united

«Dette er et United-lag som har glemt hvordan man taper»

Publisert Sist oppdatert

Les hva engelske aviser og journalister skriver etter 3-1-seieren over West Ham i FA-cupen.

The Times, Paul Hirst:

I løpet av hans mørkeste dager som Manchester United-manager snakket David Moyes om den smertefulle opplevelsen om turen fra benken til tunellen på Old Trafford etter et tap.

Så mange dystre fjes på tribunen som ser på, så lite muligheter å gjemme seg. I går gikk han den samme veien, denne gangen fra borteseksjonen, etter å ha sett sitt West Ham-lag på en eller annen måte tape denne FA-cupkampen.

Foran ham denne gangen var opprømte fjes, fortsatt svimle etter å ha sett laget deres score to sene mål som sikret kvartfinaleplass i FA-cupen mot Fulham. (…)

Den første timen av gårsdagens kamp var som å se Old Trafford i fortiden. Uniteds prestasjon lignet på en av dem fansen så i slutten av Ralf Rangnick og Ole Gunnar Solskjærs tid. United var fantasiløse, redde, sårbare.

Men resten av kampen var de livlige, initiativrike og nådeløse.

Det er Erik ten Hag-effekten, og det er derfor United gikk videre.

Andre faktorer var viktige, som strålende prestasjoner av David de Gea og Alejandro Garnacho, men hovedårsaken bak denne snuoperasjonen var Ten Hags bytter.

Les hele saken hos The Times her.

Se høydepunktene fra kampen her:

Manchester Evening News, Tyrone Marshall:

Fire dager etter å ha returnert fra Wembley sang Manchester United-fansen om å reise tilbake dit. Det var lenge siden deres forrige vellykkede tur til nasjonalstadion, men en ny retur kan være bare noen uker unna. (…)

Med 13 minutter igjen av kampen var de på vei ut av turneringen og de var egentlig bare ordentlig i gang ti minutter før det. Men kort tid etter Casemiros annullerte scoring fikk de utligningen gjennom Nayef Aguerd. Da virket det ikke til å unngå at de ville finne en vei.

Det er fordi det er akkurat dette de har gjort denne sesongen.

De spiller ikke alltid så bra og de er ikke alltid i fyr og flamme i 90 minutter, men de har fått til vane for å vinne. De tror at de kan vinne kamper uansett utgangspunkt og de fortsetter å bevise det.

Avgjørende for det er Ten Hags evne til å endre kamper.

Les hele saken i Evening News her.

Samuel Luckhurst sin spillerbørs:

8: Garnacho.
7: Fernandes, Weghorst, Casemiro, Fred.
6: De Gea, Maguire, Malacia, Sabitzer, Rashford, Varane.
5: Lindelöf, Dalot, Antony, Martinez.
4: McTominay.

garnacho mål
BEST: Alejandro Garnacho ble den store helten og belønnes med 8 på børsen til Samuel Luckhurst.

Daily Telegraph, James Ducker:

For en rekke United er på. For et momentum de har. Hvilken lagånd og samhold de viser. 

De vil reise til Anfield på søndag og møte Liverpool fulle av selvtillit.

De viste frem ligacuptrofeet før kampen, men 14 minutter før slutt så det ikke ut som at FA-cupen ville bli lagt til i samlingen denne sesongen. (…)

Den første omgangen var en påminnelse om at Ten Hags lag fortsatt trengs å forsterkes. Dette var i stor grad en andrerekke i United, med manageren som gjorde seks endringer fra søndagens lag, og det viste seg at Ten Hag ikke nølte med å sette inn Casemiro i pausen, før det ikke tok lang tid før Marcus Rashford og Lisandro Martinez kom inn. (…)

Men Weghorst var en håndfull hele kvelden. Han har blitt kritisert for manglende scoringer, men han tvang fram feilene som ledet til Garnachos matchvinnermål og et tredje fra Fred.

Les hele saken i The Telegraph her.

Manchester United v West Ham United: Emirates FA Cup Fifth Round
FÅR ROS: Wout Weghorst.

Andy Mittens spillerbørs i The National:

8: Garnacho, Casemiro, Fred.
7: De Gea, Fernandes, Weghorst, Rashford.
6: Dalot, Maguire, Lindelöf, Malacia, Sabitzer, Martinez.
5: McTominay, Antony.

Les hva han skriver om hver enkelt spiller her.

Daily Mail, Chris Wheeler:

I 77 minutter på Old Trafford, truet Manchester Uniteds feiringer fra ligacupen å komme tilbake og bite dem selv bak. (…)

Men dette er et United-lag som har glemt hvordan man taper. Et lag rikt på mot og karakter. 

Et mål under mot Barcelona for en uke siden, og kom de tilbake og vant. Et mål under her, og de gjorde det igjen med en scoring i det 90. minutt fra tenåringen Alejandro Garnacho og en overtidsscoring fra Fred på en kveld Nayef Aguerd ønsker å glemme. (…)

Ten Hag ler av snakk om kvadrupelen, men kan noen avskrive United for øyeblikket?

Som alle store lag, har de funnet en måte å vinne selv når de ikke er på sitt beste. 

Les hele saken i Daily Mail her.

ten hag
NY SEIER: Manchester United tok sin fjerde strake seier onsdag, og har kun tapt én kamp på de 20 som er blitt spilt etter VM-pausen.

ESPN, Rob Dawson:

Garnacho, en tenåring som hadde sin første start på seniornivå i oktober, har litt av en sesong.

Han scoret det eneste målet mot Real Sociedad i november, og så seiersmålet i siste minutt mot Fulham rett før VM. Han scoret igjen mot Leeds på Elland Road i februar og nå kan du legge til en overtidsscoring som sørget for kvartfinale i FA-cupen på lista.

Hans utsøkte touch og avslutning mot West Ham sikret Manchester Uniteds seier, og da han ble byttet ut nesten rett etter målet, sang hele stadion «Viva Garnacho».

Fansen her har fått seg en ny helt denne sesongen.

Les hele saken hos ESPN her.

Powered by Labrador CMS