Manchester United v Wolverhampton Wanderers - Premier League

«Det var en feil å vrake Bruno Fernandes – Ralf Rangnick må finne rom til sin mest kreative spiller»

AVISRUNDEN: Er dette et lag under utvikling, eller går det i helt feil retning? Var laguttaket riktig? Fungerer formasjonen? Bør den endres? Spørsmålene er mange etter 0-1-tapet mot Wolves, men det er i alle fall enighet om at Phil Jones leverte et oppløftende comeback.

Publisert Sist oppdatert

Her er vår gjennomgang av det som skrives av engelske journalister etter nederlaget mot Wolverhampton.

Utenom Phil Jones’ retur så hadde de ikke så mye positivt å melde denne gangen.

Paul Hirst, The Times

Det var en feil å vrake Bruno Fernandes – Ralf Rangnick må finne rom til sin mest kreative spiller.

United hadde mange problemer – Aaron Wan-Bissakas svake posisjonering, Scott McTominay som innimellom ble for het i toppen, og sløseriet til Jadon Sancho for å nevne bare tre ting – men det største problemet var et Fernandes-formet hull bak Edinson Cavani og Cristiano Ronaldo.

Fernandes har hatt noen dårlige kamper i det siste, men uten ham var det et stort mellomrom mellom de defensive midtbanespillerne, Scott McTominay og Nemanja Matic, og frontfireren.

Det var ingen tilfeldighet at United så livligere ut etter at Fernandes kom innpå, selv om han var på høyrekanten i et 3-4-3-system. Han burde riktignok ha scoret på sjansen han satte i tverrliggeren, men han kom også nærme med et frispark, og han sendte Ronaldo gjennom mot mål med en lur pasning.

På sitt beste er Fernandes en av de beste offensive midtbanespillerne i Europa, så Rangnick vil utvilsomt tenke seg lenge og godt om om han skal endre formasjon igjen til 4-2-3-1 for å få det beste ut av Uniteds beste utespiller de siste to sesongene.

Manchester United v Wolverhampton Wanderers - Premier League
BRUNO-LAGET TAPTE MOT BRUNO LAGE: Fernandes startet som innbytter, og Paul Hirst fra The Times mener at Rangnick må finne rom til portugiseren.

James Ducker, Daily Telegraph

Om du skulle gjettet hvilken spiller som hadde vært ute i de siste 23-og-en-halv månedene, så ville kanskje Phil Jones vært den siste på lista.

Faktisk var det forsvarsspilleren som ble sviktet av lagkameratene sine, og ikke omvendt. Da Adama Traoré slo et innlegg i det 82. minutt, så headet Jones ballen unna. Problemet var at ingen var i nærheten av Moutinho, som hadde lurt seg truende inn i D-en av sekstenmeteren, og innen de kom i nærheten så var det altfor sent. Jones gjorde sitt beste til å prøve å dra United inn igjen i kampen i det femte overtidsminuttet da han vant et frispark på kanten av Wolves’ sekstenmeteren da han strakk seg for å heade ballen, og ble truffet rett i fjeset av Fabio Silvas høye spark. Motet var aldri Jones’ problem.

Jones var den siste spilleren som forlot banen, og det sa sitt at han var den eneste spilleren som mottok varm applaus da han gikk mot spillertunnelen.

PJ
LEVERTE GODT: Phil Jones.

Mark Critchley, The Independent

Den første halvtimen mot Wolves var omtrent så langt unna som det er mulig å komme fra den første halvtimen mot Crystal Palace for en måned siden, da Rangnick ledet sin første United-kamp.

Den dagen plaget og stresset United motstanderne sine rett fra avspark, og kom seg først på ballen igjen og igjen. En strålende fornøyd Rangnick erklærte seg positivt overrasket over hvor raskt de hadde tilpasset seg til hans gegenpress-stil, men mot Wolves så var det som om alt var glemt.

Disse tingene tar tid. Med nesten to uker til neste Premier League-opptreden, så har Rangnick nå endelig en mulighet til å drille spillerne i det fundamentale i sin filosofi på treningsfeltet, og få dem til å se ut som et Rangnick-lag. Det den siste uke har bevist, er at Uniteds tilpasning til hans metoder ikke var like umiddelbar som først håpet.

Manchester United v Crystal Palace - Premier League
MOT PALACE: United leverte periodevis varene mot Crystal Palace, men flere av spillerne som imponerte mest i den kampen (Fred, Victor Lindelöf, Diogo Dalot) spilte ikke mot Wolves.

 

Rob Dawson, ESPN

Det sier alt om Manchester Uniteds første kamp i 2022 at Phil Jones spilte sin første kamp på 708 dager, og var ganske klart Uniteds beste spiller.

Rangnick har brukt sin første måned på å snakke om behovet for å ha kontroll over kamper, men United hadde ikke noe kontroll mot Wolves. Uniteds gode periode varte i bare to minutter da innbytter Bruno Fernandes traff stolpen, mens Cristiano Ronaldo fikk en heading i mål avvinket for offside, men utenom det var det bølge etter bølge med Wolverhampton-angrep.

Wolves hadde i gjennomsnitt hatt ti skudd per kamp denne sesongen, men her oppnådde de det antallet etter bare 27 minutter. Innen pause var tallet på 15, det høyeste tallet for et gjestende lag på Old Trafford i første omgang av en Premier League-kamp siden statistikerne begynte å telle slike ting i 2003.

