– Henderson kommer helt klart til å legge press på De Gea

AVISRUNDEN: En del handler om Dean Henderson etter en Luton-kamp hvor få imponerte stort, men hvor i det minste innbytterne klarte å utgjøre en forskjell.

Publisert Sist oppdatert

Her er vår gjennomgang av hva noen av journalistene skriver etter tirsdagens 3-0-seier på Kenilworth Road i Luton.

Henry Winter, The Times

United trengte Greenwood her. Selv om de ledet etter Juan Matas straffespark i førsteomgangen, så skapte pasningsspillet og de raske kontringene til Nathan Jones attraktive Luton-lag konstant bekymring. Jones gjorde ni endringer, men hans spilleres utføring av hans positive prinsipper forble uforandret. Så Ole Gunnar Solskjær sendte på Greenwood, Bruno Fernandes og Marcus Rashford.

Greenwood holdt på ballen for å skape Rashfords mål, Uniteds andre, og så scoret hans selv, ved å gå innover fra høyre, legge inn en overstegsfinte, for så å plassere ballen i nettet med venstrefoten.

Det har ikke vært den enkleste starten på sesongen for Greenwood, etter at han brøt isolasjonsregler under landslagsoppdraget på Island, men hans kvaliteter er åpenbare.

FIKK ROS AV HENRY WINTER: Mason Greenwood.

United måtte overleve et skremmeskudd med ti minutter igjen, og for det kunne de takke en praktfull redning fra Dean Henderson. Lockyers heading var så kraftfull, og fra kort hold, men Hendersons reflekser er veldig gode, og han klarte å stoppe ballen. En Lockyer ute av balanse klarte likevel å skyte ballen tilbake mot mål, og denne gangen var det Bailly som stoppet faren på mållinja. Da ballen kom ut igjen mot Lockyer, strakk Henderson seg og fikk styrt den unna.

Henderson kommer helt klart til å legge press på David de Gea.

Sam Wallace, Daily Telegraph

Det beste du kan si for Ole Gunnar Solskjærs del er at det kunne ha vært så mye verre for et Manchester United-lag som prøver å komme i form i et kappløp med tiden etter hvert som sesongen går, samtidig som de prøver å holde følge med resten av Premier League.

Når det gjelder ligacupen, så er United nå i fjerde runde etter en seier mot et Luton Town-lag som tenkte at de fortjente mer på en varm kveld på Kenilworth Road hvor United tidvis spilte med en intensitet av typen en har tidlig under en sesongoppkjøringsturné.

På lørdag var det nok til at Crystal Palace kunne ta initiativet, mens det denne gangen var slik at Championship-motstanderen ikke hadde nok «cutting edge» til å utfordre et United-lag som sitter fast i tredjegir.

SLO LUTON TIL TROSS FOR PRE-SEASON-INTENSITET: Ole Gunnar Solskjærs United.

Ed Aarons, The Guardian

Ole Gunnar Solskjær startet kvelden med å kreve en klar forbedring [fra Crystal Palace-kampen], men endte den med å være svært takknemlig for Dean Hendersons matchvinnerredning i debuten sin etter at Manchester United etter hvert overvant Luton Town.

Keeperen tilbrakte forrige sesong i Sheffield United, men ni år etter at han kom fra Carlisle som tenåring fikk han endelig en første kamp for United, og han skal prøve å legge press på David de Gea og Englands Jordan Pickford denne sesongen.

Mens hans lagkamerater strevet mesteparten av denne kampen før sene mål fra innbytterne Marcus Rashford og Mason Greenwood, så måtte 23-åringen bare i aksjon på slutten da han stoppet det som så ut som en sikker utligning for Luton, og sørget for at United nå får en tur til Preston eller Brighton i den neste runden.

LES OGSÅ: – Jeg har drømt om dette hele mitt liv!

SLO TIL MED KANONREDNING: Dean Henderson.

Samuel Luckhurst, Manchester Evening News

På sin United-debut, ni år og én måned siden han kom inn i akademiet, så bjeffet Henderson positivitet, og han var desperat etter å vise fram distribusjonen sin. Uanstrengt sendte han ballen treffsikkert til Brandon Williams ute på kanten, og han var mer vokal enn noen på Uniteds sidelinje.

Hendersons sene stopp fra Tom Lockyers heading var spesielt viktig siden stillingen var 1-0.

Noen av Solskjærs valg i helga var kostbare, men denne gangen var hans «in-game management» effektivt, med et Luton som var maktesløse mot den ustoppelige [innbytter]trioen Rashford, Fernandes og Greenwood.

Spillerbørs:

 • Dean Henderson – 8
 • Aaron Wan-Bissaka – 5
 • Eric Bailly – 7
 • Harry Maguire – 6
 • Brandon Williams – 6
 • Fred – 6
 • Nemanja Matic – 7
 • Juan Mata – 6
 • Donny van de Beek – 6
 • Jesse Lingard – 7
 • Odion Ighalo – 5
 • Marcus Rashford – 7
 • Bruno Fernandes – 7
 • Mason Greenwood – 7
GODE INNBYTTERE: Mason Greenwood, Marcus Rashford og Bruno Fernandes.

Powered by Labrador CMS