sabi

«Reserveløsningen som kan bli gull verdt»

Denne sesongen har vist hvor utrolig krevende det er å kjempe på fire ulike fronter. Nettopp det kan bli Marcel Sabitzers sterkeste forhandlingskort om han ønsker å bli på Old Trafford også neste sesong.

Publisert Sist oppdatert

Da kampuret på Old Trafford bikket 83 minutter satt de fleste tittelsnekkerne i de ulike avisredaksjonene og lekte med morsomme ordspill og bokstavrim med Marcel Sabitzers navn.

Etter kampen handlet det imidlertid om to sene selvmål, skader på Lisandro Martínez og Raphaël Varane, og et solid utgangspunkt som ble veldig vanskelig i løpet av drøye åtte minutter.

Og hvordan i alle dager United kunne kaste fra seg initiativet i en kamp Erik ten Hags menn hadde tilsynelatende full kontroll på.

– Jeg mangler ord, sa en meget skuffet Sabitzer til BT Sports etter kampen.

Om østerrikeren sliter med å finne ordene så kan jeg gjøre et forsøk på å hjelpe ham på vei.

For var det én spiller som virkelig kunne gå av Old Trafford-gresset med hevet hode så var det Sabitzer.

Dagen etter Bayern Münchens ydmykelse mot Manchester City, som kulminerte med at Sadio Mané slo til lagkameraten Leroy Sane, benyttet den utlånte Bayern-spilleren Marcel Sabitzer anledningen til å skape en langt hyggeligere kveld for seg selv. 

To nydelige scoringer burde gitt United et solid utgangspunkt før returkampen i Spania.

Men nå blir det vrient uten at Sabitzer kan lastes for det.

Med sine to scoringer viste østerrikeren Bayern-ledelsen at han har funnet seg godt til rette i Manchester, og trives langt bedre i fotballbyen i Nord-Vest enn det hans lagkamerater fra Bayern München åpenbart gjør.

Enda viktigere?

Han har vist Erik ten Hag at han har funnet seg godt til rette i Manchester United.

sabitzer mål
MÅLFARLIG: Marcel Sabitzer scoret begge Uniteds mål mot Sevilla etter to praktfulle angrep av Erik ten Hags mannskap.

Østerrikeren, som kom på lån i januar da United-kassen var bortimot bunnskrapt, har med tid og stunder vist seg som mer enn en gjennomsnittlig leiesoldat.

Og det er særlig fra sin fremskutte midtbaneposisjon, som Sabitzer har spilt i det siste, at den 29 år gamle østerrikeren har stått frem.

To scoringer i kvartfinalen av Europa League kom som et resultat av flere gode kamper i det siste.

Erik ten Hag er naturligvis rutinert nok til å ikke storme inn på kontoret til fotballdirektør John Murtough fredag morgen og be om at lånesigneringen av Sabitzer blir gjort permanent.

Men samtidig må Ten Hag brumme tilfreds når han ser hva 29-åringen gir United.

Han er pliktoppfyllende, rutinert, kreativ og smart.

Samspillet med de nye lagkameratene blir stadig bedre, tilliten fra manageren likeså og det samme kan sies om standingen blant supporterne.

Konkurransen om en plass på Uniteds midtbane er utvilsomt tøff. Casemiro, Christian Eriksen og Bruno Fernandes er alle favoritter hos Ten Hag.

Sabitzer vet det. Og selv om det er gode muligheter for at han ikke vil spille fast om han blir værende neste sesong, vet han også at det vil være behov for en spiller med hans kvaliteter og holdninger.

Som årets sesong har vist, det skal spilles mange kamper. Spesielt når du kjemper på alle fronter.

Og når du minst aner det kan det komme både skader og suspensjoner. Nevnte Casemiro og Eriksen er de beste eksemplene på det.

Da er det viktig at reserveløsningen ikke bare holder mål, men også kan tilføre laget en litt annen dimensjon og andre kvaliteter. 

