Real Sociedad i Europa League foregående sesong. De fem andre vil derimot få sine førstelagsdebuter dersom de kommer på banen mot David Wagners menn.

Everton v Manchester United: U18 Premier League
TALENTFULL: Sam Mather har imponert for Uniteds aldersbestemte lag denne sesongen og ser nå ut til å få sjansen på førstelaget.

At de seks nå ser ut til å få prøve seg på førstelaget, åpner også for at enda yngre krefter kan få sjansen i UEFA Youth League-oppgjøret mot ungguttene fra Young Boys onsdag ettermiddag. Også her er United videre fra gruppen før siste kamp.

Grunnen til at sekstetten kan hentes inn før gruppespillet er over, er at de får plass på den såkalte «B-listen» til United. Kort oppsummert er dette ledige plasser for klubbfostrede U21-spillere.

«A-listen», der klubbene begrenses til 25 førstelagsspillere, er i imidlertid full i Uniteds tilfelle. Det er årsaken til at eksempelvis Phil Jones er utilgjengelig mot Young Boys, selv om Ralf Rangnick ønsker å bruke den skadeforfulgte forsvareren.

Til MUTV sier Rangnick også at to andre unggutter, med noen minutter mer førstelagserfaring, ligger godt an til å få tillit mot Young Boys. Han avslører nemlig at Anthony Elanga og Amad Diallo begge er i tankene hans før kampen.

– Ja, begge. Jeg ønsker å gi de yngre spillerne spilletid.

2021-22_wolverhampton_sak_1200x650
Powered by Labrador CMS