Komfortabel 2-0-seier for United i Birmingham

Her vant rødt mot blått, noe som skulle vært denne helgas tema.

United vant oppskriftsmessig 2-0 borte mot Birmingham, etter scoringer av Leah Galton og Ella Toone.

Hannah Blundell hadde den målgivende pasningen til begge målene, og hun burde ha scoret selv også.

United har dermed hatt en ganske god sesongstart til tross for det stygge 1-6-tapet mot Chelsea sist, med tre seiere av fire mulige.

United tok ledelsen

United stilte med omtrent samme lag som mot Chelsea, men med noen små forandringer.

Ella Toone tok Kirsty Hansons plass på høyrekanten, mens Toones spissplass ble overtatt av Alessia Russo, mens United-backene Hannah Blundell og Ona Batlle hadde skiftet side fra de tidligere kampene.

Blundell var fra sin venstrebackposisjon helt avgjørende da United i det 27. minutt tok ledelsen. Hun gikk på et glimrende løp på venstresiden, og kom seg helt ned til dødlinja, og slo tilbake til Leah Galton, som satte inn sitt første mål for sesongen med et lavt skudd.

På det tidspunktet hadde ikke United skapt stort til tross for et overtak i banespillet, mens Birmingham hadde hatt kampens største sjanse. Resten av omgangen var United best, men uten å skape noen store sjanser, men det så i det minste bedre ut enn i den første halvdelen av førsteomgangen.

Det stod 1-0 til pause.

Birmingham City Women v Manchester United Women - Barclays FA Women's Super League
FORTJENT KLEM: Målscorer Leah Galton gir Hannah Blundell en fortjent klem etter å ha blitt servert av United-backen.

United doblet ledelsen

Kirsty Hanson kom inn for Lucy Staniforth til starten av andreomgangen, muligens fordi Marc Skinner fryktet et andre gule kort til Staniforth.

Det var ingen tvil om at United var det beste laget i andreomgangen, selv om Birmingham var farlig frempå ved noen anledninger også, og spillere som Leah Galton, Alessia Russo, Jackie Groenen og ikke minst Hannah Blundell var farlig frempå.

Vilde Bøe Risa kom etter hvert inn på midtbanen, og da gikk Ella Toone opp på topp siden det var Alessia Russo som gikk ut, og hun sendte ballen i stolpen kort tid etterpå.

Med ti minutter igjen fikk hun målet sitt, da hun satte ballen i mål fra kort hold etter at Katie Zelem spilte gjennom Hannah Blundell (for anledningen på en gjestevisitt på høyresiden), som slo inn til Toone.

To målgivende på Blundell, altså.

United fortsatte med å skape sjanser, men det endte 2-0 på St. Andrew’s.

Manchester United Women v Reading Women - Barclays FA Women's Super League
LEVERTE TO MÅLGIVENDE PASNINGER: Hannah Blundell.

PS. Lucy Staniforth, Aoife Mannion, Hayley Ladd, Mary Earps og Sophie Baggaley har alle spilt for Birmingham, mens Marc Skinner har vært klubbens hovedtrener. Uniteds Emily Ramsey er for tiden utlånt til Blues, og fikk spille denne kampen mot United.

Birmingham City 0–2 (0-1) Manchester United

Women’s Super League
St. Andrew’s

Mål: 0-1 Leah Galton (27.), 0-2 Ella Toone (80.).

Manchester United: Mary Earps – Ona Batlle, Aoife Mannion, Maria Thorisdottir, Hannah Blundell – Katie Zelem, Jackie Groenen – Ella Toone, Lucy Staniforth, Leah Galton (Carrie Jones, 90+2.) – Alessia Russo (Vilde Bøe Risa, 71.).
Ubenyttede innbyttere: Sophie Baggaley, Martha Harris, Hayley Ladd, Ivana Ferreira Fuso.

LIVE:

1: Kampen er i gang. Oppgjøret spilles på St. Andrew’s.

5: Vi merker oss at United-backene, Hannah Blundell og Ona Batlle, har skiftet side i dag. Blundell spiller på venstre, og Batlle på høyre. Ellers er jo den store endringen at Ella Toone har tatt Kirsty Hansons plass på høyrekanten, mens Alessia Russo har overtatt Toones spissplass.

