Tottenham Hotspur v Ajax - UEFA Champions League Semi Final: First Leg

«Tviler meg frem til at jeg hadde valgt Pochettino nå»

United.no-redaksjonen er splittet i synet på hvem klubben bør velge som sin neste manager.

Publisert Sist oppdatert

Engelske medier har tidligere meldt at United håper å ha kommet til enighet med sin nye manager når vi nærmer oss slutten av april måned. I så fall vil det bety at vi ikke er mange ukene unna en avgjørelse.

Ifølge avisen Daily Telegraph forbereder klubben i disse dager intervjurunde nummer to med tre forskjellige kandidater.

LES MER: Ten Hag: – Ønsker ikke å utelukke noe

Ajax’ Erik ten Hag regnes som den største favoritten, men også navnet til PSG-trener Mauricio Pochettino har blitt nevnt hyppig. I tillegg skal en tredje, ikke navngitt managerfigur være i samtaler med United.

eriktenhag150519
IMPONERT I NEDERLAND: Erik ten Hag har gjort sine saker godt i Amsterdam og Ajax. Nå er han sterkt linket til United-jobben.

Med andre ord tetner det seg til i kampen om den ledige plassen i sjefsstolen på Old Trafford.

I den anledning svarer united-no-redaksjonen på et såre enkelt, men samtidig uhyre vanskelig spørsmål: Hvem ønsker du deg som Manchester Uniteds nye, permanente manager?

LES OGSÅ:

Bjarte Valen:

Både Erik ten Hag og Mauricio Pochettino er solide navn, men for meg vil Ten Hag utvilsomt markere et klarere retningsvalg for United enn Pochettino.

Spørsmålet er om United som klubb er klar for det valget, fordi det vil kreve noe som United ikke har gitt til den nye managerens forgjengere, nemlig tid.

Det er en grov undervurdering av Erik ten Hags kvaliteter å si at det er Ajax-systemet har skapt treneren Ten Hag. Det har utvilsomt hjulpet ham, men Ten Hag skapte seg et navn lenge før han kom til Amsterdam.

Ten Hags skussmål fra jobben han gjorde som Steve McClarens assistent i Twente og som hovedtrener i Utrecht er strålende. Han er en trener som planlegger øktene ned til hver minste detalj, som er fantastisk på kampanalyser og som vet hvordan han tar spillerne ut av komfortsonen for å gjøre dem bedre.

Ajax Training Session and Press Conference
DETALJFRIK: Erik ten Hag er en ekspert på treningsfeltet.

Han har erfaringen og han har lært fra noen av de beste i bransjen som, blant andre, Pep Guardiola i Bayern München.

Jeg setter likevel et spørsmålstegn bak navnet til Erik ten Hag. Det er ikke fordi jeg betviler hans fotballfaglige kunnskaper, men jeg lurer rett og slett på om Manchester United, med klubbens størrelse, organisering og kontinuerlige plass i medienes søkelys, er beredt til å gi Ten Hag den tiden han vil trenge til å skape sitt eget fundament.

Mauricio Pochettino skapte ikke bare et ekstremt spennende og solid Tottenham-lag, han endret klubbkulturen også blant fansen.

Jeg har aldri sett en Tottenham-manager som har vært i nærheten av å ha så stor positiv innflytelse på fanbasen som det argentineren hadde, og det er noe med hans karisma og fremtoning som virker betryggende.

En rekke historier fra Southampton og Tottenham viser også hvordan Pochettino maktet å sette seg i respekt i spillergruppen, men samtidig sveise sammen spillerne til en slagkraftig enhet.

poch5535
GOD SPURS-JOBB: Mauricio Pochettino leverte tidvis glimrende resultater som manager i nord-London.

Et lag med Neymar, Lionel Messi, Angel Di Maria, Gianluigi Donnarumma og Kylian Mbappé burde være sterkt nok til å vinne Champions League, og mange vil bruke det som et ankepunkt mot Pochettino. 

Husk da at verken Carlo Ancelotti, Laurent Blanc, Thomas Tuchel eller Unai Emery lyktes med å få stjernegalleriet til topps i den gjeveste europacupen. Når man ser man hva noen av disse trenerne har utrettet i andre klubber, forteller det meg at problemet først og fremst ligger hos PSG og ikke hos de enkelte trenerne.

