Italy v England - UEFA Euro 2020: Final

– Shawberto Carlos? Det er et kompliment til brasilianeren

AVISRUNDEN: Vi har sett på hva som skrives om United-spillerne etter Englands finaletap mot Italia.

Publisert Sist oppdatert

Luke Shaw kunne blitt den store helten.

Allerede i kampens andre minutt banket han inn 1-0-scoringen, men Leonardo Bonucci fikk kranglet inn utligningen, og i straffekonkurransen måtte England – som så ofte før – gi tapt.

Engelske medier har vært kjent for å være brutale når det engelske landslaget feiler, men denne gangen virker det stort sett som om det er en vesentlig mer positiv og optimistisk stemning – selv om det naturligvis ikke er fritt for kritikk heller.

I denne artikkelen har vi sett på noe av det som skrives og sies om EM-finalen, og da selvsagt fokusert på United-spillerne.

– Verdens beste venstreback

Luke Shaw har fått mye fortjent ros i løpet av dette mesterskapet, og nå scoret han altså sitt første landslagsmål i EM-finalen.

– Shawberto Carlos? Det er et kompliment til brasilianeren, skrev Simon Mullock hos Daily Mirror, og ga Shaw karakteren 8.

Samme karakter fikk Shaw hos Evening Standard.

– Bare fortsetter med å bevise at hans tvilere tok feil. Startet angrepet som ledet til målet hans som sendte Wembley til himmels. De kraftfulle løpene hans nedover venstresiden tvang Italia bakover, skriver avisa.

Italy v England - UEFA Euro 2020: Final
SENDTE ENGLAND OPP I LEDELSEN: Luke Shaw.

Manchester Evening News skriver i sin spillerbørs (hvor de også ga Shaw en åtter) at United har verdens beste venstreback akkurat nå.

– Det er ikke overdrevent å påstå at det ikke lenger er flere superlativer igjen som vil yte Shaw rettferdighet etter en bemerkelsesverdig sesong. Han avsluttet en helt spesiell sesong med å score det tidligste målet i EM-finalenes historie. En virkelig helt for England og Manchester United, og han er for øyeblikket verdens beste venstreback. Han fortjente ikke å tape, skriver avisa.

Shaw fikk også ros fra José Mourinho denne gangen – mer om det litt senere i artikkelen.

Italy v England - UEFA Euro 2020: Final
FORTJENTE IKKE Å TAPE: Luke Shaw, verdens beste venstreback, her fra da han trøstet Bukayo Saka etter kampen.

Solid fra Maguire igjen

Harry Maguire ga noe klønete fra seg et hjørnespark nesten umiddelbart etter kampstart, men der en del spillere kanskje ville mistet hodet etter en tidlig feil, så var selvsagt ikke noe slikt aktuelt fra United-kapteinens side.

Noe overraskende var han Englands andre straffetaker, en rolle han løste på en svært god måte.

– Kom seg over en nervøs start og leverte enda en solid defensiv forestilling. Fikk stoppet flere farlige innlegg, og scoret med et strålende straffespark, skrev The Guardian i spillerbørsen, hvor de ga ham karakteren 8.

Det er også karakteren han fikk av Evening Standard, som skrev:

– Uvanlig nervøs start fra en av Englands beste spillere denne turneringen, men tilpasset seg raskt. Perfekt posisjonering og dominerende da Italia fikk ballen nær boksen, og prøvde å tvinge England oppover i banen med løpene sine.

Italy v England - UEFA Euro 2020: Final
SCORET I STRAFFESPARKKONKURRANSEN: Harry Maguire.

Daily Mirror valgte å gi Maguire karakteren 7, men leverte positiv omtale av United-kapteinens forestilling uansett.

– En absolutt gigant ved siden av Stones. Bommet aldri verken langs bakken eller i lufta, og fikk laget til å bevege seg fremover med god distribusjon [av ballen], skrev Simon Mullock.

Manchester Evening News ga Maguire samme karakter, men var mer kritiske.

– Kunne ikke tilby sin vanlige dynamiske pasningsrekkevidde, og ga innimellom bort ballen, noe som ledet til at England ikke fikk hvile fra Italias angrep. Ellers strålende under EM, skrev lokalavisa.

Italy v England - UEFA Euro 2020: Final
TAPTE: Harry Maguire og England.

Kritikk til Southgate for valget av straffetakere

Marcus Rashford scoret straffesparket sitt mot Villarreal for halvannen måned siden, men denne gangen gikk det ikke.

Det gikk heller ikke for Jadon Sancho eller Bukayo Saka.

LES OGSÅ: Rashford, Sancho og Saka utsatt for rasistisk hets

Kritikken har uansett ikke gått til disse tre, men landslagssjef Gareth Southgate har ikke uventet fått kritikk for hvordan England løste straffekonkurransen.

Italy v England - UEFA Euro 2020: Final
FEILET FRA STRAFFEMERKET: Marcus Rashford, Jadon Sancho og Bukayo Saka.

Fra enkelte nevnes det faktum at Rashford og Sancho ikke hadde fått spilt seg i gang verken i denne kampen eller i mesterskapet, men mesteparten av fokuset er uansett på valget av 19 år gamle Bukayo Saka til å ta det femte straffesparket.

Roy Keane kritiserte spillere som Grealish og Sterling for at ikke de tok straffespark før Saka (Grealish har skrevet på Twitter at han sa at han ville ta straffespark), mens Gary Neville ga uttrykk for at han trodde at rekkefølgen var basert på prestasjonene under straffetrening, og fikk støtte fra Ian Wright. Keane mente videre at det i så fall var feil måte å gjøre det på siden det ikke er i nærheten av å være det samme.

– En kan ikke gjenskape det å gå frem i en stor finale, fremfor supporterne dine, med en svær målvakt foran deg. Som Mike Tyson en gang sa: «alle har en plan frem til de blir bokset i ansiktet».

Gareth Southgate har for øvrig tatt på seg ansvaret for at England feilet i straffekonkurransen, siden det var han som valgte straffetakerne.

Italy v England - UEFA Euro 2020: Final
HADDE ANSVARET: Gareth Southgate.

José Mourinho var også kritisk til valget av straffetakere.

– Det er veldig tøft for Sancho og Rashford å komme innpå for å ta et straffespark etter én ballberøring, sa Mourinho, som også mente at det var altfor mye å legge hele nasjonens håp på unge Sakas skuldre, og mener at Southgate burde valgt mer erfarne spillere.

– Det betyr ikke noe om du er en god straffetaker eller ikke. Hvor var Sterling, hvor var Stones og hvor var Shaw i denne situasjonen? Og hvorfor ble ikke Henderson eller Walker værende på banen?

Så skal det også sies at Shaw var en av spillerne som slet med krampe.

Mourinho hadde uansett rosende ord for Shaw også.

– Fordi folk tror jeg ikke liker Luke Shaw, så må jeg si at [han har levert en] utrolig turnering, en fantastisk finale. Ingen defensive feil, veldig solid, og han har blitt bedre og bedre og bedre, sa portugiseren hos talkSPORT.

Everton v Tottenham Hotspur - Premier League
ROSTE SHAW: José Mourinho.

Avisforsider

Her er noen av avisforsidene fra engelsk presse i dag:

Powered by Labrador CMS