tenhagunited223

«For første gang siden Sir Alex tror jeg ikke United blir topp 4»

Mens United-fansen flest venter på avklaringer rundt Cristiano Ronaldo og Frenkie de Jong, venter Bjarte Valen på at Jadon Sancho skal slå ut i full blomst denne sesongen.

Publisert Sist oppdatert

Hvilke tre ord vil du bruke på å oppsummere sist sesong?
Et komplett kaos

Hva vil bli den nye sesongens store «snakkis?»
– Jeg frykter situasjonen rundt Ronaldo kan gi United-fansen hodepine. Løses den floken blir «snakkisen» kanskje hvor viktig Frenkie de Jong enten er eller ville vært, alt etter om han kommer eller ei. Uniteds sentrale midtbane virker fremdeles for tynt besatt, men det kan endre seg helt dersom De Jong faktisk blir United-spiller.

A-Leagues All Stars & FC Barcelona Official Fan Party and Open Training Session
LANGDRYG SAGA: Frenkie de Jong er ønsket på Old Trafford, men en lønnskrangel med Barcelona har så langt skapt trøbbel for overgangen.

Hva vil Erik ten Hag utrette med United, både på kort og lang sikt?
På kort sikt vil han gi United en sårt tiltrengt identitet både på og utenfor banen. Han har allerede gjort det klart hvem som er sjefen, og han kommer ikke til å akseptere manglende disiplin eller lojalitet. Det alene vil løfte United, men denne sesongen må vi være forberedt på at det vil det gå i bølgedaler. Klarer han å få inn de rette typene og utvikle en stil og identitet lik vi så av Ajax-mannskapet hans, har jeg tro på at Ten Hag vil bringe troféer til Old Trafford igjen.

Beste stadion i Premier League foruten Old Trafford?
– Uten tvil Tottenhams. Den er et smykke av en moderne stadion. Samtidig er jeg blant dem som er glad for at Fulham er tilbake i Premier League. Craven Cottage har all den nostalgien som romantikerne av oss lengter etter i en engelsk fotballstadion selv om den også er bygget ut. 

Hvem er Uniteds mest undervurderte spiller?
– Fred, selv om jeg ikke tror han er så undervurdert blant fansen lenger. Flytter beina kjapt og har fått bedre overblikk. Nå trenger vi bare flere mål og at han luker bort de grove pasningsfeilene som tidvis fremdeles dukker opp.  

Hvilken United-spiller skal vi se opp for denne sesongen og hvorfor?
Jeg sa Jadon Sancho sist sesong, og jeg er feig nok til å gå for samme mann i år. Jeg tror han har vokst, preseason har vært veldig oppløftende og han har et teknisk register som få andre. Med økt selvtillit og et mer velfungerende lag rundt seg tror jeg dette blir en solid sesong for Sancho.

Manchester United v Crystal Palace
SOLID OPPKJØRING: Jadon Sancho og Marcus Rashford har vært to av lyspunktene for Erik ten Hag og United-fansen denne sommeren. Finner de to storformen denne høsten slik at det blir VM-deltakelse i Qatar?

Hvilken spiller hos en av rivalene beundrer du i all hemmelighet?
– Tottenhams Son Heung-min. En United-spiller i «feil» klubb. Jeg leker også med tanken på hvordan United ville sett ut med Kevin de Bruyne på midten.  

Hva vil være et minimum for at denne sesongen skal bli sett på som en god sesong for United?
– En retur til Champions League og et cup-trofé vil være solid og definitivt godkjent. Denne sommeren er imidlertid første gang siden Sir Alex Ferguson takket for seg at jeg ikke tror United blir blant de fire beste i Premier League. Likevel mener jeg at Erik ten Hag er et veldig klokt managervalg av United. At han får tid og støtte blir helt essensielt. Får han det ser fremtiden lys ut. 

Hvilke lag blir topp-fire?
Manchester City, Liverpool og Tottenham blir topp 3. United, Arsenal og Chelsea vil kjempe om den siste Champions League-plassen.

Hvilke tre lag rykker ned?
Bournemouth, Nottingham Forest og Fulham. Jeg håper imidlertid jeg tar feil i alle tre tilfellene.

Powered by Labrador CMS