Manchester United Unveil New Signing Jadon Sancho

– Sancho vil sette fyr på United fra dag én. Det er bare å feste setebeltene

SESONGTIPS: Jadon Sancho har alt som skal til for å bli en umiddelbar publikumsfavoritt på Old Trafford, mener Bjarte Valen.

Publisert Sist oppdatert

Hver dag fram mot seriestart deler united.no-redaksjonen sine tanker rundt 2021/22-sesongen.

LES OGSÅ:

Bjarte Valen

Hva skiller en vellykket og en mislykket sesong for United kommende sesong?

Jeg vil se fremgangen fortsette for Solskjærs United. Hva betyr det i prakis? Flere poeng og helst en pokal.

66 poeng i Solskjærs første hele sesong holdt til 3. plass. Sist sesong ble det som kjent 74 poeng og 2. plass. Dersom United skal yppe til gullkamp må Solskjærs mannskap trolig opp mot mellom 85 og 90 poeng.

Trening (3)
MÅ FORTSETTE FREMGANGEN: Harry Maguire tok betydelige steg sist sesong, men skal det bli gullkamp for United må både Maguire og resten av United bli mye gjerrigere med tanke på antall baklengsmål.

Det er et betydelig sprang, men utviklingen har kontinuerlig gått i riktig retning under Solskjær, og med solide forsterkninger i Jadon Sancho og Raphael Varane, er ikke en gullkamp utenfor rekkevidde om den defensive biten strammes opp. Solskjærs lag har for alvor tatt form etter tre sommervinduer, og jeg liker den utviklingen jeg ser.

En skikkelig vellykket sesong i United-målestokk må imidlertid også krones med et trofé. I vår vil det være fem år siden Europa League-triumfen i Stockholm og det er for lenge siden. Sist United måtte vente fem år på et trofé var i tidsrommet fra 1985 til 1990.

Det føles som en evighet siden, og det er vel nettopp det det er.

Ole Gunnar Solskjær sier at alle kjøp som kommer herfra og ut blir som bonuser å regne. Hvilket bonuskjøp kan du tenke deg?

Da velger jeg å tenke realistisk. Det hadde vært strålende å få inn Kieran Trippier på tampen av vinduet, men jeg tviler på det vil skje.

Hvilken spiller har du bakpå drakta dersom du kjøper årets drakt med trykk?

Rashford. Jeg er full av beundring for Rashford for det han har utrettet både på og ikke minst utenfor banen. Et alternativ hadde vært Vilde Bøe Risa ettersom Manchester United nå endelig har en bergenser i klubben. Det er stas!

VBR
STAS MED EN BERGENSER I UNITED: Vilde Bøe Risa vil bli en nyttig tilvekst på Uniteds midtbane.

Hvilket råd vil du gi Ole Gunnar Solskjær før sesongen?

Stol på deg selv og din egen dømmekraft. Du er på rett spor.

Hvilken United-spiller bør vi se opp for i år?

Jadon Sancho. Gutten skal få tid til å finne seg til rette på Old Trafford, men kan han vise den samme selvtilliten og kreativiteten som i Dortmund er det bare å feste setebeltene. Jeg tror han vil sette fyr på United fra dag én.

Hvilket terningkast gir du Uniteds overgangsvindu så langt?

Fem. Vi har fått den kreative høyrekanten vi har savnet, og med Varane har vi fått en midtstopper i verdensklasse om han tilpasser seg Premier League. Skulle vinduet fått en sekser hos meg, burde vi også ha solgt unna noen spillere, og hentet en ekstra defensiv midtbanespiller fra øverste hylle.

Hva er det beste kjøpet hittil i Premier League?

Pris tatt i betraktning tror jeg Aston Villa har gjort en meget smart signering med Emiliano Buendia fra Norwich. Jeg er usikker på hvor gode Crystal Palace blir i år, men kjøpet av Michael Olise fra Reading tror jeg er en meget god investering. I tillegg må Jadon Sancho nevnes. 

Stoke City v Aston Villa - Pre-Season Friendly
SOLID KJØP: Emiliano Buendia har sluttet seg til Aston Villa i sommer.

Trekk frem en sak på united.no alle bør ha fått med seg før sesongstart?

Jeg synes det er vanskelig å trekke frem kun en og vil slå et slag for den samlede Sancho-pakken vår før 21-åringen kom til United. Bakgrunnen om hvorfor det var umulig å hente ham sist sesong, forklaringen på hvorfor han trolig ville komme denne sommeren og ikke minst dybdesaken på hvilken spiller United har sikret seg. 

Skal jeg likevel slå et slag for én enkeltsak er det saken som viser hvordan overgangsspillet foregår bak kulissene.

Hvilke klubber ender de fire øverste plassene i ligaen?

Manchester City, Manchester United, Chelsea og Liverpool. I den rekkefølgen.

Hvilke klubber rykker ned?

Brentford, Norwich og Watford.

Powered by Labrador CMS