«Snart er sjansene dine brukt opp, Jesse»

BRUGGE: Europa League-oppgjøret mot Brugge var en gylden mulighet for Jesse Lingard til å bevise at han bør ha en fremtid i United. Den var en mulighet han skuslet bort.

Publisert Sist oppdatert

Dessverre var Lingards svake kamp akkurat like lite overraskende som det var et nytt fenomen.

Nå blinker varsellampene ildrødt og intenst for 27-åringen.

Det første samtaleemnet blant journalistene da lagoppstillingene ble delt ut i presserommet på Jan Breydelstadion i Brugge var nettopp Jesse Lingard.

Han vil trolig også passere Gordon Strachan, Ji-Sung Park og keeperlegenden Jack Crompton før sesongen er omme. Det står respekt av det.

Både fordi Solskjærs uttak var noe overraskende, men også fordi kampen i Belgia markerte en milepæl for 27-åringen.

Lingards navn var blant de elleve som Ole Gunnar Solskjær hadde valgt fra start og dermed fikk Lingard sin kamp nummer 200 for Manchester United.

Pilen har pekt nedover i lang tid

Lingard er nå inne på listen over de 100 spillerne som har flest kamper for United og tangerte torsdag kveld Tom Jones.

Ikke han med gullkjedene, skinnbuksene og udødelige kjærlighetssvisker, men Tom Jones som spilte i United i 13 sesonger fra 1924 til 1937.

SLIK VI LIKER Å SE HAM: Jesse Lingard har ofte et smil på lur, og få har mer spektakulære feiringer enn vingen, men det har bare blitt to mål å juble for denne sesongen for 27-åringen og ingen av dem har kommet i ligaen.

13 sesonger blir det garantert ikke på Lingard som nå er inne i sin sjette på Uniteds førstelag.

27-åringen vil garantert passere nevnte Tom Jones.

Han vil trolig også passere Gordon Strachan, Ji-Sung Park og keeperlegenden Jack Crompton før sesongen er omme. Kanskje kan han også ta igjen Ruud van Nistelrooy, Gordon McQueen og Nani.

Det er med andre ord ikke noe dårlig selskap Lingard er i, og det står respekt av en spiller for får over 200 kamper for United.

Særlig når man tar i betraktning den lange og kronglete veien han har tatt og den alvorlige skaden han fikk i Premier League-premieren i Van Gaals første obligatoriske kamp som United-manager i 2014.

Spol frem fire år til sommeren 2018 og Jesse Lingard så ut til å ha motbevist de fleste kritikere.  

United-kanten kom med i Gareth Southgates VM-tropp på bakgrunn av en solid 2017/18-sesong og han leverte et strålende mesterskap da England var nær ved å ta seg til finalen for første gang siden 1966.

HØYDEPUNKTET: Jesse Lingard avgjorde FA-cupfinalen i 2016 med et fantastisk langskudd i ekstraomgangene.

Selv om 18 av de 48 kampene den sesongen kom som innbytter, var det kun Nemanja Matic, Marcus Rashford og Romelu Lukaku som var på banen i flere kamper enn Lingard da United ble nummer to i ligaen og nådde FA-cupfinalen.

Han noterte seg også for 13 scoringer.

Kun Romelu Lukaku hadde flere.

Men etter et solid VM i Russland sommeren 2018 har pilen pekt feil vei for Lingard. Formsvikt, negativ oppmerksomhet etter ukloke opptrinn i sosiale medier og økt konkurranse om plassene forklarer en del.

I intervjuet med United-Supporteren snakket han også om drømmen om å avgjøre en FA-cupfinale. Noen måneder etter var det akkurat det han gjorde.

Problemene Lingard har måttet slite med på hjemmebane, fullstendiggjør trolig bildet.

For det er vanskelig ikke å ha sympati med Jesse Lingard etter hvordan han åpenhjertig fortalte om morens sykdom og hvordan han måtte ta på seg foreldrerollen for sine yngre søsken sist sesong.

Det var også spesielt da han selv fortalte undertegnede på Carrington om da bestefaren tok ham med til hans første kamp på Old Trafford da United slo Arsenal 6-1 og drømmen om å bli United-spiller ble sådd.

Kunne blitt solgt i sommer

I motsetning til 99,99 prosent av alle unge United-fans fikk Lingard oppfylt drømmen.

I intervjuet med United-Supporteren snakket han også om drømmen om å avgjøre en FA-cupfinale.

Noen måneder senere var det nettopp det som skjedde. Han fikk også æren av å score i ligacupfinalen året etter og spilte en sentral rolle i United-laget.

I sommer fikk han derimot fått kniven på strupen av United-ledelsen, og united.no har blitt fortalt av svært troverdige kilder at Lingard fort kunne blitt solgt i sommer om United hadde fått et akseptabelt bud på han.

Rollen hans blir mer og mer perifer, og han har ikke levert noe denne sesongen som skulle tilsi at han blir en avgørende brikke i Solskjærs puslespill.

Dette skulle derfor være sesongen der han skulle slå tilbake.

Slik har det ikke gått.

Jesse Lingard fikk muligheten fra start mot Brugge, men før oppgjøret i Belgia, hadde han spilt like mange kamper som innbytter som fra start (16).

JUBLER SAMMEN: Jesse Lingard og Daniel James jubler sammen etter seieren mot Manchester City på Etihad.

Rollen hans blir mer og mer perifer, og han har ikke levert noe denne sesongen som skulle tilsi at han blir en avgjørende brikke i Solskjærs puslespill.

Lingard var slett ikke den eneste som leverte under pari mot Brugge, men han var kanskje den som hadde mest å bevise. 

Hans to eneste scoringer denne sesongen kom i Europa League mot Astana og i FA-cupen mot Tranmere.

Avgjørende måneder

Kampen mot Brugge ble dessverre en ny nedtur.

Jesse Lingard har heller ikke gjort seg populær internt i United ved å velge Mino Raiola som sin agent, noe som av flere har blitt tolket som et tegn på at han ser fremtiden sin et annet sted enn på Old Trafford.

Lingards kontrakt går ut etter neste sesong, selv om United har opsjon på å forlenge den med ytterligere ett år.

Toget er i ferd med å gå for Lingard. 

Trolig er dette Uniteds siste mulighet til å selge vingen og få en betydelig overgangssum for han.

Og hva ønsker Lingard selv?

Det gjenstår å se.

Manchester United og Jesse Lingard har lange bånd, men akkurat nå fremstår forholdet som er kjærlighetsløst ekteskap.

En kilde i United-systemet fortalte meg like før kampstart torsdag kveld:

«Jesse Lingards posisjon er nå svakere enn noen gang tidligere. Jeg vil overhodet ikke bli overrasket om han blir solgt i sommer».

Om Lingard skal gjøre det tipset til skamme, må han heve seg kraftig.

Og det haster. 

Powered by Labrador CMS