ffwer

«Grusom i 54 minutter», «Men fra start i finalen?»

Publisert Sist oppdatert

Her har vi samlet en del av reaksjonene fra engelsk presse etter 2-1-seieren mot Fulham.

The Sun, Neil Custis

Disse solrike siste søndagene i Premier League pleide å være da man delte ut sølvtøy og koste seg med champagne på Old Trafford, men nå er det et tiår siden det skjedde sist.

United matchet imidlertid klubbrekorden på 27 hjemmeseirer denne sesongen, og David de Gea fikk Golden Glove for sine 17 nuller.

Var det imidlertid et farvel for De Gea til Old Trafford – etter 12 år og 544 kamper? Kontrakten er i alle fall ikke underskrevet, og den nåværende utløper i sommer. Fire ganger har han blitt kåret til klubbens beste spiller i England, men det er også tvil etter en del tabber og spørsmålstegn rundt spillet hans med ballen i beina. Reaksjonene hans og skuddstopperen De Gea kan det imidlertid ikke stilles spørsmål rundt, og som manageren sa tidligere i sesongen – er det ikke redninger og nuller det egentlig handler om? (…)

Old Trafford er uansett blitt et fort igjen. Ten Hag må nå bare finne ut hvordan de skal bestige motstandernes borger. (…)

Det er også reel optimisme igjen. Ligacupen er vunnet, FA-cupfinalen venter og det blir Champions League til høsten. Supporterne har helter igjen.

Rashford satte karriererekord med 30 mål. Casemiro har vært en klar kontrast til andre store stjerner som har kommet til United for en siste lønnsutbetaling. Varane bringer ro, de sa Martinez var for liten, men han gikk med hodet veldig høyt før sin skade. Eriksen har vist sin klasse mange ganger, andre spillere har utviklet seg og vi har sett glimt av hva 18 år gamle Garnacho kan gjøre, som jo må stå foran en spektakulær karriere. Så ja, mye å glede seg over, men så handler det om å ta det neste steget.

Les hele saken i The Sun her.

Se videosammendrag fra kampen her:

 

The Times, Ian Whittell

Sesongen ble avsluttet med en kamp mot en London-klubb, akkurat som forrige sesong, men der stanser også alle likheter mellom United anno 2022 og denne årgangen med Erik ten Hag.

For 12 måneder og én uke siden så satt nederlenderen på tribunen da laget han skulle overta tapte mot Crystal Palace, og nådde bunnen etter at Sir Alex ga seg. (…) Nå endte det i stedet med seier, men enda viktigere, motløsheten rundt klubben er nå fullstendig utradert under hans ledelse.

Spillerbørsen i The Times: D De Gea 7 — D Dalot 6, H Maguire 6, V Lindelof 7, T Malacia 6 — Casemiro 7 (S McTominay 67min, 5), Fred 7 (C Eriksen 67, 6) — J Sancho 7, B Fernandes 8 (F Pellistri 83), A Garnacho 7 (A Martial 67, 5) —M Rashford 7 (W Weghorst 77).

Les hele saken i The Times her.

Daily Mail, Chris Wheeler

Det er nå en genuin tro på at United kan reise tilbake til Wembley lørdag, og legge FA-cuptrofeet til Ligacupen de vant samme sted i februar.

Manageren skal ha det meste av æren for at så mange supportere ble igjen for å vise hvor mye de setter pris på det som skjer i klubben. Kontrasten fra ligaavslutningen mot Crystal Palace for ett år siden kunne knapt vært større.

Ten Hag vil selvsagt ikke slå seg til ro med dette. Han vil utvikle alt dette videre, og utfordret styret til å støtte ham på pressekonferansen etter kampen.

Spillerbørsen i Daily Mail: De Gea 8; Dalot 6, Maguire 6.5, Lindelof 7, Malacia 6.5; Casemiro 6 (McTominay 67, 6), Fred 7 (Eriksen 67, 6); Sancho 7, Fernandes 7 (Pellistri 84), Garnacho 6 (Martial 67, 6); Rashford 5.5 (Weghorst 77, 5)

Les hele saken i Daily Mail.

