Opta: Fred og Tuanzebe imponerte

Her har vi gått i dybden på statistikken fra Astana-kampen.

Publisert Sist oppdatert

Det tok tid før Mason Greenwood avgjorde, men denne gangen var det ikke tvil. United var best.

Ballbesittelsen endte på 74,5 prosent, United-spillerne vant 54,3 prosent av duellene og hadde en treffprosent på pasningene på 89,2. Det kan legges til at vi vant avslutningsstatistikken 20-3 og hadde 7-0 i avslutninger på mål.

United.no hadde Fred som banens beste, og det stemmer faktisk godt også med de tallene Supporterklubben nå har fått fra kampen.

Sjekk bare her.

Fred hadde flest såkalte nøkkelpasninger av alle, tre stykk. Marcos Rojo hadde to, men ingen andre hadde mer enn én. Brassen fikk som kjent også en målgivende pasning til Greenwoods scoring.

Ingen hadde flere touch på ballen enn Fred, ingen slo flere pasninger enn Fred (136) totalt i kampen, og ingen slo flere pasninger enn Fred inne på motstanderens halvdel.

Treffprosenten på 94,1 på så mange pasninger totalt sett var også svært bra, selv om det skal sies at Mason Greenwood faktisk traff på hele 94,4 prosent av sine pasninger – noe som var best av de offensive spillerne.

Fred brøt også Astanas spill tre ganger. Bare Diogo Dalot var bedre på det, med fire.

Fred plukket også opp ballen 15 ganger i løpet av kampen. Det var soleklart best av United-spillerne, og sammen med Phil Jones var han den eneste av United-spillerne som startet kampen som hadde positive tall her (få tilbake ball vs. ballmist)

Dalot var imidlertid en versting med hele 24 balltap – to mer enn Marcos Rojo og seks flere enn Tahith Chong.


Klikk på bildet for å se det større.

United-spillernes snittposisjoner mot AstanaAstana-spillernes snittposisjoner (alle med minst en fot på egen halvdel)

Klikk på bildet for å se det større.

Mange likte Axel Tuanzebe på stopperplass, og ingen av de som startet hadde større duellsuksess enn stopperen. Han vant 75 prosent av sine hele 16 dueller. Nemanja Matic vant også 75 prosent av sine dueller, men var «bare» i åtte dueller totalt. Tuanzebe var også den som gikk i flest hodedueller, og han vant 67 prosent av dem. Det var også best av de som var i mer enn tre dueller, selv om Dalot også vant fire av sine seks hodedueller.

Det soleklart mest negative fra kampen:

  • Uttellingen på sjansene og så mange avslutninger fra god posisjon. Med «normal» uttelling ville 3-0 vært mer rett.
  • Uniteds innleggskvalitet. United forsøkte og forsøkte og forsøkte, men til tross for hele 31 innleggsforsøk så var det bare to som endte hos en medspiller. Begge disse to kom forresten fra Angel Gomes – som riktignok også var den som slo flest innlegg, hele ti av de 31. Dalot hadde ni innlegg uten adresse.

Powered by Labrador CMS