rooneytimes

Rooney om Ten Hag: – Fansen må være tålmodige

Publisert Sist oppdatert

Wayne Rooney er positiv til nyheten om at Erik ten Hag er mannen som tar over som United-manager de neste tre sesongene.

Det var torsdag at klubben bekreftet at 52-åringen kommer fra Ajax for å ta over når Ralf Rangnick trekker seg tilbake etter sesongen. Rooney er glad for at United nå ser ut til å gi Ten Hag tre år på å sette sitt preg på klubben.

– Det er en massiv jobb og det er godt å se at de har hentet inn en manager. Det ser ut som at de kommer til å gi ham litt tid også. Jeg er sikker på at de vil la ham bygge om stallen, fordi det må skje, sier Rooney til Sky Sports.

DETTE SIER SPILLERNE: – En trener i verdensklasse

– Tror dette er positive nyheter

Troverdige The Athletic melder at Rooney er blant navnene som skal ha blitt nevnt som potensielle nye trenere i støtteapparatet til Ten Hag. 36-åringen skal dog ha gjort det klart at han bare er interessert i å forlate Derby dersom det er snakk om en annen managerjobb.

Nå oppfordrer den gamle storscoreren United-fansen til å gi Ten Hag den tiden han trenger. Rooney mener nemlig det vil bli vanskelig for nederlenderen å oppnå umiddelbar suksess på Old Trafford.

– Fansen må også være litt tålmodige med ham. Ting kommer ikke til å endre seg over natten, eller så fort som man ønsker seg. De må være tålmodige så lenge man kan se progresjon og at spillerne spiller for drakta. 

wayneroonet
TROR PÅ ERIK: Wayne Rooney har troen på at Erik ten Hag kan levere varene i United. Derby-manageren har selv gjort sakene sine godt i Championship.

LES OGSÅ: Ajax-direktør Van der Sar: – Ville likt å beholde ham lenger

Derby-treneren anslår at United kommer til å kjempe i toppen av Premier League-tabellen igjen i løpet av kontraktstiden til Ten Hag.

– Forhåpentligvis kan de utfordre om tittelen igjen i løpet av de neste tre årene. Der må United-fansen være realistiske og jeg er sikker på at det er det klubben håper på, sier han.

– Jeg tror dette er positive nyheter for United-fansen.

Schweinsteiger: – Definitivt et godt valg

Også én av Rooneys tidligere lagkamerater, Bastian Schweinsteiger, mener United tar en god avgjørelse når klubben nå ansetter mannen som har ledet Ajax til flere trofeer de siste fire og et halvt årene.

Den gamle midtbanespilleren var i Bayern München mens Ten Hag trente den tyske storhetens andrelag. Der spilte også Schweinsteigers eldre bror, Tobias.

– Definitivt et godt valg. Jeg fikk muligheten til å se et par av kampene hans med andrelaget til Bayern, siden han trente broren min for noen år siden, skriver Bastian på Twitter.

– Jeg gleder meg til å se ham på Old Trafford. La oss se om han kan bidra til å snu ting i riktig retning.

Storebror Schweinsteiger var selv full av lovord om gamlesjefen da han møtte united.no tidligere i vår.

– Erik var så utrolig god. Han åpnet øynene mine for hvordan man kan se fotball, uttalte Schweinsteiger, som senere har utdannet seg til å bli fotballtrener og blitt assistent i Nürnberg. 

Hele intervjuet vårt med Schweinsteiger kan du lese her.

ALT OM TEN HAG:

FACEBOOK
Powered by Labrador CMS