Manchester Evening News, Tyrone Marshall

Ten Hag might have dropped a hint over surprise FA Cup starter

Først fikk vi hint om hvem som kom til å starte på Wembley i hvem som ikke startet. At Varane, Eriksen og Martial satt på benken var merkbart, og du kan trolig inkludere Aaron Wan-Bissaka på den lista.

Så var det de spillerne som ble tatt av banen tidlig. Garnacho var trolig ikke klar for 90 minutter, men at Fred og Casemiro ble byttet ut med 24 minutter igjen å spille føltes også viktig. Casemiro starter selvsagt på Wembley, men hvis Bruno starter i fronttrioen, som han gjorde mot City i januar, så kan Fred muligens være den som tjener på det på midtbanen.

Ellers skinte Sancho nok en gang. Antony er kanskje Ten Hags foretrukne mann på høyrekanten, men han trenger alternativer og Sancho kan nå gi det. Med Amad (Diallo) trolig også som en del av troppen neste sesong så kan konkurransen for plassene bli tøff, men Sancho avslutter i alle fall sesongen på rett vis.

Les hele saken hos Manchester Evening News her.

Spillerbørsen i Evening News (Samuel Luckhurst):

Skriver at det trolig ikke var De Geas avskjed, at Dalot nok ikke starter på Wembley, at Lindelöf er i sin beste form i United-karrieren, at Maguire spilte seg opp, at Malacia leverte en av sine mest imponerende kamper i hele sesongen, at Casemiros rolle ga Fred muligheten til å ta tak fremover, men at Fred var grusom i 54 minutter, at Sancho var ok, Fernandes varierte, at Garnacho ikke er klar for 90 minutter og at Rashford ble stoppet i 1. omgangen.

– Klarte ikke en gang å få det til rett da ballen falt så rett for Jadon Sanchos utlikning. Hadde 54 grusomme minutter frem til han etterliknet Michael Carrick da han fikk målgivende til Bruno Fernandes, heter det i Fred-vurderingen.

fredkone

8: De Gea
7: Lindelöf, Maguire, Malacia, Sancho, Fernandes,
6: Dalot, Casemiro, Fred, Garnacho, Rashford, Eriksen, Martial, Pellistri
5: McTominay, Weghorst

Les hele børsen i Evening News her.

The Guardian, Jamie Jackson

Etter en seier som sikret 3. plassen og 75 poeng så sendte Erik ten Hag en melding som kunne bli tolket å være kritikk til United-hierarkiet for manglende støtte i januarvinduet.

Den gangen så kjøpte Liverpool Cody Gakpo for 37 millioner, Newcastle forsterket med Anthony Gordon for 45 millioner og Chelsea brukte 320 millioner på åtte spillere. Likevel, etter Ronaldos exit og Eriksens alvorlige skade så måtte Ten Hag nøye seg med to lån.

– Klubben vet at hvis du ønsker topp fire, å kjempe for trofeer i denne tøffe ligaen, så må du investere, ellers har du ikke en sjanse siden andre lag gjør det. Vi så det i vinter. Alle lagene rundt oss investerte stort, vi gjorde det ikke, men vi klarte det fortsatt, så jeg er så stolt av laget mitt. Vi er på rett vei, men vi er fortsatt ikke der vi ønsker å være, sa han.

Les hele saken hos The Guardian her.

The Telegraph, James Ducker

Ten Hag har gjort en imponerende jobb siden han overtok United for 12 måneder siden, da United var i krise etter sin verste Premier League-sesong noensinne. Ten Hag sa søndag at suksessen kom til tross for at klubben ikke støttet ham i vinter. (…)

United nektet jo da å godkjenne et kjøp av Cody Gakpo. Det ble i stedet Weghorst, som ikke scoret et eneste ligamål, Sabitzer og Butland. (…)

Nå vil Ten Hag hente Harry Kane, men det skal ikke være altfor stor optimisme blant de som styrer om at en avtale for England-kapteinen kan gjøres nå.

Les hele saken hos The Telegraph her.

Powered by Labrador CMS