Manchester United v RC Lens - Pre-Season Friendly

«Vær forberedt på at stilendringen ikke vil være smertefri»

Kjøpet av André Onana kommer til å endre måten Manchester United fremstår på, men Bjarte Valen er forberedt på at stilendringen ikke vil gå smertefritt og maner til tålmodighet.

Publisert Sist oppdatert

Det nærmer seg sesongstart, og som vanlig varmer vi opp med sesongtips fra journalistene i united.no-redaksjonen.

EIVIND B. HOLTH: «Ingenting kan reparere en tung og mørk tirsdag i november som Champions League»

Denne gangen har turen kommet til united.no-journalist Bjarte Valen.

Hvilke tre ord vil du bruke på å oppsummere sist sesong?
Totalfotball i anmarsj.

Hva vil være et minimum for at denne sesongen skal bli sett på som en god sesong for United?
At Erik ten Hags stil blir enda tydeligere, samtidig som avstanden til toppen blir betydelig mindre. Det andre målet her vil bli et naturlig resultat dersom Ten Hag lykkes med det første. Både José Mourinho og Ole Gunnar Solskjær tok United til andreplass på tabellen uten at vi satt med en følelse av at vi kunne true våre lyseblå naboer. Champions League-spill i 2024/25 er et absolutt minimum, men jeg forventer også at United kommer langt i samtlige cupturneringer.

Hva vil bli den nye sesongens store «snakkis»?
Keeperspillet til André Onana og samspillet hans med backfireren. Jeg grugleder meg. Jeg ser behovet for en moderne keepertype, men er forberedt på at stilendringen ikke vil gå smertefritt. Eiersituasjonen og et mulig salg vil også fortsette å skape overskrifter.

Hvilken kamp gleder du deg mest til?
Luton borte, særlig om jeg får billett. Det er over 30 år siden sist vi spilte på Kenilworth Road i ligaen. Da Luton var ute av ligasystemet fikk jeg omvisning på stadion av Lutons klubbprest og besøkte blant annet de små garderobene og den trange spillertunnelen. Halleluja for en nostalgisk opplevelse for en som vokste opp med Luton i tippekampene på 1980-tallet!

Hva er du mest bekymret for med United rent sportslig akkurat nå? 
Om vi kommer til å score nok mål. Forrige sesong scoret City 36 flere ligamål enn United, Arsenal hadde 30 flere nettkjenninger. Newcastle, Brighton, Liverpool og Tottenham scoret også betydelig flere mål enn United. Brentford, som havnet som nummer ni, hadde nesten identisk målforskjell som United. Vi må bli mer kyniske foran mål.

Hvilken United-spiller skal vi se opp for denne sesongen, og hvorfor?
André Onana. Den nye keeperen vår kommer rett og slett til å endre måten United spiller på. Den offensive stilen til Onana stiller også store krav til de fire foran, og jeg frykter innkjøringsperioden vil by på problemer.

Hvilket Premier League-topplag har gjort det beste spillerkjøpet?
Arsenal med kjøpet av Declan Rice.

Trekk frem en united.no-artikkel alle bør ha fått med seg før sesongstart.
Selv om det er rolig rundt eierskiftet akkurat nå, synes jeg vi har vært gode på våre oppdateringer, analyser og generelle dekning rundt eierskapet og salgsprosessen. Vi har samlet det aller meste som er verdt å få med seg i egne saker som oppdateres jevnlig. Det var et smart grep.

Hvilke lag kvalifiserer seg for Champions League i 2024/25?
United, City, Arsenal er bankers i mine øyne. Liverpool, Chelsea, Newcastle og Tottenham må slåss om de siste plassene. Blir det fem plasser tviler jeg meg frem til Liverpool og Tottenham dersom Harry Kane blir. Blir han solgt bytter jeg Tottenham med Newcastle. Ekstremt mange endringer gjør at jeg tror Chelsea blir ustabile også i år.

Hvilke tre lag rykker ned?
Sheffield United, Nottingham Forest og Luton

Powered by Labrador CMS