– Signaliserte at han kan ha en fremtid på Old Trafford

AVISRUNDEN: Her er vår gjennomgang av hva engelske medier skriver etter torsdagens 3-0-seier på Pride Park.

Publisert Sist oppdatert

Wayne Rooney har fått mye oppmerksomhet i kampreferatene etter Uniteds solide seier mot Derby County, men det vanker også ros til spesielt Odion Ighalo.

Liam Wheeler, ESPN

Det positive: 

United var ikke feilfrie, men til tross for noen livlige Derby-perioder så dominerte United stort sett. Gjestene fortsatt sin lengste rekke uten tap for sesongen – nå er det ni kamper – og seilte lett inn i neste runde, mens Ighalo scoret sitt tredje mål på tre kamper og fortsatte sin gode start.

Det negative: 

Gjestene så skjøre ut i startfasen da Derbys fryktløse tenåringer sendte avgårde noen advarsler. Ellers kunne en treg start på andreomgangen invitert Derby tilbake i kampen, om det ikke var for noen marginale bommer. Det var også en uheldig 27-årsdag for Harry Maguire som tidligere hadde haltet ut av trening.

Manager:

7 – Ole Gunnar Solskjær gjorde seks endringer, inkludert å få inn igjen cupspesialisten Sergio Romero i mål, og å starte Ighalo på topp. De endringene viste seg å være gode etter at Derby aldri klarte å svare etter Ighalos andre og tredje mål i United-drakta.

VANT KOMFORTABELT: Ole Gunnar Solskjærs United.
VANT KOMFORTABELT: Ole Gunnar Solskjærs United.

Spillerbørs:

 • Sergio Romero – 8
 • Diogo Dalot – 5
 • Eric Bailly – 6
 • Victor Lindelöf – 6
 • Luke Shaw – 8
 • Scott McTominay – 6
 • Fred – 6
 • Juan Mata – 6
 • Bruno Fernandes – 7
 • Jesse Lingard – 7
 • Odion Ighalo – 8
 • Andreas Pereira – 6
HOLDT NULLEN IGJEN: Innimellom kan en jo lure på hvorfor det egentlig står et mål bak Sergio Romero.
HOLDT NULLEN IGJEN: Innimellom kan en jo lure på hvorfor det egentlig står et mål bak Sergio Romero.

Jamie Jackson, The Guardian

Ighalo ødela Rooneys Manchester United-gjenforening ved å senke Derby.

I stedet for et manus hvor Manchester United rekordmålscorer hjemsøkte dem for Derby, så ødela gjestene Rooney-festen, og Odion Ighalo signaliserte at han kan ha en fremtid på Old Trafford utover sin midlertidige avtale.

Det var gledelig å høre Uniteds trofaste supportere synge om sin gamle helt – et minneverdig øyeblikk for Rooney, selv om det var fordi at United-supporternes lag hadde full kontroll.

KAN HA EN FREMTID PÅ OLD TRAFFORD: Odion Ighalo, her sammen med Luke Shaw.
KAN HA EN FREMTID PÅ OLD TRAFFORD: Odion Ighalo, her sammen med Luke Shaw.

Mike McGrath, Daily Telegraph

Det ville kanskje ikke blitt en ellevill feiring [fra Rooney om han hadde scoret på frisparket] siden United allerede ledet 3-0 etter mål fra Luke Shaw og to fra Odion Ighalo på vei til en kvartfinale i FA-cupen. Men det var en slags triumf for Rooney, som viste at han fortsatt kan kjempe med United-spillerne som prøver å etterligne hans glimrende epoke på Old Trafford. Han kræsjet inn i taklinger med Scott McTominay, mens Bruno Fernandes måtte kjempe for ballinnehavet.

Det var synd at vi aldri fikk se hans reaksjon til det å score mot United. Rooney var aldri en mann for avmålte feiringer, enten det var å sende en beskjed ved å gjøre bokseslag, eller om det var å banne inn i et kamera.

Hans tapsrekord mot United fortsetter. Da han gikk til Everton ble det to tap, hvor gamleklubben scoret seks mål uten at Everton klarte å respondere.

Det ødela også hans håp for cupsuksess. Til tross for alle hans troféer i United, så fikk han bare ett i verdens eldste nasjonale fotballturnering. Hans eneste triumf var i 2016 da han ble kåret til banens beste, men kampen huskes for Alan Pardews dans på sidelinjen, mens kampens etterspill huskes for at Louis van Gaal fikk sparken.

