Manchester United v Leeds United - Pre-Season Friendly

«Gispene Kovar fremprovoserte er nok noe Old Trafford-publikumet må bli vant til»

Publisert Sist oppdatert

United reiste rett til USA etter å ha slått Lyon 1-0 i Edinburgh i sin andre treningskamp denne sommeren.

Her er noen utdrag av det de engelske avisene og journalistene skriver.

Steven Railson: Manchester Evening News

Det var et øyeblikk i Uniteds kamp mot Lyon hvor Matej Kovar spilte en pasning de fleste keepere ikke hadde turt inn i midten av banen. Det fikk opp pulsen rundt om på Murrayfield, men Erik ten Hag stod der likevel helt uten en mine.

Vi fikk dermed se hvordan han ønsker at laget skal spille og hvorfor David De Gea måtte forlate klubben. (…)

Kovar fremprovoserte noen høylytte gisp i publikum i løpet av den første omgangen og var modig med ballen i beina. Den typen gisp er nok noe som kommer til å bli mye mer vanlig på Old Trafford når publikum blir introdusert for Onana inn i den nye sesongen.

Manchester United v Olympique Lyonnais - Pre-Season Friendly
IMPONERTE MED BALL I BEINA: Matej Kovar.

Jadon Sancho startet kampen som spiss, med Amad til høyre og Antony på venstresiden, men angrepene var dynamiske og Hannibal Mejbri spilte like bak dem og opererte i en offensiv midtbanerolle.

All den tid Sancho var usynlig mot Leeds forrige uke var de 45 minuttene han fikk denne gangen bedre. Han var god i små rom, og trakk på seg Lyon-forsvarere. Dette er sesongen kan bli hans siste om han ikke leverer på et stabilt høyt nivå.

Manchester United v Olympique Lyonnais - Pre-Season Friendly
GOD I SMÅ ROM: Jadon Sancho.

Kampen var målløs til pause, men Van de Beek satte ballen i mål like etter at han kom inn. (…) Van de Beek skrek ut i glede. Uavhengig av det kan dagene hans i klubben være talte, og en sen gjenoppblomstring under manageren som utviklet ham i Ajax virker usannsynlig.

Isak Hansen-Aarøen og Dan Gore er også verdt å nevne i en ellers ganske tam og hendelsesløs, typisk sesongoppkjøringspreget andre omgang. Aarøens pasningsspill var progressivt og lett, mens Gore fikk med seg en assist på kampens eneste mål.

Spillerbørsen i Manchester Evening News (av Steven Railson):

1. omgang + Matej Kovar

8: Kobbie Mainoo

7: Lisandro Martínez, Hannibal Mejbri

6: Matej Kovar, Aaron Wan.Bissaka, Raphaël Varane, Alvaro Fernandez, Mason Mount, Antony, Amad, Jadon Sancho

2. omgang

8: Donny van de Beek

7: Marc Jurado, Isak Hansen-Aarøen

6: Will Fish, Jonny Evans, Brendon Williams, Dan Gore, Fred, Omari Forson, Joe Hugill

Manchester United v Olympique Lyonnais - Pre-Season Friendly
BEST PÅ BØRSEN: Kobbie Mainoo.

Mark Critchley, The Athletic

Et tiår etter siden Ferguson ga seg, dette vil bli sesongen hvor en ny æra i Manchester United starter. Med David de Geas uhøytidelige exit tidligere denne måneden, har det siste medlemmet av Uniteds siste Premier League-tittelvinnende lag – hvoretter Ferguson trakk seg – dratt.

For nå har Jonny Evans signert en korttidskontrakt med United, som gjorde at han kunne spille i 1-0-seieren over Lyon og i neste ukes kamp mot Wrexham i San Diego. Han vil bringe erfaring til et lag bestående av hovedsakelig yngre spillere.

Hvis det blir noe mer permanent, vil det være den typen trekk Ferguson ville ha godkjent – ikke minst fordi han ble sagt å være lamslått av Louis van Gaals beslutning om å gi slipp på en spiller han selv en gang kalte «uten tvil den beste forsvarsspilleren i landet». (…)

evans190723b
FORTSATT MYE Å BIDRA MED: Jonny Evans.

Minst to faktorer vil påvirke avgjørelsen. Den første er den fysiske tilstanden hans. 35-åringen spilte kun 14 kamper for Leicester forrige sesong i en sesong hvor han var plaget av legg- og lårskader. En backup-spiller som sjelden er tilgjengelig er ikke noe særlig alternativ.

Evans tilbakekomst og engasjement i akademiet kan minne om Paul McShanes overraskende comeback for to år siden i en spiller-trenerrolle i ungdomsoppsettet, men det er ingen ledig stilling i United for øyeblikket. Tom Huddlestone fylte den samme rollen forrige sesong og signerte nylig en ny kontrakt for å gjøre det igjen denne sesongen.

Sannsynligheten er i alle fall at Evans fortsatt har for mye å tilby til å smyge seg bort til halvpensjon. Tiden vil vise om Ten Hag i løpet av de neste ukene kommer til samme konklusjon.

Liam Morgan, Daily Mail

Med en ny førstekeeper på vei inn i André Onana og Dean Henderson forventet å bli Nottingham Forest-spiller vil det bli oppmerksomhet rundt hvem som skal bli Ten Hags andrekeeper den kommende sesongen.

United-manageren ser ut til å ha en mer enn god stedfortreder i ungdomsrekkene i 23 år gamle Matej Kovar, som vant den tsjekkiske ligatittelen mens han var på lån i Sparta Praha forrige sesong. (…)

Amad Diallo, i likhet med Kovar, nøt et godt låneopphold da han strålte under sin tid i Sunderland forrige sesong.

Ivorianeren blir mer moden for hver pasning og har angivelig organisert ekstra treningsøkter for å imponere sjefen sin. Etter en lovende oppvisning mot Leeds i Oslo, skilte Amad seg igjen ut før han ble byttet ut ved pause. Det var en følelse av forventning hver gang han hadde ballen, enten fra venstre eller høyre, og han så farlig ut hele tiden.

Amad kan ikke bare gi Antony konkurransen han trenger, men gir også Ten Hag en annen mulighet i de fremre rekker, en han kan forme om han ikke få spydspissen United så desperat ønsker seg denne sommeren.

Manchester United v Olympique Lyonnais - Pre-Season Friendly
KAN UTFORDRE ANTONY: Amad Diallo.

Powered by Labrador CMS