De to scoringene til Sabitzer mot Sevilla viser hvorfor Erik ten Hag har ønsket å ha 29-åringen lenger fremme i banen. Angrepsspillet til United i forkant av 1-0 var strålende.

Det samme kan sies om bevegelsene og avslutningen til Sabitzer. 

Manchester United v Fulham: Emirates FA Cup Quarter Final
TILFREDS: Marcel Sabitzer har funnet seg godt til rette i United.

2-0 var ikke mye dårligere da østerrikeren startet perfekt på den presise gjennombruddspasningen fra Anthony Martial.

Det er ikke rart at Marcel Sabitzer sier han trives på Old Trafford.

Samspillet med de nye lagkameratene blir stadig bedre, tilliten fra manageren likeså og det samme kan sies om standingen blant supporterne.

I en tid der prosessen rundt eierskapet i United drar ut i tid og verken Erik ten Hag eller John Murtough vet nøyaktig hvor stort sommerens overgangsbudsjett blir, er det neppe det dummeste United nå gjør å ta en telefon til München og diskutere betingelsene og pris for en permanent overgang for Sabitzer.

United har hentet to midtbanespillere fra Bayern München før. Den ene var dyr, den andre billig. Sabitzer blir trolig et sted midt imellom og trolig vil United ha råd.

Owen Hargreaves startet bra, men fikk mye av oppholdet på Old Trafford ødelagt av skader. Det samme kan sies om Bastian Schweinsteiger som i tillegg slet ut omgivelsene med sine primadonnanykker.

Sabitzer ser ikke ut til så slite med noen av delene og torsdag leverte østerrikeren i det minste en solid søknad om at overgangen fra Bayern skal bli permanent.

At han scoret to mål og leverte en solid kamp, vil være en mager trøst for Sabitzer når fasit gjøres opp etter bataljen mot Sevilla.

Marcel Sabitzer vil kanskje ikke være førstevalget på midtbanen om alle er skadefrie, men for en manager handler det ofte om å ha en så god plan B som mulig.

Sevilla, har blitt Uniteds nemesis i europacupsammenheng. Til tross for at United har slått Real Sociedad, Real Betis og ikke minst Barcelona i Europa League denne sesongen, var det kanskje ikke så rart at det var Navas, med det passende fornavnet Jesus, som initierte Sevillas oppstandelse på overtid i påsken.

2-2 i en kamp som United burde vunnet klart, vitner om at United ikke helt har kvittet seg med spanskesyken som ser ut til å ramme laget hver eneste sesong i Europa.

Den store eksamen kan komme allerede neste uke når United drar til returkampen i Spania mot Europa League-ekspertene Sevilla.

Det blir uten Bruno Fernandes og Lisandro Martínez. Trolig må United også klare seg uten Raphaël Varane, Luke Shaw, Marcus Rashford og Alejandro Garnacho, selv om Erik ten Hag holdt døren ørlite på gløtt for en mulig Rashford-retur.

tenhag080423
NOE Å TENKE PÅ: Erik ten Hag traff godt med kjøpene i sommer. Vil Marcel Sabitzer bli en av spillerne han vil hente denne sommeren?

I slike senarioer kan en erfaren reserveløsning vise seg å være gull verdt.

Det vil komme en ny krevende sesong i 2023/24 der Erik ten Hag trolig vil ha innsett at han må rotere oftere på laget, og da vil det være plass til en spiller som Marcel Sabitzer.

Østerrikeren hadde bare vært i United i knappe fire uker før han vant sin første tittel med klubben. Jeg tror det gir mersmak.

Marcel Sabitzer vil kanskje ikke være førstevalget på midtbanen om alle er skadefrie, men for en manager handler det ofte om å ha en så god plan B som mulig.

Den rollen virker Sabitzer skapt for.

Han er rett og slett reserveløsningen som kan bli gull verdt.

Powered by Labrador CMS