2016: Endelig kunne Wayne Rooney løfte FA-cuptroféet. Det kommer han ikke til å gjøre denne sesongen.
2016: Endelig kunne Wayne Rooney løfte FA-cuptroféet. Det kommer han ikke til å gjøre denne sesongen.

Tom Rostance, BBC

Januarsignering Ighalo viste igjen hvorfor sjokk-kjøpet i januar fortsatt kan vise seg å ha vært en lur avtale, med to fine avslutninger som gir United en kamp mot Norwich på Carrow Road senere denne måneden.

30-åringen har nå tre scoringer på bare to kamper, og han overskygget gjenforeningen med Uniteds rekordmålscorer Wayne Rooney på Pride Park.

Solskjær – som vant FA-cupen to ganger som spiller – har nå sydd sammen en rekke på ni kamper uten tap, og har nå en plass på Wembley i syne, og potensielt en plass i Champions League.

Januarsignering Bruno Fernandes var igjen åpenbart et steg over [resten], en konstant trussel offensivt på midtbanen, mens Shaw hadde en strålende kamp på backen.

SHAW PÅ MEG: Luke Shaw spilte en meget god kamp på Pride Park.
SHAW PÅ MEG: Luke Shaw spilte en meget god kamp på Pride Park.

 

Steve Nicholson/Chris Watson, Derby Telegraph

Alles øyne var på Derby County-kaptein Wayne Rooney under hans gjenforening med Manchester United, men det var gamleklubben hans som avanserte til kvartfinalen, hvor de skal møte Norwich.

Det ble ingen cupbombe og lykkelig avslutning for Rooney.

Rooney var 13 år i United, og vann 11 store troféer. Han er deres rekordmålscorer med 253 mål, og er en klubblegende. 34-åringen er nå veldig innflytelsesrik på dagens Derby-lag, og respekten for ham ble vist fra begge lags supportere ved at de sang for ham gjennom hele kampen.

Han spredte noen nydelige pasninger rundt omkring, og ble hindret et mål i sluttminuttene. Han skulle ta et frispark fra 22-23 meters avstand, mens United-supporterne sang «if Rooney scores we’re on the pitch». Han steg frem, og hans skruskudd så ut til å duppe under tverrliggeren frem til Sergio Romero fikk slått ballen over.

Det ville vært litt av en avslutning på en kamp hvor Derby ga det et skikkelig forsøk, men hvor Uniteds ekstra kvalitet og avslutningene utgjorde forskjellen.

NÆR PÅ FRISPARK: Her fra Rooneys første gode frisparkforsøk.
NÆR PÅ FRISPARK: Her fra Rooneys første gode frisparkforsøk.

Samuel Luckhurst, Manchester Evening News

En ideell oppladning til derbyet i Derby. Hvis FA-cupen noen gang skal få tilbake sin gamle aura, så må Manchester United alltid trekkes som bortelag. United-supporterne skrek til de var hese, og fikk tilbake litt den samme følelsen til en turnering som har levd i fortiden. United har også blitt beskyldt for det.

Romero har holdt nullen 10 ganger på 13 kamper denne sesongen, og har forlenget Uniteds opphold i begge de hjemlige turneringene med avgjørende redninger. United har den beste argentinske, engelske og spanske keeperen i rekkene sine, og etter hvert må noe skje der. Romero er tilfreds med å være andrevalg. Dean Henderson kommer ikke til å være det.

Rooneys navn ljomet fra bortetribunen i kampens siste akt, det samme gjorde på ironisk vis «you Scouse bastard». FA-cuptrekningen og timingen la til rette for United kunne vise takknemlighet til sin rekordmålscorer. Hans raske retur med Everton i 2017 føltes for tidlig for en hyllest, og det hjelper at han nå er like harmløs som Liverpool er til Uniteds trippel. Rooney har nå blitt slått alle tre gangene han har møtt sin tidligere klubb etter at han reiste.

GAMLE KJENTE: Mike Phelan måtte selvsagt snakke litt med Wayne Rooney etter torsdagens kamp.
GAMLE KJENTE: Mike Phelan måtte selvsagt snakke litt med Wayne Rooney etter torsdagens kamp.

Spillerbørs:

 • Sergio Romero – 8
 • Diogo Dalot – 6
 • Eric Bailly – 8
 • Victor Lindelöf – 7
 • Luke Shaw – 8
 • Scott McTominay – 6
 • Fred – 7
 • Juan Mata – 6
 • Bruno Fernandes – 6
 • Jesse Lingard – 6
 • Odion Ighalo – 8
 • Andreas Pereira – 5
 • Anthony Martial – 5
 • Brandon Williams – 5

Powered by Labrador CMS