England v Hungary - 2022 FIFA World Cup Qualifier

Shaw mener at dommeren tok feil – får ikke støtte fra engelske aviser

Publisert Sist oppdatert

Her er en gjennomgang av noe av det avisene i ulike land skriver etter de tirsdagslandskampene som involverte United-spillere.

Shaw tar feil, mener skribentene

Luke Shaw har i 2021 vært en viktig brikke for Gareth Southgates England, men han hadde ikke sin aller hyggeligste kveld mot Ungarn.

Ungarns mål i 1-1-kampen kom etter et høyt spark fra Shaw, og venstrebacken selv var ikke særlig fornøyd med dommerens avgjørelse.

– Etter min mening er det billig. Jeg vet ikke hva annet jeg kan gjøre i den situasjonen, jeg var helt klart først til ballen, og jeg klarerte den. Det så ut til at han [Loïc Négo] ikke engang gikk for ballen, jeg tror han bare visste at foten min var litt høyt oppe, så han bare stupte inn mot foten min, og rullet rundt som om han hadde blitt skutt. Han fikk det han ønsket seg, og det er skuffende fra dommeren. Det er min mening, og jeg synes at han tok feil, siteres Shaw på.

England v Hungary - 2022 FIFA World Cup Qualifier
MISFORNØYD MED DOMMEREN: Luke Shaw.

Engelsk presse virker å være nokså samstemte i at de mener at Shaws vurdering av egen situasjon er feil, og at dommeren gjorde rett i å peke på straffemerket.

Ben Husband i Daily Mirror skriver at straffesparket var den verst tenkelige starten for Shaw, og at reprisene viste at dommeren gjorde riktig. Han omtaler også Shaws beslutning om å løfte foten slik i egen boks som «uforståelig».

Daily Mails Adrian Kajumba skriver at Shaw kanskje føler seg uheldig, men at han ikke har stort å klage over når det gjelder dommerens avgjørelse.

Henry Winter går lenger i The Times ved å skrive at det var et klart straffespark selv om Shaw gikk etter ballen.

The Times fikk også tidligere Premier League-dommer Peter Walton til å gi sin vurdering av situasjonen i samme artikkel:

– Noen vil si at det er strengt, men jeg mener at det er en rettferdig avgjørelse, sa Walton, som sa at han ville gitt straffesparket, men at han er usikker på om han ville gitt det gule kortet.

VILLE DØMT STRAFFESPARK: Peter Walton.

Så hvordan dømmes Shaws prestasjoner?

Han gjorde en del bra offensivt, men fikk ikke betalt i form av målpoeng, og defensivt påvirker selvsagt straffesparksituasjonen hvordan engelsk presse ser på det han leverte.

– Selv om han hadde noen gode øyeblikk fremover på banen, så så han lite overbevisende ut defensivt gjennom hele kampen, skriver Sky Sports, og gir ham karakteren 5. Daily Mail er litt hyggeligere med karakterene, og gir ham 6.

Samme karakter er dommen fra Daily Express, som skriver at det tåpelige straffesparket visket ut en god angrepsforestilling fra Shaw. Hos både Daily Mail og Daily Express var det spillere som fikk verre karakter enn Shaw.

Han slapp altså unna den verste slakten selv om han var skyld i baklengsmålet, men selv om Shaw ikke stjeler overskriftene, så blir det stilt spørsmål rundt Shaws posisjon på laget av Ben Husband i Daily Mirror.

Han påpeker at Shaw-konkurrent Ben Chilwell, som så ut til å ha tapt konkurransen mot Shaw (og til og med Trippier), scoret i lørdagens kamp mot Andorra, og at Shaw trolig følte på litt press fra Chelsea-rivalen sin.

– Shaw har fortsatt gjort seg fortjent til mer tillit fra Southgate og England, men det er ingenting som tyder på at ikke debatten kan dukke opp igjen før [VM] neste vinter.

England v Hungary - 2022 FIFA World Cup Qualifier
BEDRE OFFENSIVT: Luke Shaw, her sammen med spilleren han sparket i forbindelse med straffesparket.

Ronaldo passerte 800 karrieremål etter seniordebuten

Portugal vant komfortabelt 5-0 mot Luxembourg, og United-spillere var involvert i alle målene. Cristiano Ronaldo scoret tre, Bruno Fernandes scoret ett, og det ene målet som ikke ble scoret av en United-spiller, var et Bruno-hjørnespark som ble stanget inn av en gammel lagkamerat av United-talismanen.

Vi skrev om at Ronaldos ti hat trick for landslaget er rekordmange, og den portugisiske dagsavisa Jornal de Notícias skriver også om imponerende Ronaldo-statistikk:

– Denne tirsdagen rundet Cristiano Ronaldo 800 mål siden han ble profesjonell, ved å score to mål mot Luxembourg i løpet av de først 13 minuttene av VM-kvalifiseringskampen mot Luxembourg, og mot slutten av kampen scoret han enda et mål, skriver avisa, før de egentlig har en full gjennomgang av hele 36-åringens karriere hittil, og hvordan han har kommet seg opp på et så høyt antall mål.

