– Bytt ut hele forsvaret. Vi kommer uansett aldri til å tape med fire mål

Publisert Sist oppdatert

Torsdag spiller United hjemme mot Real Sociedad, i en kamp de starter med en 4-0-ledelse. United må altså minst slippe inn fire mål for å bli slått ut.

Deretter venter Chelsea og City de to neste helgene, og spørsmålet er hvordan Ole Gunnar Solskjær best bør rullere på stallen.

Her har fire personer i Supporterklubbens redaksjon kommet med sin mening.

Bjarte Valen – ikke risiker Cavani eller Scott

MITT LAG TORSDAG: Henderson – Williams, Tuanzebe, Bailly, Telles – Matic, Fred – Greenwood, Mata, James – Martial 

United står med minst én fot og fire tær i åttedelsfinalen. Derfor blir dette en sjelden mulighet for Ole Gunnar Solskjær til å hvile nøkkelspillere, og det mener jeg er en sjanse han bør benytte.

United har aldri tapt i Europa med fire mål på hjemmebane, og kommer ikke til å gjøre det torsdag heller.

Paul Pogba er ute av spill til søndagens kamp mot Chelsea. Verken Donny van de Beek, Edinson Cavani eller Scott McTominay var på benken mot Newcastle. Det betyr at skadene deres er såpass betydelige at de ikke bør risikeres mot Real Sociedad heller, selv om det er håp om at særlig Cavani og McTominay kan rekke kampen på Stamford Bridge.

Det betyr at Nemanja Matic og Fred må utgjøre midtbanen fra start, men da har United to spillere som i det minste kan diktere tempo og rytme i spillet.

Jeg tror imidlertid ikke Solskjær kommer til å spare så mange som jeg ønsker og blir ikke forundret om vi ser både Maguire og Rashford fra start.

Tobias Hafrom – Fred må hvile

MITT LAG TORSDAG: Henderson – Williams, Tuanzebe, Bailly, Telles – Matic, Van de Beek – Greenwood, Mata, James – Martial

Harry Maguire spiller vanligvis alt, men med 4-0-ledelse bør han hviles til denne kampen. Det samme gjelder de andre forsvarsspillerne. Personlig ville jeg ha byttet Lindelöf og Bailly, men Solskjær deler neppe samme mening. Med andre ord spiller Bailly mot Sociedad, mens Lindelöf starter mot Chelsea.

STARTE ELLER HVILE? Det er det litt uenighet om i redaksjonen.
STARTE ELLER HVILE? Det er det litt uenighet om i redaksjonen.

På midten er det flere spørsmålstegn. Van de Beek starter om han blir klar, hvis ikke tar Fred plassen ved siden av Matic. Solskjær vil nok aller helst starte med Fred og McTominay (hvis klar) mot Chelsea.

James fortjener ny tillit etter to gode kamper på rad. Mata blir også å se i denne kampen på bekostning av Fernandes.

Martial og Greenwood er inne på grunn av at Rashford trenger hvile, samt at Cavani sannsynligvis ikke bli klar. Solskjær er nok også giret på å få de to førstnevnte ordentlig i gang foran mål også.

Tommy Flatby – Diallo inn

MITT LAG TORSDAG: Henderson – Williams, Bailly, Maguire, Telles – Matic, McTominay – Greenwood, Mata, Diallo – Martial

Wan-Bissaka har startet alle kampene etter 2-2 mot Leicester på Boxing Day. Får nå en sjelden mulighet til å hvile. Axel Tuanzebe er også et alternativ for ham.

Til tross for 4-0-forsprang, tror jeg ikke Solskjær tar sjansen på å sende utpå et nykomponert stopperpar. Kapteinen, sammen med Bailly og Henderson, skal være nok til å sikre seg mot et bananskall.

Med en aldri så liten skadekrise på midtbanen, får Matic fornyet tillit. Spørsmålet er hvem andre som blir klar. Fred har samlet opp 379 spilte minutter på de siste fire kampene, og kommer til å være en viktig mann på Stamford Bridge til helgen. Han bør helst hviles. Jeg tror derfor at hvis McTominay og Donny van de Beek blir klare så vil en av dem ta plassen her.

Bruno Fernandes trenger hvile, han også, selv om han ikke liker å innrømme det selv. Mata får dermed tierrollen.

Jeg tror Daniel James har spilt seg inn i elleveren før Chelsea, og får hvile denne. Solskjær uttalte etter 3-1-seieren over Newcastle at verken Diallo eller Shola Shoretire nok kommer til å starte mot Real Sociedad, og det ville uansett vært unaturlig å legge press på ungguttene såpass lenge før kamp. Jeg tror begge er med i vurderingen før torsdagens kamp, men lander på Diallo.

AMAD DIALLO: Tommy Flatby faller ned på at han tror kantspilleren debuterer fra start torsdag.
AMAD DIALLO: Tommy Flatby faller ned på at han tror kantspilleren debuterer fra start torsdag.

Jeg tror ikke at Martial spiller fra start mot Chelsea, og dermed spiller han fra start her.

Dag Langerød – Bruno kan gjerne starte

MITT LAG TORSDAG: Henderson – Williams, Bailly, Maguire, Telles – McTominay, Matic – Mata, Fernandes, Martial – Greenwood

Jeg mener at «hemmeligheten» ligger i å bruke de fem byttene vi har til rådighet riktig. Én ting er det nemlig at vi har 4-0 i bagasjen, men vi ønsker ikke å tape og vi skal overhodet ikke kjenne på ordentlig trøbbel i denne kampen.

Derfor tror jeg at spillere som Maguire, Fernandes, Greenwood og trolig også McTominay og Cavani – hvis de to sistnevnte er klare igjen – kan få deler av kampen som en gjennomkjøring, som en god og hard treningsøkt.

Sociedad må jo prøve, så det virker smart å ha Fernandes innpå som en gedigen offensiv trussel i 45-60 minutter.

Så kan Tuanzebe, Diallo og eventuelt Shoretire komme innpå fra benken «den siste halvtimen».

Det er egentlig bare tre spillere som jeg synes må få helt fri, hvis mulig – Aaron Wan-Bissaka, Fred og Marcus Rashford.

 

Powered by Labrador CMS