Portugal v Luxembourg - 2022 FIFA World Cup Qualifier

I denne saken fulgte vi kveldens A-landslagskamper som involverte United-spillere.

Les om spillerne som har vært i aksjon for ungdomslandslagene sine i denne saken.

England 1–1 (1-1) Ungarn

Mål: 0-1 Roland Sallai (str. 24.), 1-1 John Stones (37.).

England er på god vei mot VM-sluttspillet, men skuffet noe her ved å spille uavgjort hjemme mot Ungarn på Wembley.

Luke Shaw, som spilte hele kampen for England, må ta på seg sin del av skylden for resultatet etter å ha laget straffespark til Ungarn med et unødvendig høyt spark etter rundt halvspilt førsteomgang, noe United-venstrebacken også fikk gult kort for. Ungarn scoret på straffesparket.

Shaw hadde spilt bra før dette, og burde hatt en målgivende før ti minutter var spilt, da han slo et glimrende innlegg inn etter et flott offensivt løp.

John Stones utlignet i det 37. minutt etter et engelsk frisparkinnlegg. Raheem Sterling fikk en god sjanse på overtid i førsteomgangen etter et Shaw-innlegg, og England presset på for å få et vinnermål, men det kom aldri.

Jadon Sancho (som imponerte sist) var ubenyttet innbytter, mens Jesse Lingard ikke var i kamptroppen.

England leder gruppa tre poeng (og litt bedre målforskjell) foran Polen. Englands to gjenstående kamper er mot Albania (hjemme) og San Marino (borte), og Southgates mannskap er ikke ventet å få store problemer med å kvalifisere seg.

England v Hungary - 2022 FIFA World Cup Qualifier
MISFORNØYD MED STRAFFETILDELINGEN: Luke Shaw.

Sverige 2–0 (0-0) Hellas

Mål: 1-0 Emil Forsberg (str. 59.), 2-0 Alexander Isak (69.).

Svenskene vil gjerne til VM-sluttspillet, og de kan til og med kapre førsteplassen i gruppa foran Spania, men svenskene får ha oss unnskyldt: Det viktigste med denne kampen var at Victor Lindelöf ikke skulle bli skadet, siden det ville forverret stopperkrisen i United ytterligere.

Heldigvis fullførte 27-åringen kampen.

På grunn av fødselen til Lindelöfs andre barn, var den svenske landslagskapteinen ikke med i 3-0-seieren mot Kosovo, men her spilte han hele kampen.

Den første omgangen på Friends Arena endte uten scoringer, men før timen var spilt stod det 1-0 da Emil Forsberg scoret på straffespark. Sverige fikk straffesparket etter at Lindelöf fant Alexander Isak med et langpasning på et frispark fra egen banehalvdel, og Isak ble klønete lagt i bakken.

Nettopp Isak scoret 2-0 for Sverige med litt over 20 minutter igjen av kampen, og flere mål ble det ikke. Det var uansett nok for Sverige, som nå topper gruppa to poeng foran Spania med to kamper igjen. Problemet? Den siste kampen er borte mot nettopp Spania, etter at de først spiller borte mot Georgia.

Samtidig kan det også være avgjort før det. Hvis Sverige vinner borte mot Georgia, og Spania ikke vinner borte mot Hellas, så er Sverige gruppevinner.

Pantelis Chatzidiakos ble for øvrig utvist med noen minutter igjen av kampen mot svenskene.

Sweden v Ukraine - UEFA Euro 2020: Round of 16
HOLDT NULLEN: Victor Lindelöf.

Portugal 5–0 (3-0) Luxembourg

Mål: 1-0 Cristiano Ronaldo (str. 8.), 2-0 Ronaldo (str. 13.), 3-0 Bruno Fernandes (17.), 4-0 João Palhinha (69.), 5-0 Ronaldo (87.).

Luxembourg har gjort det overraskende bra i denne VM-kvalifiseringen, og har slått både Aserbadsjan og Irland, men det er vel ingen som ble overrasket av verken Portugals 5-0-seier eller at Cristiano Ronaldo og Bruno Fernandes bidro godt til den.

Bruno Fernandes hadde både mål og målgivende, men Ronaldo overgikk ham ved å score et hat trick. To av målene var på straffespark, men portugiseren skaffet selv det ene straffesparket.

I kampens åttende minutt sendte Cristiano Ronaldo Portugal opp i ledelsen med et straffespark, og bare noen minutter senere fikk Portugal et nytt straffespark da Luxembourg-keeperen felte Ronaldo, og 36-åringen scoret igjen. Han måtte ha to forsøk, for den første gangen (hvor han også satte ballen i nettet) så hadde flere portugisere løpt inn i straffefeltet før skuddet var fyrt av.

I det 17. minutt økte Bruno Fernandes til 3-0 med en god avslutning etter et glimrende fremspill av Bernardo Silva. 3-0 var også pauseresultatet.

LEVERTE TO MÅLPOENG: Bruno Fernandes.

Sporting-spiller João Palhinha scoret Portugals fjerde med litt over 20 minutter igjen, da han headet inn et godt slått hjørnespark av tidligere lagkamerat Bruno Fernandes.

Fernandes ble byttet ut i det 80. minutt, mens Ronaldo ikke bare fullførte kampen, men også sitt hat trick, da han i det 87. minutt stanget inn et frisparkinnlegg.

Dette var hans 10. hat trick på landslaget, og han er med det historisk siden ingen andre menn har scoret hat trick så mange ganger i landslagssammenheng før.

Serbias seier mot Aserbadsjan betyr at Portugal uansett ikke kan sikre VM-plass før i siste gruppespillskamp hjemme mot Serbia. Med poeng borte mot Irland i neste kamp (i november) kan Portugal klare seg med uavgjort i Serbia-kampen for å vinne gruppa.

Færøyene 0–1 (0-0) Skottland

Mål: 0-1 Lyndon Dykes (86.).

En antatt lett seier for Skottland, men det er fortsatt viktig å gjøre jobben, og her gikk det nesten galt. Målet kom uansett til slutt, og hvis Skottland vinner bortekampen mot Moldova (den første landskampen de spiller i november), så ender de på andreplass i gruppa, og skal spille play-off om å havne i VM-sluttspillet.

Scott McTominay, som avgjorde like før slutt i skottenes forrige kamp, har som regel spilt som høyre stopper i en trebackslinje for Skottland under Steve Clarke, men her spilte han på midtbanen.

McTominay hadde et skuddforsøk i det 21. minutt som det kunne blitt mål av, men det var fra litt skrå vinkel, og Færøyenes keeper klarte å stoppe skuddet. Etter hvert gikk McTominay bak i forsvaret da Skottland satset mer offensivt med noen offensive bytter.

Det tok sin tid for skottene, og målet kom først i det 86. minutt ved Lyndon Dykes.