ricerad

«Har United råd til ikke å kjøpe ham?»

Publisert Sist oppdatert

Her har vi samlet en del av det mest sentrale fra engelske United-journalister etter søndagens 2-1-seier borte mot West Ham.

Sentrale navn er ikke overraskende David de Gea, Jesse Lingard, men selvsagt også Cristiano Ronaldo og også West Hams Declan Rice.

The Sun, Duncan Wright

Rice showed exactly why Red Devils MUST sign him as Solskjaer cannot trust Fred or McTominay

 

Manchester United fikk ikke bare se på nært hold hva Declan Rice kan gi dem, men de fikk også erfare hvorfor det å kjøpe ham er så viktig.

United har allerede øremerket West Ham-stjernen som hovedmålet neste sommer (…), og ikke bare dominerte han midtbanen. Han viste også hvordan han kan utgjøre en forskjell.

Så lenge de ikke har en spiller av hans kaliber sentralt så vet Ole Gunnar Solskjær at han ikke kan stole på at McTominay eller Fred kan løse rollen alene. Dermed må han bruke begge og heller ofre en mer offensiv spiller (…). Mot et så godt defensivt lag som West Ham er fraværet av enda en mer offensiv spiller nok til å kunne være forskjellen når det handler om å avgjøre slike kamper. (…)

United hadde masse ballbesittelse i gode områder på banen, men igjen og igjen gikk de tom for ideer i avgjørende øyeblikk mens McTominay og Fred lå dypere i banen. (…)

Rice er imidlertid kvalitet. Han herjet rundt omkring på banen, var ledende med ball og var også et skjold foran forsvaret. Evnen hans til å lese spillet betyr at han kan stoles på til å patruljere i sitt område alene, noe som gir West Ham en ekstra spiller fremover i banen.

riceutd

Tenk dette United-laget med Rice sentralt.

Solskjær kunne sendt Pogba enda lengre frem i banen og fortsatt funnet plass til enten Jadon Sancho eller Jesse Lingard fra start. Hele balansen ville endret seg til det positive. (…) Det blir ikke billig, West Ham ønsker cirka 100 millioner, men har United virkelig råd til å la være?

Manchester Evening News, Richard Fay:

Har i en sak om de «fem snakkisene» fra kampene disse punktene:

* United må løse en identitetskrise. MEN mener at McTominay og Fred må ta skylden for Uniteds baklengsmål, at United trenger McTominay som defensiv ekspert, men at skotten og Solskjær også ser ham som en bidragsyter offensivt. Utfordringen er også å finne ut hvem som er McTominays beste partner på midten.

* Perfekt respons fra Lingard.

* Stilnet kritikerne. Det ble stilt spørsmål rundt Fernandes og Ronaldos mulige samspill, men MEN påpeker, som united.no søndag, at de to sammen ser ut til å være en god match.

* United vet allerede hvordan Declan Rice kan passe inn. Avisen sier at kampen viste hva Rice kan gi, men også hva han ikke kan gi. De mener at han ikke er det dyptliggende ankeret som mange ønsker seg i en eventuell 4-3-3, men at han vil være en deluxe oppgradering av McTominay/Fred.

Sånn sett så skiller avisas konklusjon seg altså noe fra The Suns konklusjon rett over.

* United har en ny duo som Ronaldo vil elske. Da tenker MEN på Shaw og Pogba, som de mener har blitt en dødelig duo ute på venstrekanten.

Les hele saken her.

Spillerbørsen i MEN:

8: De Gea, Lingard
7: Varane,
6: Wan-Bissaka, McTominay, Greenwood, Fernandes, Pogba, Ronaldo, Shaw
5: Maguire, Matic
4: Fred

Les hele børsen her.

The Times, Alyson Rudd:

Kanskje blir vi vant til det, men akkurat nå føles dette litt som Cristiano Ronaldos United tour. Touren startet i Manchester, dro videre til Bern og var nå innom London – med nok en scoring i seieren der. Kanskje kommer han også til å score overalt. (…)

ronaldomal

At enhver takling på spissen som United hentet fra Juventus mottas med ekstra høy jubel bare understreket følelsen av at vi var på Ronaldo-karnivalet.

Det var ett minutts applaus for å markere dødsfallet til Jimmy Greaves (…). Det føltes passende at Ronaldo var der for å vise sin respekt siden det var han, som Real Madrid-spiss i 2017, som var mannen som slo Greaves’ rekord på 366 mål i Europas fem største ligaer.

Les hele saken her.

Spillerbørsen i The Times: D De Gea 7 — A Wan-Bissaka 6, R Varane 6, H Maguire 6, L Shaw 7 — S McTominay 6, Fred 6 (N Matic 88) — M Greenwood 6 (J Sancho 73), P Pogba 6 (J Lingard 73), B Fernandes 8 — C Ronaldo 8.

Daily Mail, Adrian Kajumba:

En etter en så løp de mot øyeblikkets helt da sluttsignalet lød, men denne gangen var det ikke Cristiano Ronaldo det handlet om.

Den første som kastet seg over ham var kaptein Harry Maguire. En lettet Luke Shaw var nestemann. Ikke lenge etter var David de Gea omsvermet av yrende blå og hvite-spillere og også en del i orange overtrekksvester. Selv manager Ole Gunnar Solskjær ble med.

dege42454

David de Gea gjorde seg fortjent til hyllesten etter en vanvittig strafferedning på overtid mot normalt pålitelige Mark Noble. Dermed ble det nok en seier til den historiske rekka uten bortetap. Nå står den på 29. (…) Det følte som tilgivelse for spanjolen, etter at hans straffespark-egenskaper ble overskrifter etter Europa League-finalen i mai. (…)

Det var hans første strafferedning siden april 2016. De siste 40 straffene for klubb- og landslag hadde alle gått forbi ham.

Spillerbørsen i Daily Mail: De Gea 8; Wan-Bissaka 7, Varane 8, Maguire 7, Shaw 7; McTominay 7, Fred 7 (Matic 88); Greenwood 6.5 (Sancho 73, 6), Fernandes 7, Pogba 7.5 (Lingard 73, 7.5); Ronaldo 7.5

Powered by Labrador CMS