AS Roma v Manchester United - UEFA Europa League Semi Final: Leg Two

– Igjen så han ut som en cellist på en rockekonsert

Publisert Sist oppdatert

Manchester United imponerte ikke i bortekampen mot Roma, og det anerkjennes av journalistene som har skrevet om kampen.

Samtidig handlet denne kampen mest av alt om å komme seg gjennom den, og å sikre avansementet, og dommen blir dermed ikke altfor streng fra de fleste heller.

Paul Hirst/Martin Hardy, The Times

I «den evige stad» serverte to Manchester United-spillere en påminnelse om at form er midlertidig, mens klasse er permanent.

David de Gea og Edinson Cavani har kanskje av noen blitt sett på som over toppen, men de sørget for at Manchester United – til tross for en kort periode hvor de vaklet – nå har bestilt billetten til Gdánsk hvor de skal møte Villarreal i Europa League-finalen 26. mai.

Roma tok seieren denne kvelden takket være en sen scoring av Nicola Zalewski, men United hadde allerede gjort skaden med 6-2-seieren i den første kampen. Etter å ha blitt slått i fire semifinaler, er Ole Gunnar Solskjær nå endelig én seier fra sitt første trofé som United-manager.

AS Roma v Manchester United - UEFA Europa League Semi Final: Leg Two
FORTSATT GOD: Edinson Cavani, mannen Roma-spillerne kommer til å ha mareritt om fremover.

Jamie Jackson, The Guardian

Manchester United skal møte Villarreal i Europa League-finalen etter en 8-5-seier sammenlagt, noe som var jevnere enn det skulle ha vært siden Ole Gunnar Solskjærs menn gikk gjennom en nervøs andreomgang.

Her satte Roma tre mål bak den imponerende David de Gea, noe som ikke vil glede manageren, men Solskjærs tanker kan nå vendes mot kampen i Gdansk, og drømmen om å krone sitt stadig forbedrede to-og-et-halvt-års opphold i United med sitt første trofé.

Om han gjør det, og sikrer andreplass i Premier League, så peker United-pila under nordmannen helt klart i retning himmelen. Enda en bonus av denne seieren mot det italienske hovedstadslaget er at Uniteds semifinaleforbannelse nå er over etter det femte forsøket.

AS Roma v Manchester United - UEFA Europa League Semi Final: Leg Two
ENDELIG TIL EN FINALE: Etter noen semifinaletap mot City i ligacupen, og tap i FA-cupsemifinale mot Chelsea og Europa League-semifinale mot Sevilla, så har United endelig kommet til en finale under Solskjær. Jamie Jackson mener at pila nå helt klart peker oppover for United under nordmannen.

Luke Edwards, Daily Telegraph

Dette var en karaktertest for Manchester United, og til tross for jubelen over å ha nådd Europa League-finalen, så var dette en forestilling og et tap som avslørte dårlige vaner.

Vi skal ikke være altfor strenge. United er i finalen, og er definitivt gode nok til å vinne den, men etter å ha blitt utfordret til å vinne returkampen i tillegg til den første, så feilet de.

Manchester United har vært for «soft» altfor lenge. Et lag som er tidvis strålende, og opprørende [dårlig] på andre tidspunkt. Gode nok til å slå hvem som helst på en god dag, men også et lag som er mulige å slå.

United har konsekvent underprestert når de har sklidd inn i komfortsonen. Det er en løs tråd som har blitt dratt i altfor mange ganger.

AS Roma v Manchester United - UEFA Europa League Semi Final: Leg Two
UNITED: Leverte en dårlig kamp mot Roma.

Liam Wheeler, ESPN

Det positive: Når de hadde kontroll, så var United briljante. Både Cavani og David de Gea leverte strålende opptredener, og United har nå en god sjanse til å ende sesongen med sølvtøy.

Det negative: Om folk som Mancini, Pellegrini og Mkhitaryan hadde truffet blink da de virkelig burde gjort det, så kunne dette ha vært en langt jevnere affære, og De Gea måtte redde laget sitt ved mange anledninger mens de røde djevlene truet med å kapitulere etter pause.

AS Roma v Manchester United - UEFA Europa League Semi Final: Leg Two
SPILTE EN GLIMRENDE KAMP: David de Gea.

Samuel Luckhurst, Manchester Evening News

Manchester United er 90 minutter fra å vinne sølvtøy, men riktignok et trofé klubbens tonedøve eiere devaluerte for bare noen uker siden. Til tross for den første finalen på tre år, så kommer fotballen i andre rekke sammenlignet med uroen på Old Trafford. Ole Gunnar Solskjær styrte allerede en europeisk troféjakt som var skjemt av hvordan de kom seg dit [via Champions League. journ.anm.], pandemien, redusert kapasitet i finalen, og hvor liten betydning det har sammenlignet med den helt avgjørende finalen i Stockholm i 2017. Så trampet Glazer-familien på den også.

Det bør ikke ta noe bort fra prestasjonen av at United har kommet seg til den åttende europeiske finalen i klubbens historie. Solskjær er bare den fjerde United-manageren som har gjort det, og de har overvunnet lag fra Spania og Italia heller enn de fjerntliggende lagene Europa League er synonymt med.

Om det ikke var for David de Gea, så ville kanskje Roma ha kommet tilbake fra de døde. Ti ganger stoppet De Gea Roma i det som var hans beste forestilling på flere år da han hindret United i å bli det siste offeret for et moderne minneverdig europeisk comeback.

Uniteds overtak før returkampen var tydeligvis så uopphentelig at Donny van de Beek fikk starte, og igjen så han ut som en cellist på en rockekonsert.

rodo
INGEN GOD KAMP DENNE GANGEN HELLER: Donny van de Beek har opplevd mye motgang etter overgangen til United.

Spillerbørs

 • David de Gea – 9
 • Aaron Wan-Bissaka – 6
 • Eric Bailly – 4
 • Harry Maguire – 5
 • Luke Shaw – 6
 • Paul Pogba – 5
 • Fred – 5
 • Mason Greenwood – 6
 • Bruno Fernandes – 7
 • Donny van de Beek – 4
 • Edinson Cavani – 8
 • Alex Telles – 4
 • Brandon Williams – 4
 • Nemanja Matic – 5
 • Marcus Rashford – 6
 • Juan Mata – 5
 • Manager: Ole Gunnar Solskjær – 6
AS Roma v Manchester United - UEFA Europa League Semi Final: Leg Two
LEVERTE IKKE EN GOD KAMP: Eric Bailly.

Powered by Labrador CMS