Engelsk avis tilbyr Van Gaal en «penny»: – Lurer på hva han tenkte

Ole Gunnar Solskjær kritiseres for et konservativt laguttak i 1-1-kampen mot Club Brugge. Flere engelske journalister spør hva som egentlig har blitt bedre siden lagene møttes i 2015.

Publisert Sist oppdatert

Times: Tilbyr Van Gaal en «penny»

Paul Hirst tilbyr Louis van Gaal en «penny» for tankene hans. På innsiden av Jan Breydelstadion i et varmt TV-studio fikk nederlenderen se sin tidligere klubb slite seg til et uavgjortresultat.

– Van Gaals United herjet med vertene forrige gang de var her for fem sesonger siden. United hadde det tøft under Van Gaal, men i den kampen spilte de vakker angrepsfotball og Wayne Rooney scoret hattrick i en 4-0-seier, skriver Hirst i The Times.

Etter seieren i Champions League-kvalifiseringen ble Van Gaal sitert på at Barcelona neppe ønsket å trekke United i gruppespillet.

– Det er vanskelig å se for seg at Barcelona, til tross for sine problemer, vil være bekymret for å møte dette United-laget dersom deres veier skulle krysses igjen i nær fremtid.

Ball was too light, claims Manchester United manager Ole Gunnar Solskjaer.

Hirst konkluderer med at Manchester United etter all sannsynlighet vil ta seg videre til åttedelsfinalen i Europa League, men konstaterer at Ole Gunnar Solskjær har rett når han sier at det vil ta lang tid før laget er en stor aktør på kontinentet igjen.

– For de som så kampene mellom Liverpool og Atlético Madrid eller Borussia Dortmund mot Paris Saint-Germain var dette som å se en annen idrett.

Telegraph: – Et lag fullt av passasjerer

Også James Ducker trekker paralleller til Van Gaal i sin kamprapport.

– Fire og et halvt år etter deres forrige besøk til denne fortryllende belgiske byen, kan det ikke være urettferdig å spørre seg hva som egentlig har endret seg i Manchester United, skriver Ducker i The Telegraph.

– Det er mange nye fjes, men spørsmålene er de samme. Selv om United er favoritter til å nå åttedelsfinalen i Europa League var dette en av de kveldene som får deg til å stusse over hvordan laget kan være så svakt med tanke på alle pengene som har blitt brukt.

Sloppy Europa League display shows even Manchester United are mystified about what they are trying to achieve.

– Det er et lag fullt av passasjerer som ikke er godt nok til å håndtere de endringene (seks bytter) Ole Gunnar Solskjær gjorde etter 2-0-seieren mot Chelsea på mandag. Til slutt berget de uavgjort takket være Anthony Martial som utnyttet en forsvarstabbe, en skånsom dommer, og et Brugge-lag som ikke tok vare på mulighetene sine.

Ducker trekker fram at tempoet økte da Bruno Fernandes entret banen, men gir ikke akkurat den andre januarsigneringen stående applaus.

– Odion Ighalo kom som en nødløsning i forrige måned, men basert på det vi fikk se hentet United feil nigerianer, skriver journalisten, og sikter til 22-årige Emmanuel Dennis som denne sesongen har scoret mot både Real Madrid og Manchester United.

MEN: – Som en bortekamp mot Stoke

– Nesten alt var negativt for Manchester United. Likevel var resultat positivt, så vidt det var. United har et bortemål, men det vil bare hjelpe dem hvis de går for 0-0 i returoppgjøret mot Club Brugge. Og det vil utvilsomt være negativt, skriver Samuel Luckhurst i Manchester Evening News.

– Flaskene med belgisk øl United-fansen tømte i Brugge var ikke for å feire lagets forestilling.

Anthony Martial saves Manchester United after Ole Gunnar Solskjaer's tactical mistakes.

Luckhurst mener United bekreftet sin status som et Europa League-lag og at Solskjær ikke er offensiv nok i tankegangen mot de mindre lagene i turneringen.

– Solskjær spilte uavgjort mot AZ i Haag og med det konservative laguttaket i Brugge luktet det uavgjort igjen.

– Det var som en bortekamp mot Stoke, bare med sjarm.

– Først da Fred og Bruno Fernandes kom på banen leverte United på et nivå som var akseptabelt.

Avisen gir Luke Shaw, Anthony Martial og Bruno Fernandes 7 på spillerbørsen, mens blant andre Diogo Dalot, Jesse Lingard og Odion Ighalo får 4.

Daily Mirror: Fem «snakkiser»

1. Martial i scoringsform. Marcus Rashford er ute med skade, men at Martial scorer mål er gode nyheter for Solskjær. I Belgia var han alltid et trussel mot Club Brugge-forsvaret.

2. «Dennis the Menace». Avisen sammenligner Emmanuel Dennis med tegneserien Dennis etter hans scoring mot United. 22-åringen jaktes visstnok av storklubber som Borussia Dortmund.

3. Mata står på. Spanjolen har lenge virket å være på vei bort, men gjør sitt beste hver gang han får sjansen.

4. Lingard strever fortsatt. Det virker som han har mistet alle ferdighetene sine. Han er en skygge av den spilleren han var for United og England.

Powered by Labrador CMS