Jeg tviler meg frem til at jeg hadde valgt Pochettino nå, men om det blir Erik ten Hag er det et fremtidsrettet og spennende valg.

Men det er også et som vil kreve tålmodighet. Både fra klubben og fansen. Jeg er ikke overbevist om at den tålmodigheten er så sterk som den bør være.

Håkon Aaberge:

Jeg mente at United burde gått for Mauricio Pochettino sommeren 2019, slik planen tilsynelatende var den gang, men nå tror jeg vel egentlig at Erik ten Hag er det mest spennende alternativet.

Jeg liker jobben han har gjort i Ajax, og jeg liker også veien han hadde til Ajax. Å gå fra Ajax til United blir ikke en enkel overgang, men jeg tror det er en sjanse som er verdt å ta.

Det hjelper også på at jeg tror Ten Hag vil skape mer entusiasme enn Pochettino (og de fleste andre alternativene), men akkurat det legger jeg ikke altfor mye i, siden jeg synes klubben skal gjøre det riktige valget fordi det er riktig, og ikke fordi fansen synes at det er riktig.

AFC Ajax - Training Session
ET HESTEHODE FORAN: Håkon Aaberge synes Erik ten Hag ser ut som den mest spennende United-kandidaten akkurat nå.

Selv om jeg er en del mer skeptisk til Pochettino enn jeg var for noen år siden, så er det uansett egentlig ikke slik at jeg blir misfornøyd om han dukker opp. Jeg synes at han virker dyktig med unge spillere, gjerne fra eget akademi, og det er noe av det viktigste for meg.

Med andre ord føler jeg ikke like sterkt om Ten Hag vs Pochettino-debatten som mange andre. Jeg ser både potensielle fordeler og potensielle ulemper med begge to.

Hvis jeg trodde at Thomas Tuchel var et realistisk alternativ, så ville jeg kanskje valgt ham.

Chelsea FC v Zenit St. Petersburg: Group H - UEFA Champions League
UNITED-LINKET: Chelsea-trener Thomas Tuchel ble ryktet til United da det oppsto kaos i Chelsea, men skriveriene har lagt seg noe den siste tiden.

Tommy Flatby:

Jeg går mot strømmen, legger hodet på blokka og sier at jeg ønsker meg Mauricio Pochettino som neste United-manager.

Argentinerens navn ble hyppig nevnt forrige gang United ansatte en permanent manager og flere mente at klubben burde ha kastet Ole Gunnar Solskjær for å få på plass mannen fra Santa Fe. Nå virker det som om flere har blitt lunkne til 50-åringen. Men har Pochettino blitt en dårligere manager etter to år i PSG? Det tror ikke jeg – tvert imot.

Da han var United-aktuell forrige gang hadde han bare erfaring fra lag han i stor grad måtte bygge selv. Hvis United skulle få tak i ham nå, kommer han med ballast fra fotball-Europas kanskje største stjernegalleri. I tillegg har han som kjent god erfaring fra Premier League, noe Erik ten Hag ikke har.

Det er disse to tingene som får meg til å føle at Pochettino er det sikreste kortet.

PREMIER LEAGUE-ERFARING: Mauricio Pochettino har ledet både Southampton og Tottenham på øverste nivå i England. Det mener Tommy Flatby vil komme godt med.

Ja, Ten Hag har imponerende resultater fra Nederland, men det er ikke nødvendigvis direkte overførbart eller sammenliknbart med Premier League. I Amsterdam er oppgaven hans hovedsakelig å få frem nye talenter, ikke å håndtere de største stjernene. I United må du gjøre begge deler, og det har Pochettino erfaring med.

Han har som nevnt også erfaringen fra England. I de siste fire sesongene han fullførte i Spurs, havnet de liljehvite innenfor topp fire hver gang. Det er i seg selv ikke godt nok på sikt i United, men etter varierende resultater de siste årene, vil det i alle fall være et godt sted å starte.

Så vil sikkert enkelte dra frem at Pochettino ikke har så mange trofeer å vise til, men det mener jeg ikke bør være noe man legger spesielt mye vekt på. Pochettino har vist at han evner å bygge gode lag, og gode lag vil før eller senere komme seg til nok trofémuligheter.

