Manchester United Training Session And Press Conference

Våre vurderinger om laget mot Barcelona

Publisert Sist oppdatert

Et playoff-oppgjør til sluttspillet i Europa League gir ingen grandiose assosiasjoner.

Men når Barcelona og Manchester United møtes på Camp Nou spiller det ingen rolle hva som står på spill. Det er mye prestisje i potten når de gamle storhetene står ansikt til ansikt.

Både for spanjolene og engelskmennene karakteriseres oppgjøret som en realitetssjekk. Begge lagene har hatt sine utfordringer de siste årene, men er nå blant de beste formlagene i Europa.

Barcelona står med 16 kamper uten tap. Manchester United har ett tap på sine 17 siste kamper.

Lagenes forrige møte fant sted i Champions League i 2018/19-sesongen. Med Lionel Messi på laget gikk Ernesto Valverde seirende ut av duellen mot Ole Gunnar Solskjær etter en 3-0-seier på hjemmebane.

I 2008 spilte lagene 0-0 på Camp Nou i første semifinale, da Cristiano Ronaldo misbrukte et tidlig straffespark. I 1999 ble det 3-3 i en kamp der Andy Cole og Dwight Yorke herjet mot Xavi og hans Barcelona-kamerater.

FORHÅNDSSAKER:

Manchester United

Ingen av de skadde var tilbake på treningsfeltet før avreise til Barcelona. Det betyr at Antony, Anthony Martial og Scott McTominay er ute. Christian Eriksen og Donny van de Beek er langtidsskadet.

Lisandro Martinez og Marcel Sabitzer soner karantene.

Troppen: David De Gea, Tom Heaton, Jack Butland, Victor Lindelöf, Harry Maguire, Tyrell Malacia, Raphael Varane, Diogo Dalot, Luke Shaw, Aaron Wan-Bissaka, Bruno Fernandes, Fred, Casemiro, Facundo Pellistri, Zidane Iqbal, Kobbie Mainoo, Marcus Rashford, Jadon Sancho, Wout Weghorst, Anthony Elanga, Alejandro Garnacho.


David de Gea – Førstekeeperen motiveres nok litt ekstra av disse oppgjørene mot spansk motstand. Har imidlertid dårlig statistikk i hjemlandet som United-keeper. Kan spanskepsyken utgjøre forskjellen mot Robert Lewandowski & Co.?

Aaron Wan-Bissaka – Litt uenighet internt i redaksjonen om det blir Wan-Bissaka eller Dalot som får jobben med å stoppe Gavi, som nylig fikk Xavis gamle draktnummer. Den eneste plassen vi er usikre på.

Raphaël Varane – Erik ten Hag liker å pleie franskmannen inn mot storkamper, og stopperen fikk hvile mot Leeds. Spilt 20 kamper mot sin gamle erkerival. Vunnet sju, og tapt åtte. Må stoppe Lewandowski.

Luke Shaw – Avgjørende målgivende mot Leeds, men fortsetter som venstrebeint midtstopper når Martinez er ute.

Tyrell Malacia – Ungguttens største utfordring så langt i karrieren? Får Raphinha og Pedri, som ble matchvinner sist mot Villarreal, på sin side. Da må «pitbullen» henge med i svingene.

Casemiro – Enorme forventninger til brasilianeren, som har stått over de to siste kampene i ligaen med karantene. Med uthvilte ben og kaldt (?) hode må Casemiro holde verdensklasse på Camp Nou for at United skal lykkes. Elsker å møte erkerivalen, og har i motsetning til Varane flere seirer enn tap mot Barcelona i karrieren. Og ingen røde kort!

Fred – Duracell-kaninen er gjerne best når United ikke har ballen, og i så måte gleder sikkert brasilianeren seg til å plage livet av Frenkie de Jong. I kveld slipper han å kjøre Bruno Fernandes hjem også.

Jadon Sancho – Fikk en opptur i den første kampen mot Leeds, og fikk starte den andre. Både Sancho og Garnacho trives kanskje best med å endre et kampbilde som innbyttere. Vi holder en knapp på førstnevnte fra start.

Bruno Fernandes – Må bidra både som både løpegutt og tilrettelegger hvis United skal få med seg noe mot Barcelona. Uansett ingen som tviler på portugiserens vinnervilje.

Marcus Rashford – Fikk merkelapp som en av Europas beste angrepsspillere etter pressekonferansene på onsdag, noe som neppe kan sies å være en overdrivelse. Har vært sterkt ønsket på Camp Nou, og vil naturligvis være Ten Hags fremste angrepsvåpen mot katalanerne. Må komme seg forbi formsterke Ronald Araujo, skal det bli scoring.

Wout Weghorst – På samme tid i fjor spilte og scoret nederlenderen mot Brighton som Burnley-spiss på Amex Community Stadium. Torsdag kveld starter han på topp mot Barcelona i United-trøye. Det har bare blitt én scoring på 30-åringen, men det kan argumenteres for at Weghorst gir rom til Rashford og de andre. Kan rettferdiggjøre hele overgangen med scoring på Camp Nou.

Manchester United Training Session And Press Conference
KAMPKLARE: Luke Shaw og Erik ten Hag på onsdagens pressekonferanse.

Barcelona

Bayern München er det eneste laget som har slått Barcelona på Camp Nou denne sesongen. Siden 0-3-tapet i oktober har ikke katalanerne tapt en eneste kamp. Det ble riktignok ikke avansement i Champions League, men laget topper La Liga hele åtte poeng foran Real Madrid, og har flest «clean sheets» av alle lagene i de største europeiske ligaene.

Det sier litt om hvilken utfordring som venter.

=?UTF-8?Q?Real_Betis_v_FC_Barcelona_-_Super_Copa_de_Espa=C3=83=C2=B1a?=
MÅLFARLIG: Robert Lewandowski står med 23 scoringer på 27 kamper for Barcelona denne sesongen.

Fotballekspert Petter Veland trekker fram midtstopper Ronald Araujo og stjernespiss Robert Lewandowski som lagets store formspillere, men understreker at laget til Xavi først og fremst er et solid kollektiv.

Sergio Busquets og Ousmane Dembélé ville nok begge vært blant de elleve som startet mot United, men mister oppgjøret med skade.

Mulig lag: Marc-André ter Stegen, Jules Koundé, Ronald Araujo, Andreas Christensen, Jordi Alba, Franck Kessié, Frenkie de Jong, Pedri, Raphinha, Robert Lewandowski, Gavi.

Powered by Labrador CMS