– Solskjærs overraskelse gir håp for fremtiden

Les hva engelske aviser skriver etter søndagens 1-1-kamp.

Publisert Sist oppdatert

Her har vi samlet det viktigste vi synes det var å ta med seg fra de engelske journalistenes skriverier om United-Liverpool.

The Times, Henry Winter:

Defiant draw with Liverpool can be turning point for Solskjaer

Marcus Rashford snakket om sin irritasjon etterpå, at dette føltes som et tap. Ole Gunnar Solskjær snakket også om skuffelsen i garderoben etter Liverpools sene utlikning, men når den umiddelbare frustrasjonen gir seg så kan United se tilbake på en kamp med mer positivt enn negativt.

Så er det fortsatt utfordringer: Stallen er tynn, det var noe konsentrasjonssvikt fra Rojo og Young, utfordringer med å holde presspillet gående kampen gjennom og av og til er Solskjær for treg til å sende utpå innbyttere (…), men United matchet Liverpool i denne kampen.

Nå handler det om å gjenta og gjenta denne prestasjonen, spesielt bevegelsene og «hastverket» de hadde i spillet sitt før pause. (…)

Før kampen var det flere kombinerte førsteellevere av begge lags spillere uten United-spillere. Etterpå var United skuffet over ikke å vinne. Til og med Fred, som har så mange spørsmålstegn hengende over seg, leverte en flittig kamp på midtbanen. (…) Hadde ikke Axel Tuanzebe skadet seg på oppvarmingen så ville Uniteds forsvarsrekke vært enda mer motstandsdyktige mot Liverpool.

Les hele saken her.

Daily Mail, Ian Ladyman:

Uniteds frykt for øyeblikket er at dette egentlig er så bra som de kan være: Nesten gode nok. Nesten den beste prestasjonen under Solskjærs regime. Nesten bedre enn PSG-kampen forrige sesong. Nesten, men ikke helt. (…)

Dette kunne blitt et resultat som forandret sesongen og humøret til en hel klubb, men i stedet ble det nok en påminnelse om begrensningene. Solskjærs lag spilte riktignok bra, de var best i lange perioder, men til slutt så klarte de ikke å stå distansen ut. (…)

DET HOLDT IKKE: En skuffet Ole Gunnar Solskjær takker Jürgen Klopp for kampen.

Kanskje er dette hva United er under Solskjær. En klubb som har briefet folk om at de hadde en liste med 804 høyrebacker før de skjønte at det var en ok en som spilte for Crystal Palace. En klubb som sliter med å ta motstanderen når det virkelig betyr noe. Hadde de bare vært litt bedre med ball så hadde de vunnet denne. Dette var deres sjanse. (…) Til slutt ble det imidlertid Liverpool som reiste hjem med en følelse av at flyten fortsetter – selv om seiersrekka deres brast.

Les hele saken her.

Spillerbørsen i Daily Mail:
James 8,5, Rashford 8, mens Pereira og Wan-Bissaka fikk 7,5
Les hele børsen her.

Manchester Evening News, Samuel Luckhurst:

Manchester United were better than Liverpool but still repeated their mistake

 

Det var jubel da det ble annonsert fem tilleggsminutter, men det var fra Liverpool-fansen. United var overlegne i størsteparten av kampen, men de ble likevel ikke kvitt mindreverdighetskomplekset. Dette var fjerde gang denne sesongen United ledet 1-0 uten å vinne. (…)

Andreas Pereira rettferdiggjorde valget av ham, og Solskjær så igjen ut som den treneren han virket å være da United vant og vant. (…) Marcus Rashford viste også form igjen.

ET NYDELIG ØYEBLIKK: Rashford og fansen etter 1-0-målet-

United-styret støtter Solskjær, og fansen viste også sin støtte til ham da han kom ut på Old Trafford-gresset. Likevel er dette den verste sesongstarten til United på 33 år. (…)

Solskjær var mer nede på sidelinjen gjennom 2. omgangen, noe som begynner å bli vanlig når United sliter. James ble flyttet til venstrekanten, Rashford lå alene på topp, men så kom 1-1 da Rojo og Young, feilfrie til da, uforståelig nok lot Lallana smyge inn på bakre stolpe. Dermed var Liverpools overlegenhet tilbake.

Les hele saken her.

Spillerbørsen i MEN:
Mange spillere fikk 7, men Fred og Lindelöf nederst med 5.
Les hele børsen her.

The Telegraph, Jason Burt:

United måtte vise seg frem i denne. Hvis Ole Gunnar Solskjær ikke fikk en respons til denne kampen, til tross for alle problemene, så hadde alt virket fortapt for ham. United-manageren fikk imidlertid respons, (…) men det virket som om han hadde fått seg en på trynet etter utlikningen. Det var den ene gangen i kampen hvor United forsvarte seg dårlig. (…)

Spørsmålet er hva dette fører til: Resultatet var trolig rettferdig. Begge managere kan se tilbake på positive ting. United stoppet imidlertid litt av Liverpools flyt siden de stanset seiersrekka deres. Det fascinerende blir imidlertid hvordan begge lag svarer etter dette resultatet.

Les hele saken her.

Spillerbørsen i Telegraph fra Ian Whittell:
Marcus Rashford 9 og Daniel James 8 på topp.
Men Rojo, Young, Lindelöf og Fred 5 på bunn.
Les hele børsen her.

The Independent, Miguel Delaney

Ole Gunnar Solskjaer’s tactical surprise against Liverpool should offer Manchester United hope for future

 

Dette var en prestasjon som gjør at man kan forstå hvorfor så mange i United genuint tror at situasjonen de er i – at denne manageren – vil fungere så fort et par ulike elementer begynner å fungere. Og så fort Solskjær får noen av de spillerne han ønsker seg.

For det første: Nordmannen traff med taktikken. Det var trolig den mest imponerende managerprestasjonen hans siden seieren over PSG i mars.

EN PERFEKT TAKTIKK: Men likevel kunne ikke Ole Gunnar Solskjær juble ved kampslutt mot Liverpool.

Noen trenere har en teori om at det alltid er en formasjon som passer perfekt for å få maksimalt ut av et hvert lag. Utfordringen er å finne den, (…) men 3-5-2 var nok det perfekte for de spillerne han nå hadde tilgjengelig. Det stoppet også Liverpool-backene på en måte ingen andre lag har lyktes med. Sånn sett så traff Solskjær perfekt. (…)

Noen sukker kanskje over at United egentlig bare skapte to store sjanser på hjemmebane, men det – og prestasjonen – må sees i sammenheng med oppgjøret. De møtte et lag som har gjort alt rett og var selv et lag som har mislyktes med alt. Likevel så var det Solskjærs lag som kontrollerte størsteparten av kampen.

Les hele saken her.

Powered by Labrador CMS