263399827_202403705394699_4450486405856221936_n

«Det er én ting med Carricks avskjed som skurrer»

Publisert Sist oppdatert

«Vi kunne blitt sittende her hele kvelden, i alle fall om jeg skulle tatt dere med på hele tankeprosessen», smilte Michael Carrick.

Skuldrene på den strøkne klubbdressen var søkkvåte, og Carrick ville vært unnskyldt om begge øyekrokene hadde vært det samme.

Manchester United v Arsenal - Premier League
INTETANENDE SPILLERE: Michael Carrick og Alex Telles vinker til fansen etter 3-2-seieren mot Arsenal. På dette tidspunktet ante verken spillere eller omverden at Carrick ville gi seg i United. Minutter senere fortalte en emosjonell Carrick nyheten i garderoben.

3-2-seieren mot Arsenal, to scoringer av Cristiano Ronaldo og tre særdeles viktige poeng for United var det som i utgangspunktet skulle styre agendaen etter kampen mot London-laget.

Spillerne hadde imidlertid såvidt rukket å komme seg i garderoben, og journalistene knapt rukket å flytte seg de få meterne fra presseplassene på stadion og inn i mediarommet på Old Trafford ved direktørtribunen, før nyheten sprakk.

Det 15 år lange forholdet mellom Manchester United og Michael Carrick var over.

I alle fall på et formelt plan med United som arbeidsgiver og Carrick som arbeidstaker.

«Bare tull og tøys»

40-åringen fra Wallsend ved Newcastle fortalte at han selv hadde valgt å trekke seg tilbake for å tilbringe mer tid sammen med familien, et løfte han ga dem da han la opp som spiller etter 2017/18-sesongen.

«Det tar over hele livet ditt», forklarte Carrick som også la til at avgangen skjedde på hans premisser.

Dagen etter møtte den nye manageren Ralf Rangnick pressen i en imponerende seanse som varte i godt og vel en halvtime. Der forklarte tyskeren at han hadde hatt en prat med Carrick i vel en time og forsøkt å få Carrick til å bli.

Det betyr selvsagt ikke at avskjeden kan ha vært Carricks avgjørelse, men det etterlater utvilsomt et slør av mystikk og usikkerhet.

Så langt alt vel, ikke sant?

Det var bare ett problem.

Fra kilder som står Carrick svært nær får united.no opplyst at Rangnick ikke snakket med Carrick i en time for å få han til å ombestemme seg.

«Bare tull og tøys», var karakteristikken som ble brukt.

Det betyr selvsagt ikke at avskjeden kan ha vært Carricks avgjørelse, men det etterlater utvilsomt et slør av mystikk og usikkerhet.

Men hva skulle Carrick egentlig ha å tjene på å si at det var hans avgjørelse om det ikke faktisk var det?

Fordi han, helt siden han skrev under for United i 2006, har satt klubben foran seg selv.

Manchester United unveil new signing Michael Carrick
PRESENTERT: Sir Alex Ferguson gjorde en betydelig investering før 2006/07-sesongen og det var kjøpet av Michael Carrick fra Tottenham. Mange United-fans var skeptiske, men 15 år etter at han kom til klubben er det knapt en eneste supporter som ikke vil omtale Carrick som en legende i klubben.

Carrick var ikke bare en vidunderlig midtbanespiller.

Han var også en drøm for enhver manager å jobbe med, enten det var Sir Alex Ferguson, David Moyes, Louis van Gaal, José Mourinho eller frem til det siste som en viktig mann for Ole Gunnar Solskjær i nordmannens trenerteam.

Det eneste bildet jeg har på veggen

Like før Michael Carrick skulle ha sin testimonial-kamp på Old Trafford ble undertegnede invitert til Carrington på vegne av United-Supporteren for å prate om karrieren hans på Old Trafford.

Jeg valgte å ta med 15 bilder fra Carricks karriere, mest oppturer, men også noen nedturer, og få ham til å prate om United-karrieren med utgangspunkt i bildene.

Carrick vant alt som kunne vinnes i United, fansens hjerter inkludert.

Det var bilder fra debuten, fra den eventyrlige 7-1-seieren mot Roma, FA-cuptriumfen mot Crystal Palace i 2016, men også fra det ydmykende tapet mot Midtjylland i Europa League.

Det var imidlertid ett bilde som både Carrick og jeg stoppet opp ved. Nemlig bildet der avgjørelsen i Champions League-finalen i Moskva i 2008 faller.

Manchester United v Chelsea UEFA Champions League Final 2008
HER FALLER AVGJØRELSEN: United-spillerne iler til for å gratulere Edwin van der Sar med redningen ac Nicolas Anelkas straffespark i Champions League-finalen i 2008. Carrick, var den eneste spilleren som så ned i gresset da avgjørelsen falt og reagerer dermed brøkdelen av et sekund senere enn lagkameratene.

Alle de andre spillerne ser Edwin van der Sar redde det siste straffesparket fra Nicolas Anelka, men Carrick stirrer ned i bakken.

Han forklarte at han fremdeles ikke vet hvorfor han gjorde det.

– Men det øyeblikket er høydepunktet i karrieren min. Ingenting kan overgå den følelsen. Det var litt artig at du la merke til det bildet der, for akkurat det bildet og den bildeserien der henger på veggen hjemme i stuen min. Det er faktisk det eneste bildet fra karrieren min som henger der, smilte Carrick da jeg snakket med ham.

Det vil ikke forbause meg om han også henger opp et bilde fra en av kampene der han var manager, men triumfen i Moskva hang høyest av alle utmerkelsene og titlene han vant med United.

For Carrick vant alt som kunne vinnes i United, fansens hjerter inkludert.

Derfor var det vemodig å se Carrick forlate Manchester United etter å ha ledet laget på imponerende vis i de tre kampene han hadde ansvaret.

Uttrykket legende brukes altfor ofte i dagens fotballterminologi, men i Carricks tilfelle er det berettiget. 

Selv om det nå er én ting med Carricks avskjed som skurrer for meg, har jeg et inderlig håp om at Carricks avskjed med United til syvende og sist skjedde på hans premisser.

Han fortjener det. 

Powered by Labrador CMS