avis

Lynsjestemning i engelske medier: – Woodward har forrådt United-fansen

Det spares ikke på krutt og kraftige adjektiver når tre elleville dager skal oppsummeres i engelske medier.

Publisert Sist oppdatert

Oppsigelsen til Manchester Uniteds administrerende direktør oppsummeres med tittelen «Ed Woodward har forrådt United-fansen i åresvis» i lokalavisen.

Manchester Evening News tok et tydelig standpunkt i saken med forsiden «Shame on you» rettet mot de to Manchester-klubbene på tirsdag, og fulgte opp med «Game over» dagen etter.

Lokalavisen er ikke alene i sin kritiske dekning av Manchester Uniteds rolle i Superligaen og Woodwards oppsigelse.

«Premier League-rivalene vil ikke felle én eneste tåre for Ed Woodward» er tittelen i Telegraph, mens kommentator Henry Winter omtaler United-direktøren som Ikaros, sagnfiguren i gresk mytologi som fløy for nær solen og druknet i Ikariahavet.

HER KAN DU BLA DEG GJENNOM FORSIDENE:

The Athletic: – Kunne ikke overleve

Ifølge The Athletic dukket de første ryktene om Woodwards oppsigelse opp ved lunsjtider onsdag. En agent siteres i saken på at Woodward ikke kunne overleve dersom Superligaen mislyktes.

The Times skriver at Joel Glazer forsøkte å overbevise Woodward om å endre mening da han leverte inn sin oppsigelse.

The Athletic poengterer at Woodward hadde en sentral rolle i Superliga-prosjektet, akkurat som han hadde i «Project Big Picture» i fjor, og at han sto i spissen for de seks engelske superklubbene.

Interessant nok skal Woodward ha fortalt venner at han ikke drev et dobbeltspill overfor UEFA, men at instruksjoner fra Joel Glazer i helgen fremskyndet og endret utviklingen rundt Superligaen. Woodward skal i utgangspunktet ikke ha støttet prosjektet, men var som administrerende direktør forpliktet til å følge eiernes ordre. Forholdet mellom Woodward og Glazer skal fortsatt være godt.

Da Superligaen kollapset, føltes det umulig for Woodward å fortsette som før, skriver The Athletic. Han hadde sagt opp sin stilling i UEFA, og saken utløste kraftige reaksjoner internt i Manchester United.

The Athletic spekulerer om Woodwards oppsigelse kan være det første signalet på at Glazer vil trekke seg ut av klubben.

Lokalavisen: – Fiasko!

Woodwards ettermæle vil nok uansett bære preg av åtte trøblete år.

Manchester Evening News siterer et banner fra noen år tilbake når de oppsummerer hans æra som administrerende direktør som «failure».

Samuel Luckhurst skriver mye om Woodwards utfordringer på overgangsmarkedet, og tar heller for seg spillerne han ikke fikk tak i, enn dem han faktisk signerte.

Cesc Fabregas, Toby Alderweireld, Diego Godin, Ivan Perisic, Neymar, Angel Di Maria og Harry Maguire nevnes alle sammen.

Telegraph skriver at Woodward nå kan tilbringe mer tid på sin portugisiske vingård, og oppsummerer hans tid på Old Trafford med følgende nådestøt:

– Woodward hadde ansvaret for tre manager-avskjedigelser, tre trofeer, åtte av de dyreste signeringene i klubbens historie, to mislykkede forsøk på maktkupp i fotballen, og null ligatitler.

Henry Winter retter også kanonen mot Woodward når han skriver om «Super League-kartellet som endte med et blodbad».

– Woodward er en dyktig forretningsmann som fikset lukrative sponsorer, men han manglet innsikten og ydmykheten til å forstå hvordan en klubb av Manchester Uniteds størrelse skal operere, skriver kommentatoren i Times.

– Woodward ble Ikaros. Han hadde for stor tro på seg selv, på Glazer, og på ideen om at han kunne bytte ut tiår med fabelaktige konkurranser i Europa med «El Plastico». For en arroganse.

Det positive i det hele, mener Winter, er at selv om «the shamed six» og JP Morgan åpenbart ikke har et moralsk kompass, har vi sett at fotballen har det.

– Dette var en seier for fansen og et ettertrykkelig nederlag for eierne. Men det er ikke over, advarer Winter.

Sun-journalist tar Woodward i forsvar

Det er imidlertid nyanser å spore i dekningen av Woodwards oppsigelse.

Lengst går nok Neil Custis, som i The Sun legger fram noen formidlende omstendigheter på vegne av Woodward.

– Dersom signeringer ikke lyktes, var det alltid hans skyld. Gill ville visstnok ha gjort en mye bedre jobb.

– Skulle Woodward stilt spørsmål når managere som Van Gaal og Mourinho valgte sine spillere? Alt han skulle gjøre var å få Glazer til å åpne safen.

Custis skriver også, som The Athletic, at Woodward ikke støttet Superligaen.

– Det får deg til å lure på om han kan ha blitt undergravd av Glazer.

Custis trekker også fram en historie fra Europa League-finalen i 2017.

– Før finalen fikk han vite at datteren til en de ansatte i klubbens medieavdeling hadde vært til stede i på konserten til Ariana Grande i Manchester Arena da bomben gikk av.

– Hun var OK og journalisten reiste til Stockholm, men Woodward kontaktet ham og ga ham en plass på spillernes fly tilbake til Manchester så han skulle komme seg raskt hjem.

Samuel Luckhurst påpeker også at Woodward kommuniserte mer med fansen enn det hans forgjenger David Gill gjorde.

– Fansen satte pris på Woodwards tilstedeværelse på Manchesterplatz i München da United møtte Bayern i 2014. To ganger lot han seg intervjue av den kritiske redaktøren i Red Issue, to ganger snakket han med mer diplomatiske United We Stand, og to ganger satt han seg ned med MUTV.

Det har ikke kommet noen rykter om hvem som kan overta for Woodward som Manchester Uniteds administrerende direktør.

Luckhurst trekker fram Edwin van der Sar som den ideelle erstatteren, og melder samtidig at det er forventet at Woodward trekker seg tilbake allerede i sommer.

Powered by Labrador CMS