9: Lucy Staniforth får gult kort mot sin tidligere klubb.

11: Uniteds Emily Ramsey står i mål for Birmingham, for øvrig. United gikk med på dette, så vi får håpe at ikke det ender opp med å koste oss seieren!

13: Russo kommer seg til skudd, men Ramsey redder. Uansett avvinket for offside.

16: Kampens største sjanse, og det er Birmingham som får den! Lucy Quinn fikk en stor sjanse der etter at Katie Zelem ble fraløpt (Zelem var nede på backen for å dekke for Batlle, som lå høyere i banen etter United-angrep), men Quinns skudd går utenfor.

24: Mer enn halvspilt førsteomgang, og United har ikke vært spesielt farlige ennå.

27: MÅL! Leah Galton setter inn 1-0 etter glimrende forarbeid av Blundell! Kommer seg forbi Birmingham-back og slår lavt tilbake mot Galton fra akkurat på dødlinja. Galton setter ballen i mål, og United er i ledelsen.

34: Ella Toone med en lur tanke når hun prøver å spille gjennom Jackie Groenen, og utførelsen er ikke så verst heller. Pasningen blir akkurat litt for lang, og Emily Ramsey kommer seg ut og tar ballen foran Groenen.

40: Staniforth takler og takler som om hun ikke har gult kort. Må passe seg litt nå.

PAUSE. Marc Skinner snakker med Ella Toone mens lagene går mot garderoben.

46: Andre omgang er i gang.

46: BYTTE: Kirsty Hanson kommer inn for Lucy Staniforth. Sikkert fornuftig, med tanke på det gule kortet. Da går nok Toone ned i rollen bak Russo, mens Hanson tar høyrekanten.

47: God sjanse for United! Ella Toone vinner ballen, gir den til Russo, som sender den videre i ganske bra posisjon for Leah Galton. Galton har en litt vanskelig vinkel, men får sendt avgårde et ganske godt skudd – som går like utenfor.

53: Leah Galton har slått inn fra venstre noen ganger nå, men litt for få i feltet – eller litt for dårlige innlegg. Kanskje en kombinasjon, men United kommer i noen fine posisjoner nå, i alle fall.

58: Kaotisk på en Birmingham-dødball nå, kunne endt med baklengsmål. Avsluttes til slutt av at United får frispark.

61: Birmingham med et skuddforsøk fra farlig posisjon nå, men selve skuddet ble ganske ufarlig.

62: Gult kort for Jackie Groenen etter at hun kynisk stoppet et Birmingham-angrep.

64: Godt skuddforsøk fra distanse av Groenen! Det går like utenfor. Unner henne et mål nå. Hun har jo fortsatt ikke scoret for United.

67: Oioioi, for en sjanse for Blundell. Hun gir ballen til Galton, og får den tilbake i perfekt skuddposisjon, men hun sender ballen over fra kort distanse. Galton og Blundell samarbeidet godt i forbindelse med målet, og her gjengjeldte Galton tjenesten. Bare synd at Blundell ikke er like god fremfor mål.

69: Russo har kommet seg til noen skudd som har blitt blokkert ut til hjørnespark nå. Dessverre har vi ikke klart å skape noe med de hjørnesparkene.

71: BYTTE: Vilde Bøe Risa erstatter Alessia Russo. Da går vel Toone opp på topp, eller som en falsk nier.

74: Ella Toone skyter i stolpen! Får skutt på glimrende vis selv om hun blir holdt. For et mål det ville vært.

77: Leah Galton leker seg med Birminghams høyreside nå. Hadde vært fint å få et 2-0-mål nå, så en ikke risikerer at en tilfeldighet gir 1-1 i fleisen.

80: MÅL! Ella Toone setter ballen i mål fra kort hold etter Hannah Blundell-innlegg! To målgivende pasninger for United-backen, som slo dette innlegget fra høyresiden, og ikke den venstre!

87: Jackie Groenen med en glimrende pasning gjennom mot Toone, men Emily Ramsey er godt ute for å ta den! Ramsey kjenner Groenen, og var våken i den situasjonen.

90+2: BYTTE: Carrie Jones erstatter Leah Galton.

SLUTT. Birmingham City 0-2 Manchester United, og det burde vært mye mer!