triojp

Ruben Dias ble årets spiller: Dette stemte vi

Publisert Sist oppdatert

Supporterklubbens Dag Langerød, Lars Morten Olsen, Eivind B. Holth og Bjarte Valen er alle blant fotballjournalistene som får stemme i de engelske sportsjournalistene avstemning om årets spiller i Premier League.

Klokka 11.00 skandinavisk tid torsdag ble det så offentliggjort at Manchester City-spiller Ruben Dias stakk av med prisen.

Han vant foran Harry Kane og Kevin de Bruyne, noe som betyr at Bruno Fernandes havnet utenfor pallen. Totalt fikk ni ulike City-spillere til sammen over 50 prosent av stemmene.

Dias ble vurdert, men vraket av alle de fire som fikk stemme i Supporterklubbens redaksjon.

Dias ble forresten den første forsvarsspilleren til å vinne siden Steve Nicol vant i 1989.

Dag Langerød:

Jeg stemte på Harry Kane.

Jeg vurderte Ruben Dias, men selv om City-forsvaret er blitt bedre følte jeg at det var mer hele City, omleggingen av deres presspill og laget og troppen til City som vant dette ligagullet.

Jeg har stemt på både Kevin de Bruyne og Raheem Sterling tidligere, så det er ikke noe aversjon mot en rival som står bak.

Jeg vurderte også Bruno Fernandes og Luke Shaw, men jeg synes ikke Shaw totalt sett var god nok i første halvdel av sesongen, mens Bruno ikke har vært like skarp de siste månedene. Jeg har faktisk aldri stemt på en United-spiller i disse kåringene.

Kane har imidlertid levert hele sesongen for et lag som har hatt en del utfordringer. Totalt står han med 22 mål (delt toppscorer) og 13 målgivende (flest av alle) på 34 kamper. Mer enn ett målpoeng per kamp, altså. Hvis man legger til alle kamper i cuper og Europa så står han fortsatt med ett målpoeng per kamp på 48 kamper totalt sett.

Kane har også levert jevnt gjennom hele sesongen, uavhengig av trøbbelet i Tottenham, og selv om jeg lett ser gode argumenter for mange andre så er det ikke hver sesong at en spiller på et lag såpass langt ned på tabellen som Tottenham er ser ut til både å bli toppscorer og ha flest målgivende i Premier League.

Eivind B. Holth:

Kollektivet til Manchester City vant ligaen, og Ruben Dias har tatt rollen som Guardiolas forsvarssjef på overbevisende vis.

Men 18 mål og 12 målgivende veier tungt i min bok.

Fernandes har dratt lasset for ligaens nest beste lag og har hatt en finger med i det meste.

Jeg tror mange glemmer hvor avgjørende han var i første halvdel av sesongen. Å score 18 mål som offensiv midtbanespiller har bare Matt Le Tissier og Frank Lampard gjort før ham.

Bjarte Valen:

Jeg stemte på Bruno Fernandes.

Det er tre spillere som skiller seg ut i min bok. Ruben Dias, Harry Kane og Bruno Fernandes.

Dias har vært en åpenbaring i forsvaret til de lyseblå. Han har vært den beste spilleren i et forsvar som har hevet seg både to og tre hakk fra tidligere sesonger, men jeg er også overbevist om at City hadde vunnet ligagullet selv uten Dias. Harry Kane har vært et lyspunkt for Tottenham i en trøblete sesong, ikke minst som en tilrettelegger og ikke bare måltyv, denne sesongen. Jeg synes likevel at jeg har sett bedre utgaver av Harry Kane enn 20/21-versjonen.

Jeg er ikke i tvil om at Bruno Fernandes fortjener prisen mer enn de to. Derfor er han mitt valg som årets spiller. Han har egenhendig hevet United både ett og to hakk etter overgangen fra Portugal. Scoringene, de målgivende pasningene og kreativiteten har vært helt sentrale for at United skulle ta et nytt steg denne sesongen.

Bruno Fernandes har nå spilt 79 kamper for United og scoret 40 mål. Selv om mange av dem har kommet fra straffesparkmerket, er et snitt på over 0,5 mål per kamp helt vanvittig for en midtbanespiller. Ta også med at det er kun Harry Kane som har, marginalt, flere målgivende pasninger i Premier League denne sesongen.

Dias har gjort Citys forsvar bedre, Kane gjør Tottenhams angrep bedre, men Bruno Fernandes har gjort hele United-laget vesentlig bedre. Derfor er han mitt valg

Lars Morten Olsen:

Jeg stemte på Bruno Fernandes.

For meg var Bruno Fernandes den beste spilleren i Premier League 2020/2021.

Han forbløffet alle da han var en umiddelbar suksess etter at han kom i januar 2020. Dette skulle være den såkalt «vanskelige andresesongen». Fernandes svarte med nesten overmenneskelige prestasjoner i sin 10-errolle. 18 mål og 12 assists (hittil) i den posisjonen er oppsiktsvekkende, og bak tallene skjuler det seg en ledergestalt som jobber for laget og gjør andre gode.

Glem heller ikke hvor mye han har spilt. Han har spilt så å si hver kamp uten hvile, men likevel prestert jevnt på et meget høyt nivå.

Spilleren jeg sterkt vurderte, men som altså tapte min stemme til fordel for Fernandes var Harry Kane.

Tidligere har han «bare» vært en storscorer. Denne sesongen har Kane både vært tilrettelegger med 13 målgivende, i tillegg til at han dunket inn mål som på bestilling for et Tottenham som har vært variabelt. Tatt i betraktning av hvor lenge den snart 28-årige spissen har holdt standarden, er det for meg merkelig at journalistene aldri har kåret Kane til årets spiller. Kanskje gjør de det i år?

Vinnerne siste 15 år:

2020: Jordan Henderson, Liverpool
2019: Raheem Sterling, Man. City
2018: Mohamed Salah, Liverpool
2017: N’Golo Kanté, Chelsea
2016: Jamie Vardy, Leicester
2015: Eden Hazard, Chelsea
2014: Luis Suarez, Liverpool
2013: Gareth Bale, Tottenham
2012: Robin van Persie, Man. United
2011: Scott Parker, West Ham
2010: Wayne Rooney, Man. United
2009: Steven Gerrard, Liverpool
2008: Cristiano Ronaldo, Man. United
2007: Cristiano Ronaldo, Man. United
2006: Thierry Henry, Arsenal

Powered by Labrador CMS