Birmingham City Women v Manchester United Women - Barclays FA Women's Super League

Fem ting vi lærte av Birmingham-seieren

Publisert Sist oppdatert

Manchester United vant 2-0 borte mot Birmingham City, og står dermed med ni poeng etter fire kamper av 2021/22-sesongen.

Her er noen refleksjoner fra søndagens kamp – og så kan dere klikke her om dere heller vil lese et kampreferat.

1. Toone fortsatte den gode trenden – fra tre ulike posisjoner

Ella Toone startet denne kampen som høyrekant, siden Kirsty Hanson var plassert på benken, og erstattet av spissen Alessia Russo.

Da Hanson kom inn for Lucy Staniforth til starten av andreomgangen, så tok Toone over Staniforths offensive midtbanerolle. Senere ble Russo erstattet av midtbanespiller Vilde Bøe Risa, og gikk Toone høyere opp i den rollen hun har hatt i de første kampene av sesongen, som en slags falsk nier.

Som vanlig noterte Toone seg for målpoeng – det har hun gjort i samtlige kamper hittil denne sesongen.

Hun startet sesongen med begge de målgivende pasningene mot Reading, før hun scoret Uniteds første mål mot Leicester. Mot Chelsea hadde hun den målgivende pasningen til Uniteds ene mål, og mot Birmingham var hun på riktig sted til riktig tid da hun satte inn 2-0-scoringen for United.

2. Dette er det vi vil se fra Blundell

Vi nevnte allsidigheten til Ella Toone, og United-backene viste også frem finfin allsidighet her.

Ona Batlle og Hannah Blundell kan spille på begge backene, og tidligere denne sesongen har Blundell spilt på høyre (som skal være hennes foretrukne posisjon, etter det undertegnede har skjønt), mens Batlle har spilt på venstre, men til denne kampen byttet de side.

Det fungerte veldig bra, og da spesielt for Blundell. Etter nedturen mot gamleklubben Chelsea sist, så slo hun tilbake med begge de målgivende pasningene i denne kampen. 

I tillegg kunne hun fort ha scoret selv også, etter fint veggspill med Leah Galton, spilleren Blundell serverte så flott på Uniteds første scoring.

Ofte ser en jo at spillere i offensive posisjoner kan skifte side underveis i kampen, men en ser det sjeldnere med backer, og da Blundell fikk sin andre målgivende pasning i kampen, så var både Kirsty Hanson og Ona Batlle over på venstresiden, mens Blundell var ute til høyre.

Hun leverte fra begge sider, og forhåpentligvis får vi se enda mer av disse offensive egenskapene fremover.

Intervju med Blundell etter kamp:

 

3. United gamblet med Ramsey – men kan være glade for det nå

Birmingham-keeper i denne kampen var Emily Ramsey, som er utlånt fra Manchester United.

Det er lov så lenge United har godkjent det, og i dette tilfellet gjorde United nettopp det, selv om Birmingham trolig hadde vært en del svekket om United ikke hadde gått med på å la henne spille.

Ramsey leverte en ganske bra kamp når hun måtte i aksjon, og var blant annet våken ved gjennombruddspasninger, og det er ikke akkurat umulig å se for seg at hun kunne kostet United seieren om Marc Skinners lag hadde en utpreget dårlig dag.

I lengden tjener United uansett på at Ramsey spiller så mye som mulig, og gjerne mot god motstand, og dette viser at Skinner & co prioriterer spillerens beste.

Ramsey kommer nok ikke akkurat til å være arbeidsledig i Birmingham-målet, og forhåpentligvis er hun best mulig rustet til å gi Mary Earps kamp om plassen i United-målet når hun er tilbake fra låneoppholdet.

Everton Women v Birmingham City Women - Barclays FA Women's Super League
BIRMINGHAM-KEEPER (FOR ØYEBLIKKET): Emily Ramsey.

4. Kommende helgs kamp blir svært viktig

Manchester United vant, mens Manchester City tapte for tredje ligakamp på rad. Dette gjør City-kampen enda viktigere – med seier der vil det være umulig å ikke ta Uniteds Champions League-kandidatur seriøst. Kampen spilles lørdag ettermiddag.

London-klubbene Arsenal og Chelsea virker vanskelige å skulle ta denne sesongen, men Citys fryktelige sesongstart gir håp om at det likevel kan være mulig å sikre seg en tredjeplass, og med det kvalifikasjon til Champions League-kvalifisering.

Med seier mot City kommende helg vil United være hele ni poeng fremfor de lyseblå, og da vil United for alvor ha grunn til å håpe og tro. Også et uavgjortresultat kan være et ganske godt resultat her, men kombinasjonen av hjemmebanefordel og Citys form gjør at det vil føles litt som en tapt mulighet likevel.

City er sårbare akkurat nå, og manager Gareth Taylor er under press, men kanskje er det en kamp som akkurat denne City trenger nå? Det United viste mot Chelsea i sesongens første toppkamp var heller ikke akkurat imponerende, for å si det mildt, og kanskje er City ganske glade for at det ikke er Casey Stoneys United de møter på lørdag, men heller et lag som prøver å venne seg til en ny måte å spille på.

Manchester City Women v West Ham United Women - Barclays FA Women's Super League
CITY I TRØBBEL: Gareth Taylors lag har tapt tre ligakamper på rad, nå sist mot West Ham på søndag.

5. Det blir neppe noen store overraskelser på laget mot City – men noen posisjoner er vi usikre på

Det virker som om Marc Skinner er bevisst på at han ikke vil gjøre for store endringer nå i starten, med for eksempel lite rotasjon sentralt på midtbanen hvor United nå har stilt med Zelem/Groenen/Staniforth (Staniforth i en litt mer offensiv rolle) i tre kamper på rad nå.

Med en ny spillestil som drilles, så kan det gi mening, selv om det akkurat nå har bidratt til at Vilde Bøe Risa ikke har starten siden serieåpningen, og at Hayley Ladd ikke har startet en kamp ennå denne sesongen.

Trolig blir de da ikke kastet inn fra start mot City heller, siden det kan bli en svært viktig kamp, selv om det naturlig nok er en liten mulighet for at Skinner velger en mer defensiv tilnærming, og at Staniforth derfor forsvinner ut.

Manchester United Women v Reading Women - Barclays FA Women's Super League
USIKKERT KORT: Lucy Staniforth, her i aksjon mot Reading, har startet alle Uniteds kamper denne sesongen. Likevel er hun ikke garantert en plass i startelleveren mot City, siden United kanskje kan utnytte Ella Toone bedre ved å vrake Staniforth.

Staniforth er et av de store usikkerhetsmomentene generelt til elleveren foran denne kampen, for hun kan enten ofres til fordel for enda mer defensiv soliditet (Ladd/Bøe Risa), eller så kan hun også være den offensive spilleren som ofres hvis Skinner ønsker å bruke både Hanson, Russo, Toone og Galton samtidig, som i store deler av andreomgangen mot Birmingham. Da får en utnyttet Toone bedre enn om hun er plassert på kanten, og Russos ekstremegenskaper gjør at det ville vært et overraskende valg om hun ble droppet mot Manchester City. Kanskje står det dermed mellom Hanson (og dermed Toone som tier) og Staniforth (Toone som høyrekant).

Zelem og Groenen bør være trygge, og vi vet sånn omtrent hvordan forsvaret kommer til å se ut (bortsett fra hvordan Hannah Blundell og Ona Batlle fordeler backposisjonene mellom seg) – og Mary Earps kommer jo til å stå i mål.

Powered by Labrador CMS