Tallene inkluderer mål fra U21-landslaget og OL i Athen, slik at det er snakk om 794 mål på 1083 kamper om en kun tar med førstelagskamper og A-landskamper.

Manchester Evening News fokuserer på det faktum at Cristiano Ronaldo scoret to straffemål i løpet av kampens første 13 minutter, og at dette var en god søknad til å erstatte Bruno Fernandes som Uniteds straffetaker fremover. Fernandes bommet som kjent på et straffespark helt mot slutten av hjemmetapet mot Aston Villa i slutten av september.

Det siste av de to straffesparkene mot Luxembourg måtte for øvrig Ronaldo ta to ganger siden lagkamerater hadde sprunget inn i straffefeltet før avfyring av skudd, men 36-åringen satte begge straffesparkene i mål. Til sammen satte han altså tre straffespark i mål i denne kampen.

Portugal v Luxembourg - 2022 FIFA World Cup Qualifier
SCORET HAT TRICK: Cristiano Ronaldo.

Lindelöf holdt forsvaret sammen

Sverige vant og holdt nullen, og Lindelöf & co tok med det et nytt skritt i retning VM-sluttspillet neste år, men det var visst ikke bare imponerende det de hadde å by på mot Hellas.

Simon Bank skriver i Aftonbladet at Sverige fremstod uferdige, usynkroniserte og usvenske, og at svenskene i store deler av kampen var det nest beste laget på banen.

Kaptein Lindelöf var uansett en av spillerne som slipper unna kritikk selv i beskrivelsen av de verste svenske periodene i førsteomgangen.

– Unntatt en timinuttersperiode hvor svenskene lekte med et samlet gresk lag, og en Forsberg-orkestrert situasjon der Isak ikke klarte å frispille Quaison i dybden, så hadde ikke Sverige noe annet enn engstelse å by på. Og flaks.

– Det store problemet var et press-spill som ikke hang sammen, med et førsteforsvar som lot Hellas spille seg gjennom og inn på midtbanen. Ludvig Augustinsson løste sine saker både offensivt og defensivt, og Victor Nilsson Lindelöf holdt forsvaret sammen, men resten?

Sweden v Ukraine - UEFA Euro 2020: Round of 16
KLARTE SEG FINT: Victor Lindelöf.

Heldigvis for Sverige ble ting annerledes i andreomgangen, og det var Victor Lindelöf som slo den glimrende langpasningen som førte til det første målet.

– Etter at Sverige har blitt utspilt i en time så slår Victor Lindelöf en pasning til Alexander Isak, som rives ned, og Emil Forsberg kan sette straffesparket i mål. 1-0 uten å egentlig ha gjort seg fortjent til det. Siden, ti minutter senere, noen sekunder av briljans [fra Alexander Isak] som nesten gjorde at hele innsatsen frem til det var glemt og tilgitt, beskriver Expressens Therese Strömberg.

Fotbollskanalen gir Lindelöf tre av fem F-er på sin børs (noe som betyr at han har levert en god kamp etter Fotbollskanalens mening), og skriver følgende:

– Tapte mot Masouras i en løpsduell som ledet til et gresk stolpeskudd i første omgang, men ellers stabil. God med ball, og var den som slo langpasningen som Isak fikset 1-0-straffe fra.

Passet ikke inn

Scott McTominay ble den store helten da han i helga avgjorde kampen mot Israel kort tid før slutt, og med det sendte skottene et langt, langt steg i retning av andreplassen i VM-kvalifiseringsgruppa.

Tirsdag kveld ble det nok en sen avgjørelse mot Færøyene, og nok et skritt mot VM, men denne gangen var ikke McTominay like viktig.

Både Daily Record og The Scotsman gir Scott McTominay karakteren 6, og United-spilleren skiller seg med det ikke seg spesielt ut verken positivt eller negativt. For sistnevnte avis skriver Joel Sked følgende under karaktergivingen:

– Han ga vertikalitet til Skottland-midtbanen med løpene sine, og kom i gode posisjoner tre ganger, men kastet bort mulighetene. Med ball og defensivt var han slurvete og generelt uforutsigbar.

scottyvm
HELTEN MOT ISRAEL: Scott McTominay.

Daily Records spillerbørsomtale av McTominay består bare av en forklaring av at han startet som midtbanespiller, og fra den posisjonen hadde et skuddforsøk som ble slått utenfor av keeper, men at han etter hvert gikk tilbake i forsvar. I en annen sak om kampen stiller de spørsmål ved hvorfor ikke McTominay ble sendt tilbake i forsvaret tidligere i kampen, siden han ikke ga Skottland det de trengte på midtbanen:

– At det rett og slett ikke fungerte var åpenbart lenge før McGregor ble introdusert som første innbytter litt før 70 minutter var spilt [byttet som sendte McTominay bak i forsvar]. Det får en til å lure på hvorfor manageren ventet så lenge med å endre på det?

– McTominays var dagens mann på lørdag, men fremstod som den som ikke passet inn på tirsdagens midtbane. Manchester United-spilleren er ikke den mest kreative med ball, og det var egentlig ikke det Skottland trengte akkurat i denne kampen, og det var symptomatisk for en ganske uinteressant forestilling av Skottland.

Powered by Labrador CMS