Solskjær: – Han kan spille på midtbanen

Ole Gunnar Solskjær hintet om et potensielt rolleskifte for Axel Tuanzebe på fredagens pressekonferanse.

Publisert Sist oppdatert

22-åringen markerte comebacket i Paris med å stoppe Kylian Mbappé gjennom 90 overbevisende minutter. Tuanzebe ble kåret til Uniteds beste spiller på leserbørsen og fikk rosende omtale av blant andre Rio Ferdinand, Darren Fletcher, Owen Hargreaves og Ryan Giggs etter 2-1-seieren.

Og selvfølgelig fra Solskjær.

– Det var en flott prestasjon. Han hadde ikke spilt på ti måneder. Han er en profesjonell fyr som jobber hardt, sa nordmannen fredag, før han omtalte Tuanzebe som en anvendelig spiller.

– Nå må vi sørge for at han holder seg skadefri, men jeg er sikker på at han vil fortsette i dette sporet. Han er en leder, og han kan spille midtstopper, høyreback og sentral midtbane.

LES OGSÅ: Solskjær forsvarte Greenwood

STOPPET MBAPPÉ: Axel Tuanzebe imponerte i Paris.

Solskjær er imidlertid ikke den første som ser Tuanzebe som en potensiell midtbanespiller. Tidligere denne uka fortalte Giggs at Louis van Gaal vurderte å bruke Tuanzebe på midtbanen på et tidspunkt. Selv mente imidlertid Giggs at 22-åringen har best sjanser som midtstopper.

– Han må spille kamper, og når han spiller kamper vil selvtilliten hans vokse, for han har alle ferdighetene som skal til for å være en Manchester United-midtstopper, sa Giggs på Webby & O’Neill-kanalen på YouTube.

Først gjenstår det å se om Tuanzebe får fornyet tillit når Chelsea gjester Old Trafford på lørdag. Harry Maguire er sannsynligvis tilbake, noe som betyr at Solskjær må velge mellom Tuanzebe og Victor Lindelöf dersom han skal spille sitt vante 4-2-3-1-system.

LES OGSÅ: – Tuanzebe kommer til å spille regelmessig

Powered by Labrador CMS