Så vil ikke det si at jeg ikke tror Ten Hag kan lykkes i United. Det tror jeg absolutt at han kan og det håper jeg selvfølgelig også at han gjør, dersom United lander på ham.

VIL IKKE HAVNE I SAMME SITUASJON: Før inneværende sesong ansatte Tottenham Nuno Espirito Santo, som skal ha vært langt fra førstevalget. Nå håper Flatby at United ikke havner i samme situasjon.

Akkurat nå er mitt største håp bare at United ikke havner i samme felle som det Tottenham gjorde før denne sesongen, og at vi faktisk ender opp med ett av de navnene som står øverst på lista, og ikke må ned på femte-, sjette- eller syvendevalget.

Ten Hag og Pochettino har begge potensialet til å bli gode United-managere, men akkurat nå faller valget mitt på sistnevnte.

Eivind Brennhovd Holth:

Mer enn noe annet er jeg først og fremst nysgjerrig på hvem som er den mystiske tredjekandidaten.

Det ryktes at tre stykker har vært på jobbintervju. Ten Hag, Pochettino og et hittil navnløst alternativ. Det skal ikke være Enrique, Lopetegui eller Tuchel. Så hvem er jokeren? Marsch? Hasenhüttl? Bielsa!?

Uansett står det mellom Ten Hag og Pochettino.

Ten Hag er det romantiske valget. Egentlig har ikke Manchester United gått «all-in» på en langtidsløsning siden de ga Moyes seksårskontrakt. Van Gaal og Mourinho kom på bakgrunn av gamle bedrifter, mens Solskjær leverte prosjektet sitt på et sølvfat til klubbledelsens overraskelse.

tenhag22322
SEIERSVANT I NEDERLAND: Eivind Brennhovd Holdt omtaler Erik ten Hag som det «romantiske» managervalget. Håpet er at nederlenderen kan hente trofeer også i England.

Jeg tror mange United-supportere trenger et stabilt og vanntett prosjekt å støtte i årene fremover, der vi ser at det faktisk er progresjon fra måned til måned og sesong til sesong. Vi kan ikke gå inn i en ny epoke der det gang på gang er ett skritt fram og to tilbake.

Den kapasiteten håper vi Ten Hag besitter. Vi ser hva han har gjort i Ajax, og drømmer om at det kan overføres til Manchester United. Dersom Ten Hag klarer det, er jeg ganske overbevist om at vi snakker 10/10 på skalaen. En moderne, nøktern og hardtarbeidende trener som står for offensiv 2022-fotball, og forvandler talenter til internasjonale stjerner. Det må jo nesten være den ideelle stillingsbeskrivelsen John Murtough har brukt for å rangere ønskelisten.

Usikkerheten ligger naturligvis i at det ikke finnes noen garanti for at Ajax-modellen kan kopieres til Manchester United.

Ufattelig mye større press, mer krevende garderobe, og en stall med åpenbare mangler.

Vil Ten Hag få den tiden han trenger til å endre kultur og spillestil, eller vil også han slukes av presset når resultatene ikke står i stil med forventningene?

Der ligger fordelen til Mauricio Pochettino.

New York Jets v Atlanta Falcons
TOTTENHAM-SJEF: Mauricio Pochettino er vant til å jobbe med krevende klubbhierarkier. Her Spurs-sjef Daniel Levy.

Han har gode og dårlige erfaringer med Daniel Levy, Leonardo og store stjerner, og vist hva han kan utrette med Southampton og Tottenham over seks år i Premier League.

Derfor er Pochettino-pakka en ganske trygg løsning.

Det blir ikke nødvendigvis feiende flott fotball på Old Trafford, men som en kulturentrepenør vil Pochettino gjøre Manchester United til et solid kollektiv det vil være vanskelig å slå. Det blir hardt arbeid og mate for alle mann fra dag én.

Etter all sannsynlighet vil Manchester United bli et topplag igjen med Pochettino. Men er det også taket, med tanke på at han aldri ble en vinner i Tottenham og heller ikke nådde det ultimate målet i Paris?

Kort oppsummert: Jeg tror gevinsten med Tag Hag er større. Dersom alt klaffer, kan United få den nye Klopp, Guardiola eller Nagelsmann. Og den risikoen er det kanskje verdt å ta?

LES OGSÅ:

FACEBOOK

Powered by Labrador CMS