Andy Mitten/Adam Brown, The National

Spillerbørs:

  • David de Gea – 7
  • Aaron Wan-Bissaka – 5
  • Phil Jones – 7
  • Raphaël Varane – 7
  • Luke Shaw – 6
  • Scott McTominay – 5
  • Nemanja Matic – 5
  • Jadon Sancho – 4
  • Mason Greenwood – 7
  • Edinson Cavani – 5
  • Cristiano Ronaldo – 5
  • Bruno Fernandes – 7
  • Marcus Rashford – 6
Manchester United v Wolverhampton Wanderers - Premier League
BLANT DE BESTE IGJEN: David de Gea.

Jamie Jackson, The Guardian

Manchester United ser ikke ut til å være et lag under utvikling, men et lag som er i tilbakegang. Ralf Rangnick leder et lag som gikk ut på banen med en struktur mot Crystal Palace, hans første kamp, men som senere har beveget seg sakte bakover.

João Moutinhos herlige volley i det 82. minutt ga Wolves klubbens første ligaseier på Old Trafford siden 1980, og satte også i gang en granskning av hvor United er på vei under Ralf Rangnick.

Før Moutinho scoret – fra Phil Jones’ klarering med hodet – hadde Romain Saïss satt et frispark i tverrliggeren bak en glimrende David de Gea. United hadde eksistert i en kvasi-overlevelsesmodus i hele kampen, noe som neppe er hvordan man lykkes.

Ralfie
RANGNICK: Ser et United-lag som har utviklet seg i feil retning etter den gode starten mot Crystal Palace.

Henry Winter, The Times

Igjen må Manchester United gjennomgå smertefull granskning av eget lag. Et fortjent tap mot et velorganisert Wolverhampton Wanderers er én ting, men det var måten tapet kom på som bør bekymre United, og da spesielt mangelen på intensitet og samhold, og det negative kroppsspråket hos Cristiano Ronaldo og andre.

Uniteds spillere så heller ikke ut til å forstå Ralf Rangnicks 4-2-2-2-system, og så bedre ut da en skikkelig nummer 10-spiller kom innpå i form av Bruno Fernandes, men de tapte likevel fordi individer ikke klarte å ta ansvar da Wolves kontret med åtte minutter igjen, noe som ledet til João Moutinhos vinnermål.

Det eneste positive for United var Jones’ retur. Nyåret ga et gjensyn med et gammelt og kjent fjes for United-fansen, noe som i det minste ga dem noe oppløftende som kunne distrahere dem fra en elendig forestilling og resultat. Med Eric Bailly og Harry Maguire skadet, og Victor Lindelöf ute av spill på grunn av Covid, så tok Phil Jones steget ut på banen, noe som må ha føltes som en seier i seg selv. Han blir 30 år neste måned, og har fryktet at karrieren var over.

Jones
DET ENE LYSPUNKTET: Phil Jones var tilbake, og han leverte attpåtil godt.

Samuel Luckhurst, Manchester Evening News

Ole Gunnar Solskjærs hvetebrødsdager som Manchester United-manager varte i tre måneder, og Ralf Rangnicks’ er over etter en måned.

Wolves legemliggjorde alt United streber etter å ha: taktisk innovasjon, organisering, et levende angrepsspill og spillere som dominerer. Wolves’ seier var velfortjent.

En uke etter den elendige forestillingen i Newcastle, så var United igjen usammenhengende og nest best. De samme problemene var synlige igjen: det porøse forsvaret, et angrep løsrevet fra forsvarsfireren og en midtbane som ble kuet av aggressive motstandere.

Manchester United v Wolverhampton Wanderers - Premier League
DE SAMME PROBLEMENE BLE SYNLIGE IGJEN: Nemanja Matic, Edinson Cavani & co skuffet mot ulvene.

United var så forferdelige at Phil Jones, i sin første kamp på 708 dager, var lagets beste spiller, og selv han assisterte Moutinho utilsiktet. Det var ellers en god retur fra Jones, og hans innsats skaffet United et sent frispark som José Sá stoppet. Buingen ved kampslutt gikk over til en hyllest av Jones, en spiller som kom til klubben for mer enn et tiår siden.

Som United-fansen må lengte etter noe som Moutinho og Ruben Neves sentralt. Den portugisiske duoen var så dominerende mot Scott McTominay og Nemanja Matic at de presset dem så langt tilbake at de nesten tråkket på tærne til David de Gea.

Buingen Greenwood-byttet ble møtt med signaliserte den første krisen under Rangnicks regime. Han har byttet ut den mest truende angrepsspilleren i de fire jevne hjemlige kampene han har ledet United i. Jadon Sancho var uheldig mot Crystal Palace og Norwich, og den skjebnen har etter det rammet Greenwood, som må ha vært fristet til å gå ned spillertunnelen heller enn forbi den og tilbake til Uniteds benk.

Manchester United v Wolverhampton Wanderers - Premier League
EN AV FÅ TRUSLER OFFENSIVT MOT WOLVES: Mason Greenwood.

Spillerbørs:

  • David de Gea – 6
  • Aaron Wan-Bissaka – 5
  • Phil Jones – 7
  • Raphaël Varane – 6
  • Luke Shaw – 5
  • Scott McTominay – 4
  • Nemanja Matic – 5
  • Jadon Sancho – 3
  • Mason Greenwood – 6
  • Edinson Cavani – 4
  • Cristiano Ronaldo – 4
  • Bruno Fernandes – 5
  • Marcus Rashford – 5
  • Manager: Ralf Rangnick – 4

Powered by Labrador CMS